آفتابنیوز : آفتاب: رئیس دستگاه سیاست خارجی با اشاره به رایزنیهای مستمر این دستگاه با کشورهای مختلف و سازمانهای بینالمللی اعلام کرد: پیگیری حقوقی و قضایی پرونده 4 دیپلمات ربوده شده ایرانی از طریق استخدام مجربترین وکلای بینالمللی در دستور کار قرار دارد.
منوچهر متکی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پیش از ظهر امروز یکشنبه در مراسم بیستو هشتمین سالگرد ربوده شدن 4 دیپلمات ایرانی ربوده شده در لبنان که از سوی عوامل اسرائیلی صورت گرفته است در جمع سفرا و روسای نمایندگیهای خارجی مقیم تهران، بیان داشت: به دلیل عدم پاسخگویی رژیم صهیونیستی سرنوشت تعداد قابل توجهی از شهروندان لبنانی و اتباع خارجی و دیپلماتهای ایرانی در هالهای از ابهام وجود دارد که تا کنون هیچگونه اطلاع دقیقی از وضعیت آنها در دست نیست.
وی تاکید کرد: عدم دستیابی به اطلاعات دقیق و متقن در خصوص دیپلماتهای ایرانی به این دلیل است که هیچ یک از احزاب و شخصیتهای لبنانی هیچگونه اطلاعات صحیحی از این افراد در دست ندارند و یا اینکه از پذیرش مسئولیت مستقیم از این موضوع سرباز میزنند.
متکی یادآور شد: البته اینگونه نیست که اطلاعاتی در این خصوص بهدست نیامده باشد. جمهوری اسلامی ایران با وجود تمامی مشکلات اطلاعات مفیدی بهدست آورده که حاکی از این است که دیپلماتهای مذکور در پی بازداشت موقت نیروهای فالانژ که مورد حمایت رژیم صهیونیستی بودهاند به اسرائیل منتقل شدهاند.
وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه وزارت خارجه سلسله اقداماتی را از ابتدای مفقود شدن این 4 دیپلمات در 2 بعد انجام داده است، تصریح کرد: پیگیری موضوع از طریق محافل بینالمللی از جمله سازمان ملل، سازمانهای حقوق بشری، کمیته بینالمللی صلیب سرخ، اتحادیه اروپا، مجالس ملی کشورها و سازمانهای غیردولتی، اقدامات دو جانبه با دولتهای لبنان و سوریه شامل بررسی میدانی، اعزام خانوادههای مفقودین به لبنان و سوریه، پیشنهاد اقدام مشترک و موافقت دو رئیس جمهور ایران و سوریه مبنیبر تشکیل کمیته حقیقت یابد جهت تحقیق و بررسی موضوع از جمله این اقدامات بوده است.
وی افزود: نهایتا موضوع دیپلماتهای ایرانی در چارچوب تلاشهای حزبالله لبنان جهت شناسایی و آزادسازی اسرای در بند زندانهای رژیم صهیونیستی نیز با واسطه طرفهای آلمانی طرح و طبق اقدامات انجام شده و بنا به اخبار منتشره، مقامات اسرائیل کمیته اسرائیلی - آلمانی جهت تعیین سرنوشت دیپلماتهای ایرانی را تشکیل داده و موضوع همچنان در دست پیگیری است.
متکی همچنین گفت: گزارش رژیم صهیونیستی ارائه شده به حزبالله هر چند با استناد به منابع نیروهای لبنانی صورت گرفته است لیکن با توجه به اشاره به مجرمین پرونده و قبول تلویحی موضوع به نوبه خود ازحیث تعقیب قضایی حائز اهمیت میباشد.
وزیر خارجه یادآور شد: برای نخستینبار دبیر کل سازمان ملل متحد در گزارش خود در خصوص قطعنامه 1701 در روز 30/8/87 در حضور اعضای شورای امنیت سازمان ملل مزبور به موضوع 4 دیپلمات ایرانی ربوده شده در لبنان اشاره کرده است.
وی افزود: همزمان با بزرگداشت 26 سالگشت چهار دیپلمات ربوده شده در لبنان نمایندگی بیروت اقدام به برگزاری همایشی حقوقی، رسانهای نمود که در این همایش وزیر خارجه و امور مهاجرین لبنان و رئیس کمیسیون حقوقی پارلمان لبنان با اشاره به اسامی و عناوین 4 دیپلمات، ربایش این عزیزان در لبنان را اعلام و مسئولیت دولت این کشور و وزارت خارجه لبنان را در مسیر حقیقت یابی از پرونده مزبور اعلام داشتند، برگزاری این همایش از حیث مشارکت دولت و مجلس لبنان و الزام به پیگیری جدی برای نخستینبار حائز اهمیت بسیار بود.
متکی ادامه داد: ارسال نامه از سوی خانواده دیپلماتها به بان کیمون دبیر کل سازمان ملل در خرداد 87 که از طریق دفتر بیروت تحویل گردیده، اقدام دیگری بوده است. در این نامه و نامه پیگیری نمایندگی به دفتر سازمان در بیروت بر عوامل دخیل در ربایش دیپلماتها و انتقال آن به سرزمینهای اشغالی تاکید گردیده است.
وی گفت: ارسال نامه دولت وقت لبنان (فواد سنیوره) درتاریخ 13 سپتامبر 2008 به دبیرکل سازمان ملل متحد که در آن شرح ماجرای ناپدید شدن 4 دیپلمات سفارت جمهوری اسلامی ایران دربیروت با ذکر اسامی آنان و به درخواست پیگیری موضوع از سوی سازمان مزبور برای نخستینبار صورت گرفته است.
متکی تصریح کرد: در این نامه دولت لبنان به مسئولیت ذاتی خویش در پیگیری موضوع اشاره دارد و نیز به موضوع ورود صهیونیستها به خاک لبنان اشاره مینماید، همچنین به موضوع دیپلمات بودن ربوده شدگان اشاره میکند و آمادگی دولت لبنان را برای پیگیری موضوع، صراحتا بیان میکند.
وزیر خارجه در پایان گفت: با توجه به مستندات فوقالذکر کار پیگیری حقوقی و قضایی پرونده در دو حوزه محلی و خارجی آن از طریق به کارگیری مجربترین وکلای بینالمللی در دستور کار وزارت امور خارجه قرار دارد.