کد خبر: ۱۰۴۲۱۸
تاریخ انتشار : ۰۷ مرداد ۱۳۸۹ - ۰۸:۴۸

داشتن دوستان خوب، عمر را طولانی‌تر می‌کند

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: داشتن دوستان و همسایه‌های خوب می‌تواند شانس زنده ماندن را تا 50 درصد افزایش دهد.

یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه بیرگام با بررسی 150 مطالعه مختلف که در مورد زندگی اجتماعی و احتمال زنده ماندن انجام شده بود به این آمار دست پیدا کردند. 

آن‌ها با انجام این مطالعات متوجه شدند اشخاصی که دوستان کمی دارند مانند افرادی که روزانه 15 سیگار می‌کشند یا الکل مصرف می‌کنند احتمال زنده ماندن خود را کاهش می‌دهند. 

آن‌ها معتقدند توجه به دیگران باعث می‌شود ما نسبت به خودمان هم توجه و دقت بیش‌تری نشان دهیم. 

اما در عین حال کارشناسان هشدار می‌دهند در زندگی مدرن امروزی شبکه‌های ارتباط اجتماعی در حال کوچک شدن هستند، چرا که امروزه بسیاری بخش مهمی از وقت خود را صرف کار و برقراری تعادل بین زندگی شغلی و خانوادگی خود می‌کنند و دیگر زمان کافی برای رسیدگی به دوستان و همسایه‌های خود ندارند. 

به این ترتیب از دست دادن این حمایت‌های اجتماعی می‌توانند حتی بدتر از چاق بودن یا سیگار کشیدن احتمال زنده ماندن انسان‌ها را کاهش دهد. 

جولیان هولت لانستاد یکی از محققان در این باره گفت: راه‌های زیادی وجود دارد که دوستان، همکاران و اعضای خانواده می‌توانند سلامت یکدیگر را ارتقا ببخشند. 

زمانی که فردی با گروهی از دوستان ارتباط دارد و نسبت به آن‌ها احساس مسوولیت می‌کند، این موضوع باعث می‌شود فرد مورد‌نظر به خودش هم توجه بیش‌تری داشته باشد و کم‌تر خود را در معرض خطر قرار دهد. 

در این مطالعات که روی 300 هزار نفر و در طول مدت 7 سال و در 4 قاره جهان انجام شده بود، مشخص شد افرادی که دارای قوی‌ترین شبکه‌های ارتباط اجتماعی در مقایسه با دیگران هستند بهترین وضعیت را از لحاظ سلامت و طول عمر دارند. این افراد در هر سنی با احتمال 1.5 برابر بیش‌تر از افراد تنها زنده می‌مانند. 

نتایج این مطالعات روی همه افراد در هر سن و با هر نوع زندگی که داشته‌اند صدق می‌کرد. 

تیموتی اسمیت یکی دیگر از محققان در این باره گفت: این بررسی‌ها نشان می‌دهد که ارتباط با دوستان فقط در سنین سالمندی نیست که فواید زیادی دارد، بلکه در همه گروه‌های سنی این ارتباطات می‌تواند تاثیرگذار باشند. 

اما متاسفانه زندگی مدرن امروزی و تکنولوژی‌های جدید باعث شده‌اند بسیاری ارتباطات چهره به چهره را کم‌اهمیت بدانند و بیش‌تر از طریق اینترنت اقدام به برقراری ارتباط با دیگران کنند. 

ارتباطات اجتماعی نه تنها از لحاظ روانی تاثیر بسیار مثبتی روی انسان‌ها دارد بلکه سلامت فیزیکی فرد را نیز به خوبی بهبود می‌بخشد. 

کریستین نورتام یک مشاور می‌گوید: ارتباطات دوستانه برای بقای انسان اهمیت زیادی دارد. 

ما طوری آفریده شدیم که به صورت گروهی با یکدیگر کار و زندگی کنیم. زندگی گروهی از خانواده آغاز می‌شود، در مدرسه بسط پیدا می‌کند و به این ترتیب در تمام دوران زندگی ما نمود پیدا می‌کند. 

ارتباطات به سلامت ذهنی ما کمک می‌کند، اما از سوی دیگر انزوا باعث بروز بیماری‌های ذهنی، ناامیدی و بیماری می‌شود. 

با وجود آن‌که تقریبا همه از فواید زندگی اجتماعی آگاهی دارند و این موضوع به خصوص در مورد سالمندان اهمیت زیادی دارد، اما متاسفانه یک دهم از جمعیت بالای 65 سال همیشه خود را تنها حس می‌کنند. 

بسیاری از سالمندان به دلیل مشکلات حرکتی که پیدا می‌کنند نمی‌توانند در سنین بالاتر ارتباطات اجتماعی خود را حفظ کنند. این انزوا و تنهایی می‌تواند باعث بروز علائم افسردگی شود که در یک چهارم جمعیت سالمندان شایع است. 

شاید بتوان با برگزاری فعالیت‌هایی مانند باشگاه‌های سالمندان، برگزاری کلاس‌های آموزش کامیپوتر و جلسات متفاوت به این افراد در پیدا کردن دوستان جدید و گسترده‌تر شدن روابط اجتماعی آن‌ها کمک کرد. 

پروفسور سالی مسینتایر مدیر واحد علوم سلامت عمومی و تحقیقات اجتماعی در این باره گفت: سیاستگذاران و مسوولان بخش سلامت باید به اهمیت تحقیقات انجام شده توجه جدی داشته باشند. تلاش برای گسترش روابط اجتماعی تاثیر بسیار مهمی در سلامت عمومی جامعه دارد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین