آفتابنیوز : 
جاناتان مارکوس تحلیلگر ارشد بی بی سی در همین رابطه در گزارشی تحت عنوان « تایید ادعای هسته ای ایران و پیامدهای آن می نویسد : اکنون اين موضوع روشن شده است که آلودگی قطعات سانتريفيوژ به اورانيوم غنی شده، که بازرسان آژانس بين المللی انرژی اتمی در بازرسی از تاسيسات ايران متوجه آن شده بودند ، پيش از اين که اين قطعات در اختيار ايران قرار گيرد صورت گرفته است.
وی در ادامه با شاره به اینکه قبل از اين تحول، دولت های غربی اميدوار بودند که از کشف آثار اورانيوم غنی شده در مقياس زياد، در قطعات سانتر يفيوژ، به اين نتيجه گيری برسند که ايرانيان برنامه غنی سازی اورانيوم را بطور پنهانی شروع کرده اند می افزاید :اگر چه جزئيات کامل تحقيقات علمی در اين زمينه هنوز انتشار نيافته، اما شواهد امر حاکی از اين است که قطعات سانتريفيوژ، پيش از انتقال از پاکستان به ايران به اورانيوم غنی شده، آلوده بود.
به باور این تحلیلگر بریتانیایی ايران از اعلام اين خبر استفاده کرده است تا انکارهای قبلی خود در ارتباط با غنی سازی اورانيوم را موجه جلوه دهد. اين تحول، موجب برهم خوردن تئوری های ديپلمات های غربی در ارتباط با اين مسئله شده و به نحو قابل توجهی برنامه آنان برای ترغيب ايران به دست برداشتن کامل از برنامه غنی سازی اورانيوم را برهم می زند.
تایید ادعای ایران در حالی صورت می گیرد که دور بعدی مذاکرات کشورهای اروپايی با ايران که قرار بود در پايان ماه جاری ميلادی صورت گيرد اکنون لغو شده است. يک سخنگوی وزارت خارجه بريتانيا گفته است تا هنگامی که ايران به قطعنامه اخير آژانس بين المللی انرژی اتمی پاسخ نداده است، دليلی برای مذاکره با ايران وجود ندارد. در اين قطعنامه، ايران ترغيب شده بود که فعاليت ها در زمينه فرآوری اورانيوم را که اخيرا از سرگرفته، متوقف سازد. ولی ايران به هيچوجه تسليم اين درخواست نشده است.
اقدام اروپایی ها در قطع یکجانبه مذاکراتی که میان سه کشور آلمان ،فرانسه و بریتانیا با ایران صورت می گرفت در حالی قطعی شده به نظر می رسد که محمد البرادعی رئيس آژانس بين المللی انرژی اتمی در اوايل ماه سپتامبر گزارش کامل علمی درباره فعاليت های هسته ای ايران را دريافت خواهد کرد. پس از بررسی دقيق اطلاعات جديد، شورای حکام آژانس بين المللی انرژی اتمی مجددا تشکيل جلسه خواهد داد.
کارشناسان هسته ای جهان ، اما در این میان معتقدند که با توجه به فقدان دلايل قانع کننده در زمينه فعاليت های هسته ای ايران، احتمال دارد متقاعد کردن اعضای شورای حکام به ارجاع پرونده ايران به شورای امنيت سازمان ملل متحد مشکل تر شده و در بدترین سناریوی ممکن شورای حکام از ايران خواستار اطلاعات بيشتری در زمينه فعاليت های هسته ای خود در گذشته، شود . بدین ترتیب به باور تحلیلگر بی بی سی
با توجه به اين عوامل، می توان به این باور رسید که يک بحران تمام عيار درباره برنامه هسته ای ايران يه تعويق افتاده باشد.