آفتابنیوز : 
آژانس بايد گزارشي از كار 1200 بازرسي آژانس بينالمللي انرژي اتمي از تاسيسات هستهاي ايران را در تاريخ سوم سپتامبر به شوراي حكام ارايه كند. انتظار ميرفت در اين جلسه ماهيت صلحآميز برنامه هستهاي ايران تاييد شود، اما اكنون ديگر پيشبيني اوضاع براي ايران تا اين حد خوشبينانه نيست.
آمريكاييها فعالانه در اين امر دخالت كردند. طبق معمول جورج بوش، رييس جمهوری آمريكا اقدام نظامي عليه ايران را منتفي ندانسته است. كاندوليزا رايس، وزير امور خارجه اين كشور نيز ادعا كرده ارجاع پرونده هستهاي ايران به شوراي امنيت سازمان ملل امري معقول است.
نگراني آمريكا در درجه اول اين است كه از دسترسي ايران كه آن را كشوري سركش در نظر ميگيرد به فنآوري هستهاي و حتي فنآوري هستهاي صلحآميز جلوگيري كند. بنابر اين در درجه اول بايد حتي احتمال فرضي دسترسي ايران به سلاح هستهاي برطرف شود.
آمريكاييها نميخواهند كه روسيه طرف تمام عيار و در واقع طرف اصلي اين بازار بارونق باشد، زيرا بازار انرژي هستهاي از لحاظ چشم انداز و ماهيت دست كمي از بازار فنآوريهاي معاصر و تسليحات ندارد.
موضع اتحاديه اروپا در اين مورد از موضع آمريكا تفاوت چنداني ندارد، به غير از اينكه كشورهاي اروپايي از لحاظ جغرافيايي به ايران نزديكتر هستند و بهطور سنتي ايران را در حوزه منافع اقتصادي خود قرار ميدهند.
موضع روسيه در خصوص برنامه هستهاي ايران بسيار خوددارانه و در كل بيطرف است. اين كشور به طور قطعي با گسترش سلاحهاي هستهاي در سراسر جهان، به خصوص در منطقه خاورميانه مخالفت ميكند و در عين حال معتقد است كه اين مساله بايد بر اساس حق ملت ايران براي دسترسي به انرژي اتمي مسالمتآميز حل شود.