کد خبر: ۱۰۳۳۵۹
تاریخ انتشار : ۲۶ تير ۱۳۸۹ - ۱۷:۳۳
در جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی: تروریست‌ها نمی‌توانند با کشتار مردم بی‌گناه به اهداف شوم‌شان برسند

باید در سطح جهانی برای کنترل تروریست‌ها فکری کرد
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب - سرویس سیاسی: ادامه بررسی اصلاحیه قانون مبارزه با مواد مخدر در جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام پیگیری شد و با حضور مسئولان و مقامات نیروی انتظامی، امنیتی و ستاد مبارزه با مواد مخدر و امور زندان‌ها و سایر مسئولان مربوطه پیگیری شد و با اصلاح برخی مواد باقی‌مانده، اصلاحات این قانون ادامه یافت. 

به گزارش آفتاب، در ابتدای این جلسه، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با توجه به حادثه تلخ و ضدانسانی تروریستی در مسجد جامع زاهدان و با محکومیت شدید این اقدام شرارت‌آمیز، گفت: این حادثه، فاجعه‌ای بسیار خطرناک در منطقه‌ای است که مردم شیعه و سنی به وفور با آرامش در کنار یکدیگر زندگی می‌کنند و در کشورهای اطراف، تبلیغات سوء و القائات آلوده اختلافی فراوان است که نمی‌توان از کنار آن به طور سطحی و گذرا گذشت. 

ایشان با توجه به شکست عملیات تروریستی در جمهوری اسلامی ایران از بدو پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون گفت: سابقه تاریخی در ایران و کشورهای عراق، افغانستان، فلسطین و.... نشان می‌دهد که تروریست‌ها و عوامل خودفروخته و اشغالگر به هیچ‌وجه نتوانسته و نخواهند توانست از طریق خونریزی و کشتار مردم بی‌گناه به اهداف شوم‌شان برسند و نهایتاً منجر به نابودی و اضمحلال خودشان خواهد شد. 

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، حادثه تروریستی مسجد جامع زاهدان، آن هم در مراسم ولادت حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و انجام دو انفجار برای افزایش تلفات انسانی را با هدف ایجاد رعب و وحشت در منطقه و تفرقه و تشتّت میان مردم شیعه و سنی توصیف کرد و گفت: انجام عملیات انتحاری برای کشتار مردم بی‌گناه، زنگ خطری است که باید جوامع بین‌المللی و قانونی برای آن تدبیری بیندیشند. 
مضافاً اینکه شاهدیم تروریست‌ها به تدریج به سوی استفاده از سلاح‌های مخرب‌تر پیش می‌روند که باید در سطح جهانی برای کنترل این اوضاع و شرایط فکری کرد. 

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تسلیت این فاجعه به علمای شیعه و سنی و بازماندگان شهدای عملیات تروریستی زاهدان و با تأکید بر ضرورت هوشیاری و قاطعیت بیشتر مقامات و نیروهای نظامی و امنیتی در منطقه، برای شناسایی و برخورد جدی‌تر با عوامل تروریست و ریشه‌کنی این عوامل خودفروخته گفت: امیدواریم علما و مردم شیعه و سنی منطقه با تدبیر، شریک مساعی و هوشیاری لازم، اجازه ندهند تروریست‌ها به اهداف شوم اختلاف‌افکنانه خود دست یابند. 

در ادامه جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام، پس از ارائه موارد اصلاحی پیشنهادی کمیسیون حقوقی و قضایی مجمع و بحث و بررسی مبسوط اعضا و مقامات انتظامی، امنیتی و قضایی حاضر در جلسه، اصلاحات ذیل به تصویب رسید. 

ماده 35- هر کس اطفال و نوجوانان کمتر از هجده سال تمام هجری شمسی و افراد محجور عقلی را به هر نحو به مصرف و یا به ارتکاب هر یک از جرائم موضوع این قانون وادار کند و یا دیگری را به هر طریق مجبور به مصرف مواد مخدر یا روان‌گردان صنعتی و غیردارویی نماید و یا مواد مذکور را جبراً به وی تزریق و یا از طریق دیگری وارد بدن وی نماید به یک و نیم برابر حداکثر مجازات قانونی همان جرم و در مورد حبس ابد به اعدام و مصادره اموال ناشی از همان جُرم محکوم می‌شود. در صورت سایر جهات از جمله ترغیب، مرتکب به مجازات مباشر جرم محکوم می‌شود. 

ماده 44- نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران اجازه دارد در چارچوب موافقت‌نامه‌های قانونی دو یا چندجانبه بین جمهوری اسلامی ایران و سایر دولت‌ها با مشارکت مأمورین دیگر کشورها به منظور شناسایی مجرمین موضوع این قانون، ردیابی منابع مالی، کشف طرق ورود یا عبور محموله‌های قاچاق از کشور، کشف وسایل یا مکان کشت یا تولید یا ساخت مواد مذکور با تنظیم طرح عملیاتی و درخواست فرمانده نیروی انتظامی با حکم دادستان کل کشور، محموله‌های تحت کنترل را در قلمرو داخلی و با موافقت سایر کشورها در قلمرو آن کشورها مورد تعقیب قرار داده و پس از تکمیل تحقیقات، گزارش اقدام را به دادستان کل کشور یا قاضی‌ای که او تعیین می‌کند، تسلیم نماید. هرگونه تغییر در طرح عملیاتی مذکور در حین اجرا با مجوز کتبی دادستان کل کشور بلامانع است. 

تبصره 1: در هر حال احراز هویت و درج مشخصات مأموران دیگر کشورها در طرح عملیات الزامی می‌باشد. ضبط، جایگزینی کلی و یا جزئی و یا اجازه عبور محموله‌های موضع این ماده از کشور و یا اخذ، نگهداری، اخفا، حمل و یا تحویل مواد مخدر و روان‌گردان صنعتی غیردارویی و یا تهیه وسایل و تسهیل اقدامات موردنیاز توسط ضابطان طبق موافقت‌نامه‌های قانونی دو یا چندجانبه و با رعایت کنوانسیون‌های الحاقی با حکم دادستان کل کشور بلامانع است. 

تبصره 2: رسیدگی به اتهامات متهمان موضوع این ماده در مرحله دادرسی در صلاحیت مرجع قضایی است که از طرف دادستان کل کشور تعیین می‌شود. 

ماده 45- وزارت اطلاعات مکلف است ضمن جمع‌آوری اطلاعات لازم در زمینه شبکه‌های اصلی منطقه‌ای و بین‌المللی قاچاق سازمان یافته مرتبط در حوزه اختیارات قانونی با جرائم موضوع این قانون، نسبت به شناسایی و تعقیب آنها با حکم دادستان کل یا قاضی‌ای که او تعیین می‌کند اقدام و همچنین نسبت به ارائه سرویس اطلاعاتی به نیروی انتظامی و مراجع ذیصلاح نیز اقدام نماید. 

ماده 4- هر کس بنگ، چرس، گراس، تریاک، شیره سوخته و یا تفاله تریاک یا دیگر مواد مخدر یا روان‌گران که فهرست آنها به تصویب مجلس شورای اسلامی می‌رسد را به هر نحوی به کشور وارد و یا به هر طریقی صادر یا ارسال نماید یا مبادرت به تولید، ساخت، توزیع یا فروش کند یا در معرض فروش قرار دهد با رعایت تناسب و با توجه به مقدار مواد مذکور به مجازات‌های زیر محکوم می‌شود. 

ماده 8- هر کس هروئین، مرفین، کوکائین و دیگر مشتقّات شیمیایی مرفین و کوکائین و یا دیگر مشتقّات آنها و یا دیگر مواد مخدر یا روان‌گردان که فهرست آنها به تصویب مجلس شورای اسلامی می‌رسد را وارد کشور کند و یا مبادرت به ساخت، تولید، توزیع، صدور، ارسال، خرید یا فروش نماید و یا در معرض فروش قرار دهد و یا نگهداری مخفی یا حمل کند با رعایت تناسب و با توجه به میزان مواد به مجازات مصرّح در این قانون خواهد رسید. 

تبصره 1 از ماده 41: کشت شقایق پاپاور سامنیو فرم الی‌فرا به درخواست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تحت نظر وزارت جهاد کشاورزی و با نظارت ستاد مبارزه با مواد مخدر، برای مصارف دارویی و تأمین داروهای جایگزین بلامانع است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین