آفتابنیوز : آفتاب: عضو كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس پیشنهاد كرد: قوه قضاییه، شورای فقهی در سطح مراجع تقلید تشكیل دهد و مفاهیم جدیدی كه در برابر حقوق بشر اسلامی به چالش كشیده شده را به بحث بگذارد و حداقلهایی در این زمینهها از دیدگاههای اسلام مطرح كند.
مصطفی كواكبیان كه در نشست تخصصی "حقوق بشر اسلامی و كرامت انسانی" كه امروز در دفتر مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه برگزار شده است سخن میگفت، خاطرنشان كرد: امكان تشكیل شورای فقهی برای جناب آقای آیتالله آملی لاریجانی وجود دارد كه این شورا را تشكیل دهد و چالشها را به بحث بگذارد.
وی همچنین گفت: به مجلس شورای اسلامی پیشنهاد میدهم كه مباحثی كه در كمیسیونهای مختلف و در مجلس مطرح میشود را به زبان حقوقی تبدیل كند و به عنوان طرح و لایحه مطرح كند و در مجلس به تصویب برساند.
كواكبیان ادامه داد: وزارت امور خارجه نیز باید اوضاع در زمینه حقوق بشر را در كشورهای غربی بررسی كند زیرا معتقدیم شدیدترین موارد نقض حقوق بشر در كشورهای غربی انجام میشود اما تبلیغات آنها به گونهای است كه حقایق را نشان نمیدهند و مسائل موجود در كشورهای اسلامی را بزرگنمایی میكنند، اما به این شدیدترین موارد نقض حقوق بشر كه در كشورهای خود رخ میدهد توجه نمیكنند.
عضو فراکسیون خط امام(ره)مجلس، همچنین در سخنرانی خود با بیان اینكه در آستانه صدو چهلمین سالگرد انقلاب مشروطه هستیم گفت: جا دارد این جنبش عظیم ملت ایران را گرامی بداریم. مسلمانان همواره بهدنبال تاكید بر حقوق بشر از سالیان دراز بودهاند.
كواكبیان گفت: مفهومسازی برای حقوق بشر اسلامی بسیار مهم است زیرا دو دیدگاه كاملا متضاد در این نقطه در مقابل هم قرار گرفتهاند. یک دیدگاه را بعضا قبول میكنند كه دیدگاهی مبتنیبر نظریات غرب است و اصول فقهی را كاملا كنار میگذارند و این رویكردی است كه ممكن است برخی از روشنفكران ما آن را قبول كنند از سوی دیگر بعضی صرفا اعلامیه حقوق بشر را بهطور كلی منفور و مطرود میشمارند و عنوان میكنند صرفا باید به رویكردی كه خود داریم بپردازیم. اما باید گفت آنچه كه مهم است تلفیق این دو دیدگاه است تا ضمن اینكه بر اصول فقهی خود تاكید كنیم به مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بپردازیم و به آن در نظر گرفتن پویایی فقه اسلامی توجه كنیم.
وی گفت: نباید فقط به معایب پرداخت. باید رویكرد ما بر تلفیق و همخوانی این دو نگاه باشد. اعلامیه جهانی حقوق بشر میتواند تلفیقی با بیانیه حقوق بشر داشته باشد.
عضو فراکسیون خط امام(ره)مجلس، با اشاره به دیدگاه امام خمینی(ره) درباره فقه پویای جواهری گفت: تاكید بر زمان و مكان دو عنصر تعیین كننده فقه ما هستند.