آفتابنیوز : آفتاب: همزمان با اعلام پایان عملیات نظامی آمریکا در عراق فرمانده نیروهای نظامی ایالات متحده در این کشور نیز تغییر کرد.
به گزارش خبرگزاری آلمان، طی مراسمی در بغداد که "جوزف بایدن" معاون رئیسجمهور آمریکا و رابرت گیتس وزیر دفاع این کشور نیز در آن شرکت کرده بودند ژنرال "ری اودیرنو" اداره و فرماندهی 50 هزار نیروی آمریکا در عراق را به ژنرال "لوید آوستین" واگذار کرد.
جو بایدن، معاون رئیس جمهوری آمریکا گفته است باور دارد سیاستمداران عراق به توافق برای تشکیل دولت جدید این کشور نزدیک شدهاند.
بایدن برای شرکت در مراسمی که به مناسبت پایان رسمی ماموریت رزمی این کشور در عراق، برگزار شده، به بغداد سفر کرده است.
وی به شبکه تلویزیونی سیبیاس آمریکا گفت که با رهبران عراق از همه جناحها ملاقات کرده است و متقاعد شده که آنها بهزودی خواهند توانست دولت تشکیل دهند.
این موضوع که بهرغم گذشت ماهها از برگزاری انتخابات پارلمانی در عراق، سیاستمداران این کشور نتوانستهاند در باره تشکیل یک دولت ائتلافی به توافق برسند.
آخرین سربازان رزمی آمریکا دو هفته قبل از عراق خارج شدند.
خروج این سربازان حدود 7 سالو نیم پس از اشغال عراق در مارس 2003، است.
باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا در یک سخنرانی تلویزیونی پایان ماموریت رزمی آمریکا در عراق را به اطلاع ملت آمریکا رساند.
او گفت کشورش برای فراهم آوردن شرایطی در عراق که مردمش بتوانند سرنوشت خود را در دست بگیرند، قیمت گزافی را پرداخته است.
اوباما در نطق خود که روز سهشنبه (31 سپتامبر)، از دفتر کارش در کاخ سفید ایراد کرد، گفت: او مبهوت فداکاریهای ارتش آمریکاست اما افزود که ضروریترین وظیفه دولتش احیای اقتصاد این کشور است.
روز چهارشنبه (1 سپتامبر)، ژنرال ریموند اودیرنو، فرماندهی ارتش آمریکا در عراق را به ژنرال لوید آستین تحویل داد. ژنرال آستین بر 50 هزار سرباز آمریکایی که در عراق میمانند ریاست میکند. این نیروها موظفند ارتش عراق را کمک و راهنمایی کنند.
جو بایدن، معاون رئیسجمهور آمریکا گفت: همکاری آمریکا با عراق با عملیاتی ادامه مییابد که از امروز آغاز شد. نام این عملیات سحرگاه نو است.
معاون رئیسجمهوری آمریکا افزود: همانطور که از نام این عملیات بر میآید مراسم پایان رسمی حضور نظامیان رزمی در عراق، نه تنها اعلام تغییر فرماندهی ارتش آمریکا در عراق است بلکه همچنین آغاز فصلی نو در روابط ما با این کشور تلقی میشود.
براساس موافقتنامه امنیتی آمریکا و عراق، قرار است نظامیان آمریکایی تا پایان سال 2011 از عراق خارج شوند اما پیش از آن نیز طبق توافق، نیروهای باقیمانده در عملیات رزمی شرکت نمیکنند و حفظ امنیت این کشور بهطور کامل به نیروهای عراقی سپرده میشود.
افزایش بمبگذاریها و حملات خشونتآمیز در هفتههای اخیر در عراق، باعث این نگرانی شده که با خروج نیروهای آمریکایی، ممکن است گروههای مسلح مخالف دولت در صدد ایجاد ناامنی و بیثباتی در عراق باشند.
ولی مقامات عراقی اطمینان دادهاند که ماموران پلیس و ارتش توانایی لازم برای مقابله با شورشیان مسلح و حفظ امنیت کشور را دارند.
اوایل امروز و پیش از برگزاری مراسم پایان رسمی حضور نظامیان رزمی آمریکا در عراق، رابرت گیتس، وزیر دفاع این کشور وارد عراق شد