آفتابنیوز : آفتاب: فاطمه راکعی در گفت وگو با نشریه الکتریکی چارقد، گفت: من فمنیسم مسلمان هستم.
این نماینده اصلاحطلب مجلس ششم با بیان اینکه من هیچ ایدهی رادیکال فمنیستی ندارم. در چارچوب زنان هم احقاق حقوق میکنم که به جامعهی اسلامی و زنان لطمهای وارد نشود اما براحتی مارکهایی مثل فمنیسم اسلامی و مسلمان میخورم که اصلا برایمان تعریفشده نیست، گفت: چرا باید تلاشهای دلسوزانه در چارچوب فرمایشات حضرت امام به اینجا برسد؟ چرا فوری مارکزنی میکنیم؟ درحالیکه اگر ذرهای مطالعه داشته باشند، فمنیسم را واژهیی عام میبینند که در اینصورت تمام فعالان حقوق زنان را در بر میگیرد.
وی افزود: فمنیسم غرب که ما میگوییم فمنیسم رادیکال، یک جمعیت فراگیر را در بر میگیرد؛ مثل کارگران سالهای خیلی قبل در اروپا اما از آنها تا بندهای که در چارچوب جمهوری اسلامی مشغول به فعالیت هستم تا شمایی که بهعنوان خبرنگار دغدغهی زنان را بعهده دارید، همه فمنیسم هستیم.
راکعی با اشاره به اینکه برخی فمنیسمها در برخی کشورهای غربی رادیکالند، مثلا آنها به حذف مردان و ازدواج میاندیشند که نحلهی خاصی از فمنیسم است. به این نتیجه رسیدهاند که دنیا درست نمیشود مگر اینکه ادبیات مردانه در طول تاریخ عوض بشود، تصریح کرد: تأکید میکنم ما بهعنوان فمنیسم یا مدافع حقوق زنان، چه خانم بهروزی در جامعهی زینب، چه بنده و چه سکولاران و چه شما، همه برای حقوق زنان مشغول به فعالیت هستیم. غیرازاین، اصلا فرهنگ اسلامی و ایرانی ما هم، نحلهی فکری فمنیسم رادیکال را طرد میکند. لازم نیست کسی انگش را بزند.
وی گفت: ازعبارت فمنیسم اسلامی برای تمسخر و اهانت استفاده میشود وگرنه ما فمنیسم مسلمان هستیم.
این نماینده سابق مجلس افزود: متأسفانه در کشور ما برخورد ریشهای با مشکلات نداشتن، عادی شده است و تبعا فجایعی که بهبار میآورد بدون درنظرگرفتن عوامل و دلائل، فرد را مقصر معرفی میکند.
وی تصریح کرد: ما بهجای اینکه با معلول برخورد کنیم، بیاییم با علت روبعرو شویم. مسئولین فرهنگی کشور واقعا کلاهشان را قاضی کنند که چقدر گام برداشتند؟ باید توجه کنند که تا آنجا که میتوانند در وهلهی اول، جامعه را واکسینه کنند و درمقابل، اقداماتی پیامبرگونه و مادرانه داشته باشند. اکثرا وقتی بلد نیستیم مسئلهای را حل کنیم، صورت مسئله را پاک میکنیم.
راکعی گفت: به مسائل سیاسی کاری ندارم اما در مسائل فرهنگی که زیربنایی و زیرساختیست هم، ما در این 30سال دیدیم "جلوی حرف مردم را گرفتن"، "زندانی کردن"، جوابی نمی دهد هیچ، بلکه چرکی و تلمبار میسازد. معتقدم کسانی که اهل فقه و اجتهاد و حقوق هستند، علتیابی کنند. برای شروع هیچوقت دیر نیست.
وی در ادامه با طرح این پرسش که آیا بگیر و ببند درمان است؟، توضیح داد: اینها درمان نیست. جز ترویج خشونت چه تأثیری دارد؟ نوع درمان را باید تغییر داد. نه حضرت امام و نه مقام رهبری، این خشونت را مناسب نمی دانستند و نمی دانند. بهقوانینی که در این حوزه اینگونهاند نباید دامن زد. مخصوصا در جامعهی فعلی که با فرهنگ اسلامیما جور درنمیآید و بهرحال مسائلمان در جوامع بینالمللی هرچند بظاهر، دلسوزانه جلوه کرده است.
وی با بیان اینکه ما پیشتر درمقابل "یا روسری یا توسری"، اهانت، تفاوت فرهنگ انقلابی با فرهنگ مصلحانه ایستادیم و مبارزه کردیم فعلا باید بلندمدت برنامهریزی کنیم، گفت: من هیچوقت دوست ندارم بطور مستقیم، روی کسانی انتقاد منفی داشته باشم. اما درنظر داشته باشیم نیمی از جمعیت ما را زنان تشکیل می دهد. درحال حاضر نیز زنان دانشمند و دختران دانشجوی ما، کسانی که این شأن و اعتبار را بهلحاظ فرهنگی دارند، باید وارد مجلس بشوند. باید به شوراهای اسلامی راه پیدا کنند.
راکعی افزود: اما درحال حاضر از بین 300 نفر جمعیت، حضور 113 نفر، به لحاظ کیفی ایراد است. از لحاظ کیفی هم بدون نقد خاصی به خانمهای نماینده در مجلس می گویم که کسی که وارد مجلس میشود باید برای کمیسیون تخصصی شایستگی حضور داشته باشد و بخاطراینکه فراکسیون خوبی را ارائه کند باید دیدگاه داشته باشد و در زمرهی فعالین زنان بوده باشد. که این موضوع، کاری مضاعف می خواهد.
وی افزود: زنان ما طبق مسئولیتپذیربودنشان در جایگاه خانواده و مدیریت ثابت کردند که میتوانند مدیران خوبی برای کشور نیز باشند وگرنه عقدهی پُست و مقامی ندارند.