آفتابنیوز : آفتاب: دادستان کلکشور پیشنهادات 10گانه خود را برای مقابله با جرایم سازمانیافته بیان کرد.
غلامحسین محسنی اژهای در همایش سراسری قوه قضاییه با ارائه گزارشی از عملکرد کمیسیون بررسی ارتقای امنیت عمومی و مقابله با جرایم سازمان یافته، اظهار داشت: جریانهای سازمان یافته و مخل امنیت عمومی از دغدغههای مسوولان در دورههای مختلف بودند که اکنون هم این مسأله از موضوعات مورد عنایت رئیس قوهقضاییه است.
وی افزود: این جرایم معمولاً با انگیزه منفعتطلبی یا انگیزههای سیاسی برای کسب قدرت انجام میشود، البته لزوما صرف این دو انگیزه مطرح نیست و بسیاری از جرایم سازمان یافته و یا فراملی امروز از فناوری نوین استفاده میکنند،بنابراین لازم است ما هم از این فناوریها و سیاست جدید استفاده کنیم، زیرا این عناصر سعی میکنند تا از وکلا و حقوقدانان مجرب و برداشتهای مکرر از قانون استفاده کنند تا از چنگال عدالت بگریزند.
دادستان کل کشور در این راستا پیشنهاداتی را مطرح کرد و ادامه داد: ضرورت تعریف جامع و مانع وکامل از جرایم سازمان یافته، ایجاد بانک اطلاعاتی شناسنامه مجرمین حرفهای و استفاده از فناوری نوین برای تعقیب و شناسایی مجرمان، آموزش نیروهای کارآزموده و سالم و آشنا با روش مرتکبین جرایم از جمله این موارد است.
محسنی اژهای ادامه داد: تشکیل مجتمعهای استانی برای رسیدگی به پرونده جرایم سازمان یافته، مجازات بازدارنده و بررسی سریع پرونده و اجرای سریع حکم، صیانت از نیروهای عملکننده در مقابل با جرایم سازمان یافته با توجه به تلاشهای برای تطمیع و تهدید آنها از دیگر پیشنهادات است.
دادستان کلکشور همچنین پیشنهاد ایجاد یک ستاد مرکزی برای هماهنگی نیروهای مقابلهکننده را ارائه کرد و گفت: پیشنهاد میشود این ستاد فعلا به ریاست دادستان کل کشور شکل گیرد و پیشنهادات آن نیز توسط رئیس قوهقضاییه یا مراجع ذیصلاح تایید شود.
محسنی اژهای استفاده از ظرفیتهای بینالمللی برای مقابله با جرایم سازمان یافته را از دیگر پیشنهادات عنولن کرد و گفت: البته الان از این ظرفیتها استفاده میشود اما وزارت خارجه بیش از این باید فعالیت کند.
دادستان کلکشور تاکید کرد: در راستای شناخت گروههای مرتکب جرایم سازمان یافته و نیز استفاده از ظرفیت مردم برای مقابله و در دام نیفتادن جوانان اطلاع رسانی هدفمند و بهنگام، از طریق رسانهها و به خصوص رسانه ملی صورت گیرد.