آفتابنیوز :
آفتاب: وزیرامور خارجه کشورمان در مورد اظهارات دبیرکل سازمان ملل که خواستار ادامه مذاکرات با ایران شده بود و اعلام کرده بود تحریمهای جدید علیه ایران باب مذاکرات را نمیبندد، گفت: برخی اظهار کردند که تحریمها راهحل دیپلماتیک را مسدود نمیکند و برخی جلوتر رفتند و گفتند که این قطعنامه برای این است که راه دیپلماتیک را ادامه دهیم. موضع ما همواره نسبت به مذاکرات روشن و مشخص بوده است. میخواهند تجربههای شکست خوردهای را دوباره تجربه کنند.
منوچهر متکی در کنفرانس خبری با خبرنگاران افزود: چرچیل میگوید آمریکاییها تا زمانی که همه راههای غلط را تجربه نکنند به رویکرد صحیح روی نمیآورند اما باید گفت دنیا نمیتواند منتظر آزمایش همهی موارد غلط توسط آمریکا باشد. آمریکا 8 سال رویکرد غلط در افغانستان داشته است. آنها که در قانون حقوق بشری خود سخن از اعدام یک یا دو افغانی که جرایم عدیدهای مرتکب شدهاند، میگویند هیچگاه نمیپرسند که چرا 100هزار نفر را در افغانستان کشتهاند؟
وزیر امور خارجه کشورمان افزود: پس از 8 سال آنها خود اظهار کردهاند که سیاستهایشان غلط است. تا کی باید جامعه جهانی تاوان سیاستهای اشتباه آنها را بپردازد؟
متکی گفت: این حربه حتما باید ناکارآمد شود که از سویی تهدید کنند و بعد جلب همکاری کنند. ما تاکید میکنیم مذاکره را همواره مد نظر داشتهایم شما چه عجلهای داشتید که به سمت تصویب قطعنامه رفتید؟ آنها خود به این سوال پاسخ دادند که برای حفظ وجهه بوده است و یک هدف در تصویب این قطعنامه حفظ وجهه بوده است. بعد گفتند قطعنامه تصویب کردیم که مذاکره کنیم باید از آنها پرسید شما برخی از این اعضا را به رای دادن در شورای امنیت دعوت کردید در حالی که پشت میز مذاکره بودند و تازه توافقنامهی تهران را امضاء کرده بودند که اتفاقا آنها که پشت میز مذاکره بودند به قطعنامه شما رای منفی دادند. ما مرتب نان خودمان را میخوریم و به آنها نصیحت میکنیم اما گوش نمیکنند.
وزیر امور خارجه کشورمان افزود: اگر بنا بود ادامه سیاستهای بوش نتیجهبخش باشد همان دوران نتیجه میداد.
متکی ادامه داد: ما معتقدیم سازمان ملل رسالت مهمی دارد و آن این که باید جایگاه خود را حفظ کند. دبیر کل سازمان ملل یک رکن جدی در این سازمان است. در ملاقاتی که با آقای بانکیمون در نیویورک داشتم که نسبتا ملاقات طولانی بود توصیه جدی به ایشان کردم که دبیر کل باید در تحولات نقشآفرین باشد. ملتها خواهان این نیستند که ویترینهای تصمیمسازی بینالمللی همواره قدرت پرمدعای دروغگو تهدیدگر کم فکر و بیاستراتژی را ببینند.
وی همچنین در مورد ادامه مذاکرات ایران گفت: آقای رییس جمهور چارچوبهایی در بحث مذاکرات مطرح کرده است که ما بر اساس آن دیپلماسی خود را در دست تنظیم داریم. اصل نگاه ما همواره حمایت از مذاکرات بوده است. مذاکرات باید هدفمند و منتج به نتیجه باشد و از مذاکرات مانند تهدید به عنوان یک ابزار استفاده نکنند.
وی که در خبرگزاری ایرنا به پرسشهای خبرنگاران پاسخ میگفت در پاسخ به پرسش دیگری در مورد تهدید ایران به حمله نظامی گفت: تهدید ایران پیش از این که به عنوان یک واقعیت قابل اجرا در دستور کار باشد به عنوان ابزار برای اهداف دیگری مطرح بوده است. در دو سال آخر دوران آقای بوش همواره این موضوع را مطرح میکردند که گزینه نظامی روی میز است. برخی از کشورها و برخی سرویسهای اطلاعاتی نیز برای ما در دولت نهم مرتب خبر میآوردند که فلان روز یا فلان ساعت حمله نظامی صورت خواهد گرفت. آنچه که همواره به عنوان سوال جدی مطرح بود این بود که آنها این ظرفیت را دارند که یکسری شیطنتهایی انجام دهند و حرکات ایذایی انجام دهند اما آنچه که برای ما مشخص نبود و نیست این است که تبعات آن چه خواهد بود.
امروز نیز در محفوظات موجود هیچ تغییری ایجاد نشده است و ما گزینه نظامی را مانند جنگطلبی بوش نسبت به ایران منتفی میدانستیم و استدلالهای ما نیز روشن است. آمریکا میخواست کدامین جبهه را فرماندهی کند از مرز چین تا مرز فلسطین؟ آیا میتوانست که چنین جبههای را مدیریت و فرماندهی کند؟
وی گفت: ما شانسی برای خود آمریکا نمیبینیم تا چه برسد فرزند نامشروع آن که در بحران داخلی و منطقهایاش گرفتار آمده و انشاءالله این گرفتاری تا تعیین تکلیف این رژیم ادامه یابد.