آفتابنیوز : آفتاب: اکبر بیگلری با بیان اینکه سرقت از گناهان نابخشودنی به شمار می رود گفت: سرقت دارای اقسامی است،مسلحانه، کیفقاپی، معمولی که سرقت حدی نیز یکی دیگر از انواع سرقت بهشمار میرود.
وی با اشاره به اینکه جرایم به دو دسته تقسیم میشوند و برخی شخصی و برخی دیگر حقاللهی است، اظهار داشت: سرقت جز جرایم دو جنبهای است و هردو را شامل میشود که اگر متهم رضایت شاکی را جلب کند در نهایت محکوم میشود چرا که جنبه حقاللهی جرم هنوز باقی مانده است.
وی در خصوص مشخصات سارقین و جرایم آنها، بیان داشت: 5 سارقی که حکم قطع ید آنها امروز در زندان مرکزی همدان اجرا شد میانگین سنیشان بالای 25 سال بوده است و سرقتهای کلانی را مرتکب شدهاند که خوشبختانه تعداد کمی از آنها همدانی هستند.
بیگلری با بیان این نکته که این سارقان سابقه زیادی داشتند دزدی احشام، اتومبیل، منزل، وجه نقد، هتک حرز، لوازم برقی، طلا و... را از جمله موارد سرقت این متهمان برشمرد.
وی اضافه کرد: مکتب حیاتبخش شیعه برای انسانها حرمت قائل بوده و حقوق شهروندان را محترم میداند به همین دلیل برای هر سرقتی حکم قطع ید را صادر نمیکند و 16 شرط را برای قطع ید در نظر گرفته است.
بیگلری با اشاره به ماده 198 قانون مجازات اسلامی شرایط حد سرقت را مطرح کرد و گفت: سارق باید بالغ باشد، در حال سرقت عاقل باشد، با تهدید و اجبار وادار به سرقت نشده باشد، با قصد و اراده این کار را انجام دهد، بداند و معتقد باشد که مال غیر است، بداند که ربودن مال حرام است، صاحب، مال را در حرز قرار داده باشد، سارق حرز را بشکند، به اندازه نساب ارزش داشته باشد، سارق پدر صاحب مال نباشد، سرقت در سال قحطی انجام نگرفته باشد، محل نگهداری مال از سارق غصب شده باشد، سارق مال را به عنوان دزدزی برداشته باشد، مال مسروقه در حرز مناسب نگهداری شده باشد و مالک شخصی داشته باشد.
دادستان همدان خاطر نشان کرد: 5 سارقی که حکم در مورد آنها اجرا شده است واجد تمامی شرایط مذکور بودند، شاکی خصوصی داشتند و حرز شکستهاند.
بیگلری با تاکید بر اینکه خداوند بزرگ تمامی اعضا و جوارح انسان را دارای قداست میداند، گفت: زمانی که دستی به سرقت عادت کرد و باعث آزار مردم شد باید کوتاه شود.
وی سرقت حدی را سرقتی دانست که سارق مرتکب بیش از 100 مورد سرقت شده باشد.
بیگلری هدف از اجرای حد سرقت را متنبه شدن خود سارق و همچنین عبرت آموزی افراد دیگر بیان کرد.
وی در خصوص اجرا نشدن حکم در ملاءعام، اظهار داشت: در طول تاریخ ملت شیعه مظلوم واقع شده و استکبار جهانی از اجرای این حکم سو استفاده میکند و ادعا دارد که ایران حقوق بشر را رعایت نمیکند.
دادستان همدان در خصوص گرایش سارقین به تکرار جرم علیرغم اجرای حکم، اذعان داشت: نقش تربیتی والدین در این زمینه بسیار قابل اهمیت بوده و همچنین تاثیر همنشین بد، لقمه حرام در تکرار گناه بسیار موثر است.
دزدی به روش نوین قطع دست که ندارد ظاهرا افتخار هم دار ،
وامهای میلیاردی که بازپرداختی نداشتند دزدی نبستند؟ اسلام برای آنها حکمی در نظر گرفته نگرفته است؟ فقط این سختگیریها برای آفتابهدزدیهاست؟ در زمانهایی که پزشکی در تلاش برای رفع نقصها و تلاش برای بهبود و سلامتی است، تولید معلول و انسان ناقص چه معنایی دارد؟
عجب تبلیغ زیبا و تاثیر گذاری برای اسلام