آفتابنیوز : آفتاب: وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه امکان بالقوه وقوع جنگ مثبت است تاکید کرد که به عقیده وی بالفعل شدن این امکان بعید به نظر میرسد.
منوچهر متکی و علی الشامی وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران و لبنان بعد از انجام مذاکرات رسمی خود در کنفرانس مطبوعاتی با خبرنگاران داخلی و خارجی حضور یافتند و به سئوالات آنان پاسخ گفتند.
متکی در رابطه با جنایات اخیر اسرائیل اظهار داشت: رژیم اسرائیل در تلاش است از بن بستی که در آن قرار گرفته خود را نجات دهد و باید اشاره کرد جنگ، ترور و تجاوز جزو ماهیت این رژیم است و اگر روزی این اقدامات را متوقف کند دیگر رژیم صهیونیستی نخواهد بود.
وی افزود: 4 سال پیش در نشستی سری سران صهیونیست این سئوال را در بین خود مطرح کردند که آیا اسرائیل از بین خواهد رفت؟ طرح این سئوال نشانگر این است که برای سردمداران این رژیم نیز نکته جدی به وجود آمده که بعد از 60 سال و نداشتن مشروعیت در منطقه و جهان اسلام بسیاری انتقادات جدی نسبت به این رژیم مطرح میشود.
متکی با بیان اینکه نسل جدید اروپا این سئوال را دارد که چرا بعد از 60 سال ملتهایشان باید تحقیر شوند و جوانان آلمان نیز ضمن محکوم کردن جنایت هیتلر سئوال میکنند، چرا آنان باید باج به صهیونیستها بپردازند گفت: رژیم صهیونیستی در 60 سال عمر نامشروعش هیچگاه در چنین شرایطی مثل شرایط فعلی گیر نکرده بود و تجاوزات اخیر صهیونیستها قبل از آنکه نشان از اراده و قدرتنمایی باشد حاکی از استیصال است.
وی با اشاره به ترور المبحوح در دبی گفت: افرادی با گذرنامههای آلمانی، فرانسوی، استرالیایی، اتریشی و دیگر کشورها این ترور را مرتکب شدهاند و اروپاییها هنوز نتوانسته اند به استفاده از گذرنامههایشان در انجام یک ترور پاسخ بدهند.
متکی تاکید کرد: تعداد کشتههای اخیر در جنوب لبنان سیگنال روشنی است که هر اقدام صهیونیستها با تلفات جدی مواجه میشود و شرایط دیگر به گونهای نیست که بتوان با سیاست بزن در رو اهداف را محقق کرد.
خبرنگار لبنانی از متکی در رابطه با همگرایی سوریه و لبنان و آنچه وی احتمال تاثیر منفی این همگرایی در روابط ایران با سوریه و لبنان خواند، سئوال کرد که متکی در پاسخ گفت: سیاست راهبردی ایران همگرایی منطقهای و ارتقای همکاری بین کشورهای منطقه است و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس همچون سوریه، لبنان، مصر، عراق، ایران یا ترکیه، اردن و ... نقش مهمی در همگرایی منطقهای و در ارتقای همکاریهای دوجانبه، چند جانبه و نیز در مقابله با فتنه دشمنان دارند.
وی افزود: ما از بهبود روابط بین پادشاهی سعودی و سوریه خوشحالیم و از آن حمایت میکنیم. هوشمندی و تدبیر رهبران و مردم لبنان در پذیرایی همزمان تنی چند از رهبران منطقه از جمله قطر، عربستان و سوریه و در آینده نزدیک جمهوری اسلامی ایران قابل ستایش است. برکات این دیدارها قطعا منجر به ثبات بیشتر و همگرایی بیشتر در منطقه می شود و وفاق ملی را در لبنان قویتر خواهد کرد.
متکی در رابطه با تهدیدات علیه سوریه و لبنان و حمایت ایران از این دو کشور به خصوص لبنان که مورد سئوال خبرنگار بود، اظهار داشت: دولت و ملت ایران در کنار دولت و ملت لبنان و سوریه به معنای کامل کلمه هستند و ما با مقامات این دو کشور در تبادلنظر مستمریم هر نوع مساعدتی که مورد درخواست برادران ما باشد از سوی جمهوری اسلامی ایران اجابت شدنی است.
علی الشامی وزیر خارجه لبنان نیز در پاسخ به سئوالی در رابطه با شکایت کشورش از شورای امنیت سازمان ملل گفت: بعد از تجاوز اخیر صهیونیستها و پاسخ کوبنده ارتش ما، شکواییهای به شورای امنیت سازمان ملل داده شد و ما درخواست نشست فوری شورای امنیت را دادیم. همچنین با دعوت از سفرای اعضای شورای امنیت نیز از آنان خواستیم این شکایت هر چه زودتر مطرح شود.
وی از عملکرد نیروهای سازمان ملل در مرز لبنان انتقاد کرد و گفت: تعلل این نیروها باعث شد که صهیونیستها به بهانه یک درخت اقدام به حمله به جنوب لبنان کنند که این اقدام با پاسخ کوبنده ارتش ما مواجه شد.
وزیر خارجه لبنان خاطر نشان کرد: نیروهای سازمان ملل باید در درجه اول از خود دفاع کنند و در درجه دوم به ارتش لبنان کمک کنند تا بتواند حاکمیتش را اعمال نماید اما رژیم صهیونیستی هرگز نیروهای سازمان ملل را به رسمیت نشناخته است.
متکی در پاسخ به سئوال دیگری مبنیبر اینکه آیا جنگی علیه سوریه، لبنان یا ایران در آستانه وقوع است، گفت: ایجاد نزاع و درگیری و تحمیل جنگ بدون هزینه نیست و هدف از جنگ گاهی ایجاد بحران است و گاهی فرار از بحران. پاسخ من در رابطه با امکان بالقوه وقوع جنگ مثبت است اما اینکه این امکان بالقوه بالفعل خواهد شد مسئولیت منطقه ماست و به نظر من بعید به نظر می رسد.
وی با بیان اینکه حمله به سوریه معادله تک مجهولی نیست گفت: آمریکا و صهیونیستها می دانند این بار تحمیل جنگ جدید در منطقه چگونه محدودهها را در خواهد نوردید و چه تبعاتی در بر خواهد داشت.
متکی در پایان گفت: فکر میکنیم هنوز در آمریکا و کشورهای غربی عقلایی وجود دارند که منافع ملی و مصالح عمومی را محاسبه و بعد تصمیمگیری کنند.