کد خبر: ۱۰۴۶۴۶
تاریخ انتشار : ۱۲ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۶:۵۳

در 5 سال اخیر، نقدینگی در کشور 400 درصد افزایش یافته است

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: در حالی که آمار رشد نقدینگی در 12ماه سال گذشته رشد معادل 17.9 درصد را به ثبت رسانده، آخرین گزارش‌ها حاکی است حجم نقدینگی در گردش به 250هزار میلیارد تومان تا پایان تیرماه امسال رسیده است که به این ترتیب دقیقا پس از گذشت 5 سال؛ حجم نقدینگی با افزایش 400 درصدی در دولت وی از 64 هزار میلیارد تومان به بیش از 250 هزار میلیارد تومان رسیده است. 

بر اساس یک فرمول مشهور و شاخص اقتصادی افزایش نقدینگی در کشور برابر است با افزایش تورم به‌علاوه رشد اقتصادی که با توجه به مجموع رشد اقتصادی 30 درصدی در 5 سال گذشته دولت احمدی‌نژاد؛ طبق این فرمول تورم 5 سال گذشته حدود 220 درصد و سالانه 44 درصد بوده است.

به گزارش ایلنا؛ افزایش حجم نقدینگی در گردش اقتصاد ایران در حالی صورت می‌گیرد که حجم نقدینگی در پایان سال 88 به میزان 234 هزار میلیارد تومان گزارش شد. میزان نقدینگی کشور در پایان سال 87 به میزان190هزار میلیارد تومان بوده و درپایان سال 86 این رقم164هزار میلیارد تومان به ثبت رسیده است. 

مقایسه رشد نقدینگی در سال‌های 86 تا خرداد 89 نشان می‌دهد آهنگ رشد نقدینگی فزاینده بود به طوری که مقایسه این آمار از افزایش سه برابری تنها در سه سال گذشته خبر می‌دهد. 

پس از آن‌که رشد نقدینگی در فاصله سال‌های 84 تا 86 به بیش از دو برابر رسید، طهماسب مظاهری رییس کل پیشین بانک مرکزی با اعلام این‌که خزانه بانک مرکزی را شش قفله کرده است، مدعی شد که مانع از رشد نقدینگی در یکسال مدیریتش بر بانک مرکزی شد. اما درمدتی که وی سکان اداره بانک مرکزی را برعهده داشت، اگر چه رشد نقدینگی تا حدودی کنترل شد اما حجم نقدینگی در گردش کشور به از164 هزار میلیارد تومان رسیده این درحالی است که رشد نقدینگی در پایان سال 86 معادل 164هزار میلیارد تومان به ثبت رسید. با این حال بعد از انتصاب محمود بهمنی به ریاست کل بانک مرکزی اگرچه وی اعلام کرد که سیاست‌های انقباضی را در بانک‌مرکزی پیگیری خواهد کرد اما در مدت مدیریت وی حجم نقدینگی در گردش کشور از 190هزار میلیارد تومان به 250هزار میلیارد تومان رسیده است که این عدد با افزایش حجم نقدینگی با زمان مدیریت ابراهیم شیبانی رییس اسبق بانک مرکزی برابری می‌کند. 

براساس این گزارش، نقدینگی در گردش کشور در پایان شهریور سال84 به میزان 64 هزار میلیارد تومان به ثبت رسید که این رقم در پایان سال 86 به 164 هزار میلیارد تومان افزایش یافت. 

اگرچه رشد 17.9 درصد نقدینگی سال 88 به 8.2 درصد در سال جاری( استناد به گزارش اخیر بانک مرکزی) رسیده اما این افزایش حجم نقدینگی در گردش موجب نگرانی کارشناسان و تحلیل‌گران اقتصاد ایران شده است.
 
به گفته آنان این میزان حجم نقدنیگی در شرایطی رخ داده که اقتصاد ایران درگیر رکود است و علی رغم تزریق‌هایی که صورت گرفته همچنان رکود براقتصاد ایران حاکم است. از سویی اقتصاد ایران با جراحی بزرگ هدفمندی یارانه‌ها نیز بزودی مواجه می‌شود که این طرح نیز به نوبه خود اثرات منفی براقتصاد ایران خواهد گذاشت.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین