آفتابنیوز : آفتاب: دبیر شورای انضباطی وزارت بهداشت درباره برخورد با افراد توزیع کننده مواد اعتیادآور، گفت: قانونگذار با دانشجویانی که در خرید و فروش و توزیع مواد اعتیادآور مشارکت کنند با تعلیق از تحصیل، تبدیل دوره روزانه به شبانه یا اخراج بسته به نوع جرم برخورد میکند.
دکتر سیدمهدی طیبی تفرشی، درباره رسیدگی به جرائم دانشجویانی که گزارش مصرف مواد اعتیادآور از سوی آنها به شورای انضباطی داده میشود، افزود: در مورد مواد مخدر و رسیدگی به تخلفات در این حوزه ما مرجع رسیدگی به تخلفات هستیم و آماری از میزان شیوع احتمالی مصرف مواد مخدر نداریم.
وی گفت: با توجه به گزارشهای دریافتی به شورای انضباطی اکثریت گزارش ها در مورد مصرف مواد اعتیادآور از سوی دانشجویان پسر است و گزارشها در مورد دانشجویان دختر در این حوزه تنها به تعداد کمتر از 10 نفر است.
طیبی خاطرنشان کرد: مصرف مواد اعتیادآور با توجه به آمارهای موجود در قشر دانشجو عمومیت ندارد و همه گیر نیست چرا که هنوز قبح این مسأله در میان دانشجویان وجود دارد.
وی با اشاره به مواردی که در شیوهنامه جدید انضباطی دانشجویان در خصوص تنبیهات و تخلفات مصرف مواد اعتیادآور آمده است، گفت: در شیوهنامه جدید استعمال، تهیه و توزیع و مصرف مواد مخدر جزء تخلفات محسوب می شود. البته تنبیهات مصرف مواد اعتیاد آور به نسبت شدت و ضعفی که وجود دارد تا بند 16 تنبیهات که چهار ترم تعلیق است را شامل می شود.
دبیر شورای انضباطی دانشجویان وزارت بهداشت با تاکید بر سختگیری در زمینه خرید و فروش مواد اعتیارآور، گفت: قانونگذار به شدت با این گونه مسائل برخورد می کند و در صورتی که گزارشی از نگهداری، خرید و فروش و توزیع مواد مخدر و مشروب الکلی در مورد دانشجویی به ما داده شود بسته به نوع جرم تا مرحله اخراج از دانشگاه نیز برای متخلف اعمال میشود.
بر اساس شیوه نامه جدید انضباطی دانشجویان که برای کلیه دانشگاههای کشور اعمال میشود، استعمال مواد اعتیاد آور (مخدر، توهم زا، روان گردان و ...) یا شرب خمر یا قمار یا مداخله در خرید و فروش و توزیع این گونه موارد جزء تخلفات اخلاقی دانشجویان محسوب میشود.
بر اساس بند دوم این بخش، در صورت استفاده از مواد اعتیاد آور؛ متخلف به یکی از تنبیهات مندرج در بندهای 4 تا 10 (به جز بند 6) محکوم می شود که در صورت تکرار تا بند 12 قابل تشدید است.
منظور از بند 4 تا 10، تذکر کتبی و درج در پرونده، توبیخ کتبی و درج در پرونده، محرومیت از تسهیلات رفاهی دانشگاه، دریافت خسارت از دانشجو در صورت ایجاد ضرر و زیان، منع موقت از تحصیل به مدت یک نیمسال بدون احتساب سنوات و منع موقت از تحصیل بهمدت یک نیمسال با احتساب سنوات است.
بر اساس بند سوم این بخش از شیوه نامه اعتیاد به مواد اعتیادآور برای متخلف یکی از تنبیهات مندرج در بندهای 3 تا 5 به معنی اخطار تا توبیخ کتبی را به همراه دارد و در صورت عدم توجه به تنبیهات قبلی به یکی از بندهای 8 تا 18 محکوم میشود که در نهایت بند 18 به تبدیل دوره تحصیلی دانشجو از روزانه به شبانه منجر میشود.
همچنین در صورت نگهداری، خریدو فروش یا توزیع مواد اعتیادآور؛ متخلف، به یکی از تنبیهات مندرج در بندهای 8 تا 13 محکوم میشود.
اگر تخلف در اماکن وابسته یا مربوط به دانشگاه رخ داده و آثار سوء عمومی داشته باشد، تنبیه فرد متفاوت خواهد بود و بخشهای دیگری از تنبیهات برای وی اعمال میشود.
بر اساس بند 7 این بخش از شیوه نامه نگهداری، خرید و فروش و توزیع مشروبات الکلی موجب میشود که متخلف به یکی از تنبیهات مندرج در بندهای 8 تا 12 محکوم شود که شامل دریافت خسارت تا منع موقت از تحصیل به مدت دو نیمسال است.
تشکیل یا مشارکت در جلسه یا جلسات برای استفاده از مشروبات الکلی و دعوت از دیگران برای شرکت در آن نیز تخلف محسوب میشود.