کد خبر: ۱۰۶۲۵۸
تاریخ انتشار : ۰۱ شهريور ۱۳۸۹ - ۱۷:۴۲

سخنان دبیر انجمن اسلامی دانشگاه تهران در دیدار با مقام معظم رهبری

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب - سرویس سیاسی: عصر دیروز، حسینیه امام خمینی صحنه دیدار جمعی از دانشجویان دانشگاه‌ها با مقام معظم رهبری بود.

به گزارش آفتاب در این دیدار 3 ساعته 12 نفر از نمایندگان گروه‌ها و تشکل‌های مختلف دانشجویی، دیدگاه‌های خود را درباره مهمترین مسائل علمی – دانشگاهی – فرهنگی – اجتماعی – سیاسی و اقتصادی با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای درمیان گذاشتند.

دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران نیز در این دیدار طی سخنانی مسائل و نگرانی‌هایی را با مقام معظم رهبری در میان گذاشت که به شرح زیر است: 

وصیت پیر روشن ضمیر جماران جان مطلب است، هر آنچه که می‌خواهیم، می‌دانیم و می‌گوییم "ما مفتخریم و ملت عزیر سر تا پا متعهد به اسلام و قرآن مفتخر است که پیرو مذهبی است که می‌خواهد حقایق قرآنی، که سراسر آن از وحدت بین مسلمین بلکه بشریت دم می‌زند، از مقبره‌ها و گورستان‌ها نجات داده و به عنوان بزرگترین نسخه نجات دهنده بشر از جمع قیودی که بر پای و دست و قلب و عقل او پیچیده است و او را به سوی فنا و نیستی و بردگی و بندگی طاغوتیان می‌کشاند نجات دهد."

و ما باید آگاه باشیم میراث سترگ امام، یعنی جمهوری اسلامی ایران، ضمانت این افتخار و دین‌مداری است.

ما فرزندان نسل سوم انقلاب اسلامی در مجموعه انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران که قدیمی‌ترین تشکل اسلامی دانشگا‌ه‌های ایران است بر خود فرض دانسته و می‌دانیم تا در پناه این میراث عظیم و با استعانت از پروردگار، در حیطه برنامه و زندگانی عظیمی که با رسالت رسول‌الله به بشر آموخته شد که همانا کشتی نجات انسان‌هاست و در پرتو قانون اساسی و سه کلمه استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی – نه یک کلمه کم، نه یک کلمه زیاد- که میثاق ملت ایران در پناه رهبری امام راحل بود و با یاریگیری هدایت‌های روشنگرانه حضرتعالی در عصر حاضر بتوانیم در دل دانشگاه مادر ایران همواره منادی اساسی‌ترین اصول و ارزش‌های نظام اسلامی باشیم.

انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران چه در سال‌های دورتر که با وقوع انقلاب اسلامی اولین موج تشکیل دهنده دفتر تحکیم وحدت را رهبری نمود و چه در سال‌های نزدیک‌تر با شناخت دقیق توطئه‌ها و تکیه بر اعتدال و دین‌باوری و عقلانیت به عنوان چشم نگران نظام، با یاری خداوند همواره سعی نموده است تا بزرگترین دانشگاه کشور را از انحرافات و تندروی‌ها مصون داشته و بر مبنای شعار اصولی خود، یعنی عدالت‌طلبی، آزادی‌خواهی و مردم‌سالاری دینی گام نهاده و ذره‌ای از این خط راستین عدول ننموده است.

ما بنا به فرموده حضرتعالی که اصلاح‌طلبی را یک تکلیف و مجاهدت دانستید که دولت و ملت موظف به آن هستند اصلاح‌طلبیم و اصول‌گرایی و ایستادگی بر سر ارزش‌های انقلاب اسلامی را از مکتب امام، بدون هیچ گزینشی وام گرفته‌ایم و با بر چشم گذاشتن این دو‌گانه حیات‌بخش انقلاب اسلامی در تمام لحظات و بر مبنای قانون اساسی، جمهوریت و اسلامیت که میراث خون پاک شهدای‌مان است، ذره‌ای در استیفای حقوق قانونی مردم عدول ننموده‌ایم، بنا به فرموده حضرتعالی، "بر هر کار دولت و مسئولان ایراد نگرفته‌ایم، اما بر هر کاری نیز صحه نگذاشته‌ایم" در میان هیاهوی گروه‌ها و جریانات سیاسی، استقلال خود را حفظ کرده‌ایم و همانطور که از جوانان فعال در عرصه روشنفکری خواستید، تمام قد در صحنه روشنفکری مذهبی و بر مبنای اصول برگرفته از مطهری‌ها و شریعتی‌ها ایستاده‌ایم، تا اینک، امروز در هنگامه ابتلا و امتحان، متصل به مبدا هویتی خویش یعنی انقلاب اسلامی و اندیشه بزرگ جمهوری اسلامی، در دانشگاه تهران جانانه فریاد سربلندی این مرز و بوم را سر دهیم ... .

سخن کوتاه، مغتنم فرصتی است تا از نظرات راه‌گشای حضرتعالی در باب چند موضوع بهره‌مند گردیم:

یکم. کوی دانشگاه تهران: سحرگاه 25 خرداد 88 خانه امن دانشجویان مورد هجوم قرار گرفت و بر دردانه‌های ملت ظلمی رفت که شرحش جز غم و اندوه حاصلی ندارد ظلمی که دل رهبری را خون کرد تا از آن تعبیر به جنایت کنند. اینک که بیش از یک سال از آن حادثه گذشته، نه تنها با متهمین اصلی آن برخورد نشده، بلکه انگشت اتهام به سمت دانشجویان نشانه رفته و کینه‌توزانه آنان را در جایگاه متهم می‌نشاند. از محضر شما تقاضا داریم، بار دیگر بر پیگیری و مجازات عاملان آن واقعه دستور اکید فرمایید تا هیچ‌گاه شاهد تکرار چنین ظلمی در حق دانشجویان نباشیم.

دوم. برخوردهای انضباطی و امنیتی: در طول سال گذشته در دانشگاه‌های کشور شاهد برخوردهای شدید انضباطی در درون دانشگاه و احضارهای مکرر امنیتی در خارج از آن بوده است. به اعتقاد ما آنچه زمینه تولید علم و پویایی دانشگاه را فراهم می‌کند در وهله اول ثبات، امنیت و عقلانیت است و برخوردهای اینچنینی با دانشجویان متعهد مانع نیل به تعالی در فضای دانشگاهی می‌شود.

سوم. لزوم اقناع نخبگان: حضرتعالی مستحضر هستید که هر رویداد و تصمیمی نیاز به توضیح و تبیین برای آحاد مردم، خاصه نخبگان علمی و فکری دارد. اقناع منتقدین نقش به‌سزایی در حفظ وحدت و انسجام اجتماعی و بازگشت آرامش دارد. اما ضعف در اقناع نخبگان و یک‌طرفه کردن فضای رسمی بحث نگرانی ما را در این حوزه موجب گردیده است.

چهارم. پیش زمینه‌های آزاد‌اندیشی: علی‌رغم ظرافت و دقت‌نظر حضرتعالی در مطرح نمودن مباحثی چون آزاد‌اندیشی، نکات و موانعی در تحقق این موضوع به نظر می‌آید. آنگونه که شما نیز بیان نمودید لازمه تحقق آزاد‌اندیشی مطرح شدن نظرات متفاوت است تا سخن حق، خود را پدیدار نماید. لذا واضح است که آفت آزاداندیشی معضل خود حق‌پنداری است. از سویی اعمال سلیقه دولت‌ها و فضای ممیزی و هزینه‌های ناشی از آن نیز مانعی دیگر بر تحقق واقعی این مهم به نظر می‌رسد. لذا اعمال سلیقه دولت‌ها و دستوری شدن علم و اندیشه چه در دانشگاه و چه در حوزه‌های علمیه، آفتی دیگر بر نهال نوپای آزاداندیشی است.

پنجم. لزوم تقویت انسجام اجتماعی: امروز نگرانیم از کلید خوردن توطئه‌ی بسیار خطرناک مردم علیه مردم. نگرانیم از ایجاد اختلافاتی که دست در روابط بین مردم برده است تا وحدت کلمه را خدشه‌دار نماید. باید دید که چه جریان‌ها و گروه‌هایی در داخل و یا خارج از این راهبرد بهره می‌برند و در آن نقش‌آفرینی می‌کنند. متاسفانه برخلاف نظر حضرتعالی مبنی‌بر جذب حداکثری و دفع حداقلی، شاهد آن هستیم که عده‌ای به عمد، در داخل کشور بر طبل اختلاف می‌کوبند و با سو استفاده از احساسات مذهبی مردم، می‌کوشند با تثبیت شکاف بین بزرگان نظام، ملت را به‌سوی چند دستگی سوق دهند.

ششم. اخلاقیات در جامعه: بی‌شک آرمان جمهوری اسلامی ساختن جامعه‌ای اخلاقی بر مبنای آموزه‌های قرآنی، رفتار و سیره پیامبر اکرم و ائمه اطهار است و دور شدن از این شاخص، بزرگترین آسیب بر رسالت چنین جامعه‌ای خواهد بود. این روزها، رواج ادبیات مبتذل و بداخلاقی‌های سیاسی و زبان‌های بی‌تقوا عزت و اخلاق جامعه را مورد هدف قرار داده است. گسترش این ادبیات در بین مردم زنگ خطری برای جامعه خواهد بود و از این رهگذر بیشترین آسیب را خواهد دید. این روزها در برخی رسانه‌های رسمی و غیر رسمی کشور و به دلایلی مذموم چون حذف رقبای سیاسی شاهد رواج دروغ، نفاق، ریا و تهمت هستیم. از این رهگذر مردمان از آسیب‌های ناشی از عملکرد چنین رسانه‌هایی مصون نخواهند بود.

و اما سخن آخر:

رهبری معظم، نگرانی اصلی ما امروز از آنانی است که دانسته یا نادانسته دین را نردبان اهداف دنیوی خود قرار می‌دهند که بی‌شک نتیجه‌ای جز تزلزل میانی و اصول در اذهان آحاد ملت نخواهد داشت.

ما نگرانیم از نورسیدگانی که خود را مفسر بی‌بدیل انقلاب، امام و رهبری می‌ دانند. کسانی که کلام رهبری را تا حد منافع سیاسی-باندی خود پایین می‌آورند و اتهامات خودساخته را نثار هر آن که غیر ایشان است می‌نمایند. بذر نفاق در جامعه می‌پراکنند. نگرانیم از آنانی که خود را مجاز به تعدی به حقوق مردم می‌دانند و آنچنان با شمشیر زبان بر صاحبان فضیلت و دلسوزان انقلاب می‌تازند تا ایشان را عزلت‌نشین روزگار ابتلاء نمایند.

بی‌پرده بگوییم؛ ما رهبری را سنگ صبور امت و چراغ فروزان وحدت می‌دانیم. ما شما را از آن همه آحاد ملت می‌دانیم و سایه‌سار عنایت‌تان را گسترده بر سر همه دلسوزان ملت می‌خواهیم. بی‌شک ره توشه‌ی ما از این محفل کلام پدرانه‌تان بر همگان است.


بنده ی پیر مغانم که ز جهلم برهاند
پیر ما هر چه کند عین عنایت باشد
والحمدلله و صلی الله علی محمد و آله الطاهرین
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین