آفتابنیوز : آفتاب: محمود احمدینژاد با استقبال از خروج نیروهای آمریکایی از عراق تاکید کرد که عاملان لشکر کشی به آن کشور باید در دادگاهی بینالمللی محاکمه و مجازات شوند.
محمود احمدینژاد در گفتو گو با شبکه خبری العالم تصریح کرد: عاملان اتخاذ چنین تصمیم غلطی که منجر به کشته شدن صدها هزار انسان بیگناه شده است باید مجازات شوند.
وی با اشاره به اینکه در این چند سال میلیونها نفر آواره شده اند و اقدامات تروریستی نیز چندین برابر شده است افزود: اگر اوباما میخواهد کار مفیدی انجام دهد در ابتدا باید تعهد بدهد در امور عراق دخالت نکند، نیروهای کشورش را از عراق خارج کند و استقلال عراق را به رسمیت بشناسد و همچنین مجرمان را مجازات کند.
وی خاطرنشان کرد: مجازات مجرمان به ریشهکنی تروریسم و ناامنی خواهد انجامید. بهانه تروریستها حضور نیروهای امریکایی و جنایتهای آنها است. اگر جنایتی اتفاق نیفتد آنها بهانهای برای افراطی گری یا تروریسم نخواهند داشت.
محمود احمدینژاد با بیان این که آمریکاییها اعلام نکردهاند که میخواهند به حضور خود در عراق پایان بدهند؛ در عین حال تاکید کرد که ما از نفس کاهش نیروهای نظامی آمریکا استقبال میکنیم.
وی با تاکید بر بیاثر بودن تحریمها علیه ایران و ترفند واشنگتن برای گرفتار کردن اروپاییها در بازی تحریم، گفت که آثار تحریمها به زیان اروپاییها خواهد بود.
محمود احمدینژاد افزود: عمده آثار تحریمها در کشورهای اروپایی است، چون آمریکا از قبل با ایران رابطه اقتصادی نداشت بنابراین در شرایط نبود رابطه تحریم معنا ندارد بلکه آمریکاییها میخواهند دیگران را تحریم کنند.
وی با بیان اینکه هرچقدر روابط ایران و اروپا کاهش یابد به زیان کشورهای اروپایی خواهد بود؛ افزود: ما در کشورمان قادرهستیم و میتوانیم بهسرعت از سایر نقاط دنیا نیازهای خود را جایگزین کنیم بنابراین نباید دنبال تاثیر تحریمها در ایران گشت، بلکه باید تاثیر تحریمها را در اروپا جستجو کنیم.
احمدینژاد افزود: در بخش نفت و بنزین هم کشوری که 100 سال نفت تولید میکند و صنایع نفتی آن 100 ساله است، پالایشگاه میسازد و اکتشاف، تولید و صادر میکند تحریم تاثیری نمیتواند داشته باشد.
وی درباره اعلام آمادگی برای مناظره با رئیسجمهوری آمریکا اظهارداشت: ما همواره اعلام آمادگی کردهایم و زمان آقای بوش هم اعلام کردم حاضرم در برابر رسانهها مناظره کنیم، اکنون هم اعلام میکنم؛ اما آنها باید پاسخ بدهند.
احمدینژاد در ادامه تصریح کرد: ما منطقی داریم که فکر میکنیم در هر مرجع جهانی قابل بیان هست و حاضریم آن را ارائه بدهیم.
وی با بیان این که اگر نیروگاههای موجود دردنیا آلودگی ایجاد نمیکند بی شک نیروگاه بوشهر هم آلودگی ندارد؛ اظهار داشت: این نیروگاه کاملا تحت نظر آژانس بینالمللی انرژی اتمی است و طبق استانداردهای بینالمللی فعالیت میکند.
وی افزود: روسیه به عنوان یک کشور اروپایی -آسیایی و بیشتر اروپایی، ساخت این نیروگاه را برعهده داشته و استانداردها را رعایت کرده است بنابراین مسألهای به عنوان آلودگی وجود ندارد بلکه آنها این حرفها را از روی ناراحتی میزنند و از این که اراده ملت ایران در زمینه هستهای به ثمر نشسته است عصبانی هستند.
احمدینژاد خاطرنشان کرد: آمادگی داریم تجربیات خود را در زمینه انرژی هستهای به کشورهای منطقه منتقل کنیم.
احمدینژاد با اشاره به آغاز سوختگذاری نیروگاه بوشهر گفت: هنوز این نیروگاه راهاندازی نشده بلکه سوخت به داخل ساختمان برده شده است و این سوخت باید در محل خودش قرار بگیرد تا در یک دوره دو- سه ماهه نیروگاه راه اندازی شود.
وی عملیات انتقال سوخت به ساختمان اصلی نیروگاه اتمی بوشهر را کار مهمی برشمرد و تصریح کرد: تمام کارهای ساختمانی و تاسیساتی در این نیروگاه به اتمام رسیده و همه تجهیزات نصب و آزمایش شده است.
احمدینژاد افزود: امیدواریم آنطور که طرف روسی اعلام کرده و متعهد است، انشاءالله در زمان مقرر این نیروگاه به طور کامل راه اندازی شود.
وی درباره روابط ایران و کشورهای عربی بهویژه مصر و عربستان، اظهارداشت: اساس روابط ایران مبتنیبر دوستی و محبت و همکاری است به خصوص در کشورهای منطقه و کشورهای اسلامی که ما انگیزه بیشتری هم برای همکاری داریم.
احمدینژاد افزود: اگر ایران، مصر و عربستان در کنار هم باشند رژیم صهیونیستی مجال ظلم بر ملت فلسطین را نخواهد داشت و بعضیها جرات لشکرکشی به منطقه و اشغال افغانستان و عراق و بمباران مردم پاکستان را نخواهد کرد و اصلا ناامنی و اختلاف در منطقه باقی نخواهد ماند.
وی تصریح کرد: اگراین اتفاق رخ دهد به نفع کل جهان اسلام وکل بشریت است، چون خاورمیانه چهارراه ارتباطی جهان است از این رو خاورمیانه امن و آباد به نفع همه جهان است و ما همیشه تلاشمان را به امر معطوف میکنیم.
احمدی نژاد گفت: روابط با عربستان هم انشاءالله بهبود مییابد و فکر نمیکنم شرایط فعلی ادامه پیدا کند.
وی درباره مذاکرات سازش بین تشکیلات خودگردان و اسرائیل خاطرنشان کرد: دهها مذاکره طی بیش از 30 سال صورت گرفته و دهها طرح ارائه شده، ولی همگی شکست خورده است.
احمدی نژاد با تاکید براینکه بیتوجهی به خواست ملت فلسطین علت اصلی شکست تمام طرح ها و مذاکرات سازش است، افزود: اگر به مسائل اصلی فلسطین توجه نشود، نفس اینکه دو نفر دور میز بنشینند و با هم حرف بزنند، مشکل را حل نمی کند. باید ریشه مشکل را شناخت و آن را برطرف کرد.
وی تصریح کرد: آنها میخواهند درباره چه چیزی مذاکره و گفتو گو کنند؟ آیا موضوع سرنوشت مردم و سرزمین فلسطین است یا رفع ظلم، تبعیض و اشغالگری و بازگشت اشغالگران به وطنهای خودشان است یا موضوع چیزی دیگری است؟
وی خاطرنشان کرد: مسأله سوم این است که این گفتو گو درچه شرایطی انجام میشود ناظر ومیاجی گفتو گوها چه طرفی است آیا طرفی که واسطه مذاکرات است خودش یک طرف مذاکره نیست؟ تجربه نشان داده است دولتهای امریکا بهطور مطلق از رژیم صهیونیستی و جنایات و تجاوزات آن حمایت کردهاند. پس آنها چگونه میتوانند واسطه و میانجی مذاکرات باشند؟ این مذاکرات به کجا خواهد انجامید.
احمدینژاد گفت: امروز قدس به مسأله بشری تبدیل شده؛ زیرا عدهای اشغالگر در برابر دیدگان حدود 7 میلیارد انسان، سرزمینی را با توسل به زور و دروغ اشغال کرده و به هر جنایتی دست میزنند.
وی یادآورشد: دین مبین اسلام مسأله تجاوز، اشغالگری، پیگیری اهداف استعماری تحت عناوین مختلف، کشتار، ترور، تجاوز به کشورهای منطقه و به اسارت گرفتن ملتها را به هیچ وجه نمیپذیرد.
وی افزود: اسلام کرامت انسانی و حق تعیین سرنوشت برای انسان قائل و بر این باور است که مسائل جهان باید براساس عدالت و دوستی حلو فصل شود.
وی اظهارداشت: اینها کارهایی است که کرامت بشر امروز را مورد خدشه قرار داده و موجب تحقیر شخصیت انسان شده است. بنابراین مسأله فلسطین یک مسأله بشری است و همه ی آزادگان جهان نسبت به موضوع قدس حساس هستند.
احمدینژاد افزود: روز قدس نقطه پیوند همه ملتها بر یک اصول بسیار روشن انسانی، روز تجدید بیعت با این اصول و اعلام حمایت از ملت مظلوم فلسطین است که امروز به طور مستقیم زیر چکمهها و تانکهای صهیونیستهای آدمکش له میشوند.