کد خبر: ۱۰۴۵۱۱
تاریخ انتشار : ۱۱ مرداد ۱۳۸۹ - ۰۹:۴۸
محمد نهاوندیان، رئیس اتاق بازرگانی ایران:

افزایش نرخ مالیات بر ارزش افزوده به 8 درصد منتفی شد

حداکثر نرخ 5 درصد
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: محمد نهاوندیان، رئیس اتاق بازرگانی ایران از منتفی شدن افزایش نرخ مالیات بر ارزش افزوده به 8 درصد تا پایان برنامه پنجم خبر داد و گفت: با تصویب پیشنهاد اتاق ایران این نرخ تا پایان برنامه به 5 درصد افزایش می‌یابد.

محمد نهاوندیان، در مورد نقش اتاق بازرگانی در بررسی لایحه برنامه پنجم پیشرفت و عدالت در مجلس، افزود: نمایندگان اتاق بازرگانی و تعاون در جریان رسیدگی به این لایحه در مجلس حضور دارند و نظرات فعالان اقتصادی از سوی اتاق ارائه می‌شود. 

رئیس اتاق بازرگانی ایران افزود: برخی از پیشنهادهای اتاق بازرگانی در مورد صنعت، تجارت، انرژی فضای کسب‌و کار و سرمایه‌گذاری هم در کمیسیون برنامه‌و بودجه به تصویب رسید و هم در کمیسیون تلفیق مطرح و به تصویب رسید و برخی در دستور کار قرار گرفت. 

نهاودیان با اشاره به الحاق برخی از مباحث پیشنهادی اتاق ایران، گفت: در مورد مالیات بر ارزش افزوده با وجود اینکه در کمیسیون برنامه نظر بر این بود که نرخ مالیات بر ارزش افزوده از 3 درصد کنونی تا پایان برنامه پنجم به 8 درصد افزایش پیدا کند، اما پس از توزیع و استدلال نماینده اتاق قرار شد، اولا نرخ مالیات بر ارزش افزوده از سال سوم برنامه (پس از پایان دوره آزمایشی 5 ساله اجرای قانون) سالانه یک درصد به این نرخ افزوده شده و تا پایان برنامه به 5 درصد برسد. 

نهاوندیان تاکید کرد: نظر فعالان اقتصادی در مورد مالیات بر ارزش افزوده مورد توجه نمایندگان قرار گرفت، زیرا این موضوع با رشد اقتصادی کشور مرتبط است. 

وی گفت: همچنین اعمال همه‌جانبه مالیات بر ارزش افزوده از این جهت ضرورت دارد که عملا به جای مالیات بر تولید به جایگاه اصلی خود، یعنی مالیات بر مصرف بر می‌گردد که مشوق تولید خواهد بود. 

رئیس اتاق بازرگانی ایران همچنین پیشنهاد دیگر اتاق بازرگانی در برنامه پنجم پیشرفت و توسعه را درخواست در مورد تجدید ارزیابی دارایی واحدهای تولیدی دانست که می‌تواند به توانمند‌سازی بخش خصوصی کمک کند. 

وی افزود: به عنوان مثال سرمایه اسمی یک کارخانه تولیدی که در گذشته به عنوان مثال 1 میلیارد تومان بوده، اگر مورد تجدید ارزیابی قرار گیرد، سرمایه واقعی آن به نرخ روز شاید 3 میلیارد تومان ارزش داشته باشد که با این افزایش دارایی از محل تجدید ارزیابی می‌تواند تسهیلات بیشتری بانکی دریافت کند و اعتبار واحد تولیدی ارزش می‌یابد. 

وی گفت: تجدید ارزیابی دارایی به افزایش خط تولید و نو‌سازی کارخانه‌ها کمک می‌کند. 

نهاوندیان افزود: قبلا فقط یک بار در برنامه توسعه در مورد کارخانه‌های دولتی اجازه تجدید ارزیابی داده می‌شد و بخش خصوصی از تجدید ارزیابی محروم بود. 

وی افزود: این تبعیض ناروا بین کارخانه‌های بخش خصوصی و دولتی باعث می‌شد، فرصت توسعه کارخانه‌های بخش خصوصی از دست برود. 

نهاوندیان تاکید کرد: نکته دیگر در مورد نرخ تورم موجود و ارزش اسمی و دفتری سرمایه واحدهای تولیدی است که مانع از تجدید ارزیابی می‌شود و سازمان مالیاتی نیز مالیات افزایش سرمایه را دریافت می‌کند، اما اگر پیشنهاد اتاق بازرگانی مصوب شود، بدون هزینه قانونی اجازه تجدید ارزیابی به شرکت‌های خصوصی داده می‌شود. 

نهاودیان تاکید کرد: در سیاست‌های ارزی برنامه پنجم پیشنهاد شد که به تورم داخلی و خارجی توجه شود و ماده‌ای در آن گنجانده شد که روشی را برای تشویق افزایش صادرات ارائه می‌کند، نه اینکه تفاوت نرخ تورم داخل و خارج باعث تشویق واردات بیشتر شود. 

نهاوندیان درباره تعرفه واردات گفت: برخی مصوبات به افزایش تعرفه واردات کمک می‌کند، اما رشد واردات قاچاق باعث شده که یک مقام مسئول در مورد مبارزه با قاچاق اعلام کند سالانه 19 میلیارد دلار واردات قاچاق به کشور انجام می‌شود. 

رئیس اتاق بازرگانی ایران تاکید کرد: افزایش تعرفه تاثیری در قاچاق نمی‌کند، اما اگر حمایت واقعی از تولید صورت گیرد می‌توان جلوی واردات بی رویه را گرفت. 

وی تاکید کرد: با واردات بی رویه رسمی و غیر رسمی نمی‌توان تورم داخلی را کنترل کرد بلکه باید هزینه‌های تولید جبران شود و در شرایط یکسان بین تولید کننده داخل و خارج کالاهای تولیدی عرضه شوند نه اینکه تولید کننده خارجی از ثبات ارز بهره ببرد و تولید کننده داخل با افزایش هزینه تولید مواجه شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین