کد خبر: ۱۰۲۳۴۹
تاریخ انتشار : ۱۰ تير ۱۳۸۹ - ۰۸:۳۵
در مصاحبه با خبرگزاری «کیودو» ژاپن

احمدی‌نژاد: یکی از آسان‌ترین تغییرات برای آمریکا رابطه با ایران است

ایران ژاپن را در مورد قطعنامه مقصر نمی‌داند
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: محمود احمدی‌نژاد با بیان اینکه ایران ژاپن را در مورد قطعنامه مقصر نمی‌داند، گفت: زورگویان آرزوی حمله به ایران را به گور خواهند برد. 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، محمود احمدی‌نژاد در مصاحبه با خبرگزاری «کیودو» ژاپن، مناسبات یک‌جانبه و ناعادلانه ایجاد شده پس از جنگ جهانی دوم را شکست خورده و بی‌فایده دانست و گفت: صلح و امنیت و ایجاد ساختارهایی بر پایه دوستی و عدالت برای همه ملت‌ها، مسیر روشن فرداست و جمهوری اسلامی ایران در همین مسیر به حرکت و فعالیت‌های خود ادامه خواهد داد.

وی گفت: ایران و ژاپن در یک منطقه تمدنی قرار گرفته‌اند و از ویژگی‌های تاریخی، فرهنگی و اندیشه‌ای مشترکی برخوردار هستند. ایران و ژاپن در حوزه شرق قرار دارند و ویژگی‌ نگاه شرقی‌ به زندگی، انسانی و عاطفی است. دو کشور در مسائل سیاسی جهان هم در حوزه واحدی قرار گرفته‌ و خواهان استقلال و برقراری عدالت و دوستی در جهان هستند با توجه به این ویژگی‌ها باید به‌طور طبیعی و تاریخی در کنار یکدیگر باشند.

احمدی‌نژاد با بیان اینکه رأی ژاپن به قطعنامه اخیر علیه ایران را به حساب این کشور نمی‌داند، اظهار کرد: برای همگان روشن است که دولت و مردم ژاپن خواهان جمع‌آوری پایگاه‌های نظامی آمریکا از این کشور هستند اما به علت فشارهای فراوان قدرت‌های سلطه‌گر به دولت ژاپن، این امر تاکنون اتفاق نیفتاده است بنابراین ایران، دولت ژاپن را در مورد قطعنامه مقصر نمی‌داند. البته اگر کسی بخواهد این قطعنامه را به اجرا در آورد به‌طور طبیعی ما هم در مقابل تصمیم لازم را خواهیم گرفت. دولت آمریکا را مسئول صدور قطعنامه است. 

وی گفت: تهران، دولت آمریکا را برای وارد کردن فشارهای مختلف بر دولت‌ها و کشورهای دیگر، مسوول صدور قطعنامه می‌داند. بنابراین این مسأله مانعی برای توسعه روابط و همکاری‌های ایران با سایر کشورها به‌ویژه ژاپن نیست.
دو کشور چه بخواهند و چه نخواهند باید در آینده‌ای نزدیک در کنار یکدیگر قرار بگیرند،. 

احمدی‌نژاد گفت: تحولات جهانی اهمیت این موضوع را هر چه بیشتر آشکار خواهد کرد. در دنیای جدیدی که باید ساخته شود، ایران و ژاپن نمی‌توانند از یکدیگر فاصله بگیرند بلکه باید با کمک هم در برپایی دنیای جدید مشارکت کنند. این مطالبه هر دو ملت است و دولت‌ها هم باید از خواست ملت‌ها تبعیت کنند. اگر مشکلی ایجاد شود از توانمندی‌های خود استفاده می‌کنیم.

وی افزود: همکاری‌های و ارتباطات اقتصادی، موضوعی دوجانبه است که هر دو طرف از آن سود می‌برند. اگر در نوع همکاری‌ها مشکل و مانعی ایجاد شود، به ضرر همه خواهد بود. بی‌تردید در مسائل اقتصادی مقابله به مثل وجود دارد و همه به هم احتیاج دارند. امروز ایران صاحب یک قدرت اقتصادی بزرگ است و بی‌تردید اگر مشکلی ایجاد شود از توانمندی‌های خود استفاده خواهد کرد البته علاقه‌مند هستیم که ژاپن وارد چنین عرصه‌ای نشود. امروز کسانی که قطعنامه را وضع کردند، اعلام می‌کنند که به دنبال اجرای آن نیستند. بیانیه تهران آغاز راه جدیدی در مناسبات جهانی است.
بیانیه تهران آغاز یک راه جدید در مناسبات جهانی است که حرکت مستقلی را در برابر ملت‌ها و دولت‌ها قرار داد. گرچه بهانه‌ این بیانیه، تبادل هسته‌ای است اما فراتر از آن است. بیش از 60 سال است که عده‌ای این باور را ایجاد کرده‌اند که همه مسائل یا باید به آنها ختم می‌شود و یا باید از آنها شروع شود اما بیانیه تهران راه جدیدی را برای همه کشورها و ملت‌های مستقل ایجاد کرد. 

بیانیه تهران به‌دنبال این است که دنیا باید برپایه عدالت اداره شده و همه با دوستی در اداره جهان مشارکت کنند. بیانیه تهران مبنای اداره دنیا را بر پایه دوستی و عدالت می‌داند و این چیزی است که تازه شروع شده است و باید ادامه پیدا کند.
بیانیه تهران مشارکت دادن همه ملت‌ها در عرصه جهانی است و پیام روشن آن «انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای برای همه، بمب اتم برای هیچ‌کس» است. این پیام، منطق همه ملت‌ها و دولت‌های مستقل است و نیازمند شورای امنیت جدید و مناسبات جدیدی می باشد. باید شرایط یک‌جانبه و تبعیض‌آلود حاکم بر جهان، پایان یابد. 

احمدی‌نژاد، گفت: بسیاری از دولت‌ها برای پیوستن به بیانیه تهران اعلام آمادگی کرده‌اند و این بدان معناست که اهمیت این بیانیه فراتر از تبادل سوخت است و ملت‌ها به سمت دنیای جدیدی در حال حرکت هستند.
روح حاکم بر بیانیه تهران، همکاری جمعی جهانی بر پایه عدالت و دوستی است که به سرعت جلو خواهد رفت. امروز مناسبات پس از جنگ جهانی دوم به دلیل ناعادلانه و غیرانسانی بودن شکست خورده و جهان نیازمند عدالت و انسانیت است و بیانیه تهران کلید حرکت به سمت این نیاز است.

وی گفت: ملت ایران همیشه اهل گفت‌و گو و همکاری‌های سازنده بوده است. ترکیه و برزیل هم به درخواست دولت آمریکا وارد گفت‌وگو با تهران شدند و در جریان مذاکرات، غربی‌ها قطعنامه صادر کردند تا به زعم خود شمشیری علیه ملت ایران بلند کنند، این نشان‌دهنده تغییر شرایط است. امروز ایران در مورد تبادل سوخت بر اساس بیانیه تهران همچنان آماده مذاکره است چون بیانیه تهران جامع، عادلانه و قانونی است اما در مورد مذاکره با 1+5 شرایط عوض شده است. رفتارهای غلط، کهنه و پوسیده‌ باید برای همیشه به تاریخ بپیوندد 
ایران همواره اهل گفت‌وگو و منطق است اما جالب این است که ایران سه ماه قبل اعلام کرد که آماده گفت‌و گو می‌باشد ولی آنها از گفت‌و گو طفره می‌رفتند ولی بلافاصله پس از اینکه قطعنامه را صادر می‌کنند، نامه می‌دهند که اهل گفت‌وگو هستند، در حالی که سه ماه قبل از آن فرار می‌کردند. این‌گونه رفتارهای غلط، کهنه و پوسیده‌ باید برای همیشه به تاریخ بپیوندد و به فضل الهی ایران با کمک دوستانش این روش غلط را از دنیا پاک خواهد کرد. غنی‌سازی 20 درصد جزو بی‌ضررترین مواد است. 

احمدی‌نژاد، با بیان اینکه غنی‌سازی 20 درصد مسأله مهمی نیست، تصریح کرد: کسی که توان غنی‌سازی داشته باشد، هر درصدی که بخواهد می‌تواند، اورانیوم را غنی کند اما چون نیاز نداریم و در برنامه‌هایمان هم این مسأله وجود ندارد، اورانیوم را در درصدهای بالا غنی نمی‌کنیم. غنی‌سازی 20 درصد جزو بی‌ضررترین مواد است و غیر از تولید دارو، استفاده دیگری ندارد یعنی ایمن‌ترین محصول، غنی‌سازی 20 درصد است. اما چون آنها، نیاز ایران را در این زمینه تأمین نکردند، به اجبار خودمان برای غنی‌سازی اقدام کردیم اما اگر این میزان را داشته باشیم، دیگر نیازی به تولید آن نیست. دشمنی آمریکا با ملت ایران موضوع جدیدی نیست.

وی در مورد آینده روابط ایران و آمریکا، گفت: بیش از 50 سال است که ایالات متحده علیه ملت ایران توطئه می‌کند، آنها 57 سال قبل علیه دولت ملی در ایران کودتا کردند و خودشان نیز به آن اعتراف دارند. در طول 25 سال بعد از آن کودتا هم از یک حکومت دیکتاتور و خشن حمایت کردند. زمانی که انقلاب آزادی‌بخش اتفاق افتاد و دموکراسی و انتخابات آزادانه را برای ملت ایران به ارمغان آورد، آمریکایی‌ها از همان روز اول، علیه ایران صف‌آرایی و در دوران جنگ تحمیلی از صدام حمایت کردند. از همان ابتدا هم ایران را تحریم و سرمایه‌های ملت ایران را بلوکه کردند بنابراین دشمنی آنها موضوع جدیدی نیست. ایران با آمریکا روابط اقتصادی‌ ندارد که از تحریم ضرر کند.
ایران با آمریکا روابط اقتصادی‌ ندارد که از تحریم ضرر کند. ایران با اروپا، چین و ژاپن رابطه اقتصادی دارد و در حقیقت آمریکا با حرکت در مسیر تحریم این کشورها را تحریم می‌کند، و به دلیل اینکه خودش هیچ سودی نمی‌برد، قصد دارد دیگران هم سودی از رابطه با ایران نبرند. البته ما این‌گونه رابطه با آمریکا را هرگز نمی‌پسندیدیم، بلکه خواهان روابط دوستانه و عادلانه بودیم حتی وقتی آقای اوباما روی کار آمد، از آن استقبال کردیم و گفتیم که حاضریم برای ایجاد تغییرات واقعی کمک کنیم ولی متاسفانه ایشان موفق نشد، تغییراتی را ایجاد کند. 

احمدی‌نژاد ادامه داد: آمریکا هنوز از همان ابزار فشار مانند توهین و رعایت نکردن عدالت برای پیشبرد سیاست‌های خود استفاده می‌کند. در عراق و افغانستان نیز وضع بدتر از گذشته شده است. امیدواریم مسئولان آمریکایی روزی از خواب غفلت بیدار شوند. 
یکی از این تغییرات و آسان‌ترین آنها رابطه با ایران است چون ایران اهل گفت‌وگو و منطق بر پایه عدالت و قانون است. امیدواریم مسئولان آمریکایی روزی از خواب غفلت بیدار شوند و متوجه باشند که ناامنی، تبعیض، فقر و احساس ناامنی در جهان از تبعات رفتار دولت‌مردان آمریکایی است. 

وی با تأکید بر اینکه تحریم در شرایط کنونی جهان، کارآیی ندارد، اظهار داشت: در دوره‌ اقتصاد جهانی و تجارت آزاد، استفاده از ابزار تحریم موضوعی شکست‌خورده است. دولت آمریکا حق ندارد در مورد هیچ ملتی تصمیم بگیرد.
اینکه گفته می‌شود آمریکایی‌ها بمب‌های اتم خود را در پایگاه‌های نظامی کشورهای دیگر مخفی کرده‌اند به این معنا است که آنها خطر را به سایر ملت‌ها منتقل کرده‌اند و اگر نتوانند امنیت این بمب‌ها را حفظ کنند، فاجعه‌ بزرگی در دنیا به‌وجود خواهد آمد. خواسته اصلی ایران این است که باید بمب‌های هسته‌ای از نقاط مختلف جهان جمع‌آوری و خنثی و سایه ناامنی از دنیا برداشته شود. چرا باید آمریکا در کشورهای دیگر و در حالی که ملت‌ها و دولت‌های آن کشورها نمی‌خواهند، پایگاه نظامی داشته باشد؟ این مسأله یک زورگویی آشکار است. اگر واقعاً به‌دنبال ایجاد تغییر هستند ابتدا باید پایگاه‌های خود را جمع‌آوری کنند و اجازه دهند که ملت‌ها خودشان آزادانه تصمیم بگیرند. دولت آمریکا حق ندارد در مورد هیچ ملتی تصمیم بگیرد. ساختار شورای امنیت تحمیلی است. 
آمریکا بعد از جنگ جهانی دوم به‌عنوان فاتح این جنگ، ساختاری را تدوین و به ملت‌ها تحمیل کرد. اما امروز همه به این ساختارها معترض هستند و امیدواریم صاحبان قدرت عاقلانه رفتار کرده و تغییرات اساسی را بپذیرند چرا که این به نفع خودشان است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین