کد خبر: ۱۰۲۶۵۰
تاریخ انتشار : ۱۴ تير ۱۳۸۹ - ۱۲:۲۲

احداث بیمارستان هسته‌ای در قم

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: این بیمارستان كه توسط بانی خیر آن برای درمان انواع بیماری‌های سرطانی در حال احدات است تاثیر زیادی بر بهبود روند درمان بیماران سرطانی در قم دارد.

سعید آل‌محمد امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در قم گفت:: سایت این بیمارستان راه اندازی شده و انجمن كمك به بیماران سرطانی نیز در استان فعالیت خود را آغاز كرده است.

مدیر بیمارستان حضرت ولیعصر قم با اشاره به اینكه در بیمارستان هسته‌ای از رادیو اكتیو‌های پزشكی استفاده می‌شود، ادامه داد: باید مجوزهای لازم برای راه‌اندازی این بیمارستان از سازمان انرژی هسته‌ای ایران و دانشگاه علوم پزشكی اخذ شود كه همزمان با اخذ این مجوزها كار احداث بیمارستان دنبال می‌شود.

آل‌محمد ادامه داد: در كشورهای‌ پیشرفته‌ صنعتی‌ از انرژی‌ هسته‌ای‌ به‌ صورت‌ گسترده‌ در پزشكی‌ استفاده‌ می‌شود كه با توجه‌ به‌ شیوع‌ برخی‌ از بیماری‌ها از جمله‌ سرطان‌، ضرورت‌ تقویت‌ طب‌ هسته‌ای‌ در كشورهای‌ در حال‌ توسعه هر روز بیشتر می‌شود.

وی با اشاره به اینكه از انرژی هسته‌‌ای برای تهیه‌ و تولید كیت‌های‌ رادیو دارویی‌ برای‌ مراكز پزشكی‌ هسته‌ای،‌ تهیه‌ و تولید رادیو داروی‌ برای‌ تشخیص‌ بیماری‌ تیروئید و درمان‌ آنها می‌توان بهره برد، ادامه داد: تهیه‌ و تولید كیت‌های‌ هورمونی‌، تشخیص‌ و درمان‌ سرطان‌ پروستات، تشخیص‌ سرطان‌های‌ كولون‌، روده‌ كوچك‌ و برخی‌ سرطان‌های‌ سینه، تشخیص‌ محل‌ تومورهای‌ سرطانی‌ و بررسی‌ تومورهای‌ مغزی‌، سینه‌ و ناراحتی‌های‌ وریدی‌، تصویربرداری‌ بیماری‌های‌ قلبی‌، تشخیص‌ عفونت‌ها و التهاب‌ مفصلی‌، آمبولی‌ و لخته‌های‌ وریدی، تشخیص‌ كم‌خونی‌ و كنترل‌ رادیو داروهای‌ خوراكی از دیگر كاربردهای انرژی هسته‌ای پزشكی است.

مدیر بیمارستان حضرت ولیعصر قم با اشاره به مواردی از كاربرد انرژی هسته‌ای پزشكی افزود: از مواد رادیواكتیو به عنوان ردیاب رادیواكتیو استفاده می‌شود كه این مواد از طریق بلعیدن و یا تزریق وارد جریان خون می‌شود و یكی از روش‌های ردیابی به این شكل است كه مواد ردیاب در خون حركت می‌كنند و امكان می‌دهند كه ساختار رگ‌های خونی مشاهده شود و این روش مشاهده به پزشكان این امكان را می‌دهد كه لخته و دیگر ناهنجاری‌های رگ‌های خونی را به راحتی تشخیص دهند.

وی خاطرنشان كرد: در تصویر برداری، آزمایش یا درمان به وسیله پزشكی هسته‌ای مواد رادیواكتیوی كه بلعیده یا تزریق می‌شوند به بدن آسیب نمی‌رسانند و رادیو ایزوتوپ‌هایی كه در پزشكی هسته‌ای استفاده می‌شوند به سرعت در عرض چند دقیقه تا حداكثر یك ساعت واپاشیده می‌شوند و سطح تابش‌های رادیواكتیو آنها هم نسبت به اشعه X یا سی‌تی اسكن بسیار پایین‌تر است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین