آفتابنیوز : آفتاب: در جامعه ما نوعی نگرش عمومیت یافته که کسی که در دستگاه قضایی رأی به نفع او صادر می شود انتظار دارد که حتماً محکوم را به زندان بیاندازد در حالی که همیشه زندان مجازات مناسبی نیست.
به گزارش کیهان، زندان مجازاتی پیشگیرانه نیست و اثرات تنبیهی و تأدیبی آن چندان مشاهده نشده است اما متأسفانه این نوع مجازات همچنان در سیستم قضایی ما رواج دارد.
حجت الاسلام «جابربانشی» دادستان عمومی و انقلاب شیراز با بیان این مطلب در مجمع عمومی سالانه انجمن حمایت از زندانیان شیراز گفت: در اسلام مجازاتی بنام زندان وجود ندارد یا اگر هست به این وسعتی که ما به کار می بریم نیست که یک فرد سال ها در زندان باشد و خانواده اش در معرض انواع آسیب ها قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه قضات باید تا جایی که ممکن است از مجازات های جایگزین حبس استفاده کنند افزود: ما در استفاده از مجازات زندان متأسفانه حتی از کشورهایی که بنیان گذار این نوع مجازات ها بوده اند نیز جلوتر هستیم.
وی اظهار داشت: در جامعه ما نوعی نگرش عمومیت یافته که کسی که در دستگاه قضایی رأی به نفع او صادر می شود انتظار دارد که حتماً محکوم را به زندان بیاندازد در حالی که همیشه زندان مجازات مناسبی نیست.
وی افزود: با فراگیر شدن این نوع بینش دست قاضی تا حدودی بسته می شود و قاضی هر مجازات دیگری برای محکوم در نظر بگیرد مورد رضایت افراد نیست در حالی که باید به سمتی پیش رفت که تا جایی که امکان دارد از مجازات حبس استفاده نشود.
وی گفت: آمارها نشان می دهد 40 درصد از افرادی که در زندان به سر می برند مجرمان سابقه دار هستند که قبلاً سابقه زندانی شدن داشته اند. بنابراین زندان اگر اثر تأدیبی و تربیتی داشت باید این افراد به زندان برنمی گشتند.