آفتابنیوز : آفتاب - امیرتوحید فاضل*: در تاریخ دوشنبه هفتم تیرماه دکتر محمود احمدینژاد اقدام به برگزاری یک مصاحبه مطبوعاتی کرد که به صورت زنده از شبکه خبر و رادیو سراسری پخش شد.
متاسفانه در مصاحبههای رئیس جمهور و در حالت کلی نحوه اطلاعرسانی دولتهای نهم و دهم، شاهد اتفاقاتی هستیم که با مشی عدالتطلبانه رئیس جمهوری و نظرات وی در حوزه نقد و نقادی تناقضات بسیاری دارد.
به عنوان نمونه، در سه مصاحبه مطبوعاتی اخیر رئیس جمهوری هیچگاه فرصت طرح سوال به من نرسیده و جالب آنکه در دو مورد از این سه مصاحبه مطبوعاتی، به عنوان نماینده دو رسانه حضور داشتم. یکی خبرنگار حوزه دولت روزنامه سیاست روز و دیگری خبرنگار حوزه دولت یکی از پایگاههای اطلاعرسانی دولتی!
از آنجایی که در مصاحبه اخیر احمدینژاد، مسئولین برگزار کننده مجددا فرصت طرح سوال به من ندادند، مجبورم از این طریق سوالاتی را مطرح کنم و امید است این سوالات را حمل بر تخریب دولت و رئیس جمهوری نکرده و یا حداقل آنها را به استماع دکتر احمدینژاد برسانند.
1 – آقای رئیس جمهور،
بر اساس کدام ضابطه قانونی و یا حداقل عرف مرسوم، واحد اطلاع رسانی نهاد ریاست جمهوری از خبرنگاران میخواهد که سوالات خود را پیش از طرح در جلسه به اطلاع آنها رسانده و اگر سوالی به دیده آقایان خوش نیامد، خبرنگار و رسانه فوق را به راحتی از انجام وظیفه خود که پرسشگری است و در این رابطه رهبری معظم انقلاب نظرات صریح و روشنی دارند، محروم میکنند؟
2 – آقای رئیس جمهور،
به چه دلیل در سه مصاحبه قبلی حضرتعالی به من و به عبارت بهتر به دو رسانهای که نمایندگی آن را برعهده داشته و دارم، علیرغم اینکه سوال خود به اطلاع مسئول کنترل سوالات خبرنگاران!! ارائه کرده بودم، اجازه طرح سوال ندادند؟
آقای رئیس جمهور، جالب است بدانید که من همان خبرنگار پیراهن نارنجی هستم که حضرتعالی سه بار فرمودید سوال خود را بیان کنم، اما مجری و مجریان جلسه اجازه حضور در پشت تریبون را با وجود دستور جنابعالی به من ندادند؟
3 – آقای رئیس جمهور،
تاکنون یک بار از خود و یا مسئولان واحد اطلاع رسانی و روابط عمومی نهاد ریاست جمهوری سوال کردهاید که چرا همواره یک تعداد رسانههای خاص در مصاحبههای شما فرصت طرح سوال مییابند و جالب آنکه حتی ترتیب سوال کنندگان نیز تغییر نمیکند؟
در مصاحبه مطبوعاتی روز دوشنبه جنابعالی، به محض ورود از آقای ... که مسئولیت .... نهاد ریاست جمهوری را برعهده دارد، خواهش کردم حداقل این بار این اجازه را به من بدهند. ایشان فرمودند ترتیب سوالات بر اساس ساعت ورود خبرنگاران است و هر خبرنگاری که زودتر آمده باشد، پیش از دیگران فرصت طرح سوال مییابد. از آنجا که این حرف را پیش از این بارها شنیده بودم، همان موقع ساعت خود را به ایشان نشان داده و گفتم "ببینید تا این لحظه خبرنگاران بسیاری از رسانهها نیامدهاند. امیدوارم این بار اجازه طرح سوال به من بدهید. اما ....
4 – آقای رئیس جمهور،
تاکنون یک بار از خود و یا مسئولان واحد اطلاع رسانی و روابط عمومی نهاد ریاست جمهوری سوال کردهاید که چرا در سفرهای استانی و یا سخنرانیهای شما تنها چند رسانه خاص دعوت میشوند؟
جالب است بدانید در سفر دو هفته گذشته شما به عسلویه و عقد قراردادهای پارس جنوبی خبرنگار یک رسانه تخصصی حوزه نفت و گاز که متعلق به وزارت نفت هم هست، تقاضا داشت به دلیل مرتبط بودن برنامه با فعالیت آن رسانه، حداقل اینبار اجازه همراهی به عنوان خبرنگار با تیم خبری ریاست جمهوری را داشته باشد. اما ....
5 – آقای رئیس جمهور،
چرا برنامه خبری روزهای چهارشنبه هیئت دولت که خبرنگاران رسانههای مختلف میتوانستند بدون مانع سوالات خود را از جنابعالی و وزرای کابینه مطرح کنند، تا این اندازه محدود شده است؟ دعوت از چند رسانه خاص در روزهای یکشنبه دیگر چه فلسفهای دارد که ما از آن اطلاعی نداریم و حتی یک بار هم به این جلسه دعوت نشدهایم.
6 – آقای رئیس جمهور،
شاید برای شما این سوال پیش نیامده باشد، اما برای خبرنگاران و رسانههای داخلی همواره این سوال مطرح است که چرا حضرتعالی تاکنون دهها بار با رسانههای خارجی (آنهم رسانههایی از آمریکا و انگلیس و آلمان و ... ) به صورت اختصاصی مصاحبهکردهاید، اما تاکنون حتی یک رسانه مستقل و یا حتی دولتی (به غیر صدا و سیما) چنین فرصت مهمی را پیدا نکرده است.
آقای رئیس جمهور،
شما و تیم همراهتان در دولت، بارها از عدم اطلاع رسانی صحیح عملکرد دولت گلایهها کردهاید. خودتان انصاف دهید، وقتی حتی فرصت طرح یک سوال نداریم و هرگونه حمایت تنها به سمت رسانههای خاص روانه شود، از کجا باید بدانیم شما و همکارانتان در دولت چه کردهاید و میکنید که بخواهیم آن را به اطلاع مردم برسانیم.
آقای دکتر احمدینژاد، به عنوان یک دلسوز. اجازه دهید راحتتر و صمیمانهتر با شما صحبت کنم. به عنوان یک بچه محل قدیمی از حضرتعالی تقاضا دارم در تیم اطلاعرسانی نهاد ریاست جمهوری تجدید نظر جدی بفرمایید تا اینگونه خبرنگاران و رسانهها مورد بی مهری این افراد قرار نگیرند.
*خبرنگار حوزه دولت
چرا اینقدر حرص و ولع جهت مصاحبه می زنید. ...
بروید با مردم واهل فن و نخبگان حرف بزنید و صدای آنها راز بیعدالتی و بیکفایتی و ویرانسازیهای پایههای اقتصاد و صنعت ... به عموم ملت برسانید و ...
شک دارید برید و بررسی کنید.
مثلا در غرب اصلا مقامات مورد پرسش قرار نمی گیرند!
البته اگر قطاری از ریل خارج شود فورا وزیر مربوطه از ترس خبرنگاران و افکار عمومی استعفاء میدهد.
ولی در ایران از اصفهان تا شیراز روی خاک بدون زیر سازی ریل گذاری می کنند و قطار پس از نخستین ورود از ریل خارج می شود و حتی خبر آن نیز پخش نمی شود. چرا برای اینکه دولت آزادترین است که هر کاری می خواهد بدون ترس انجام می دهد.