آفتابنیوز : آفتاب: نویسنده مطرح بریتانیایی پاکستانیتبار برنده دومین دوره جایزه «پن پینتر» شد.
ریاست جایزه «پن پینتر» را آنتونیا فریزر، همسر هارولد پینتر، نمایشنامه نویش فقید برعهده داشت. این جایزه به دلیل «گفتن حقیقت ورای تمامی زشتیها» به نویسنده «بودای حومهنشینان» تعلق گرفت.
حنیف قریشی، نویسنده و نمایشنامهنویس «جسور و شجاع» برنده جایزه سالانه «پن پینتر» شد که طبق سخنرانی پینتر پس از بردن جایزه نوبل ادبیات، به نویسندهای تعلق میگیرد که نگاهی «بی باکانه و تزلزلناپذیر» به دنیا میاندازد.
بانو آنتونیا فریزر، بیوه پینتر به همراه هیئت داوران که افرادی چون لیزا آپیگنانسی و ماریلا فراستراپ عضو آن بودند حنیف قریشی را برنده این جایزه اعلام کرد.
این جایزه را سال گذشته موسسه انگلیسی «پِن» به یاد هارولد پینتر نمایشنامهنویس برنده جایزه نوبل و یکی از رئیسهای قبلی این موسسه تاسیس کرد.
این جایزه قرار است از نویسندهای تقدیر کند که «معیارهای ادبی بالایی دارد و روشنفکری راسخ پینتر در تصویر کردن حقیقت ناب زندگی و جامعه ما در او موج میزند.»
فریزر گفت: مطمئنا پینتر به انتخاب قریشی افتخار میکند، نویسندهای که با رمان «بودای حومهنشینان» برنده جایزه معتبر ویتبرد و برای نوشتن فیلمنامه «رختشویخانه کوچک من» نامزد جایزه اسکاردر رشته فیلمنامهنویسی شد.
فریزر گفت:«قریشی با شجاعت و جسارت درمورد حقایق دنیای چند فرهنگی ما و ورای تمامی زشتیهای سیاسی صحبت میکند.»
قریشی روز بیستم اکتبر جایزهاش را در مراسمی در «کتابخانه بریتانیا» دریافت میکند، او در این مراسم جایزه بینالمللی «نویسنده شجاع» را به لیدیا کاچو، روزنامهنگار و فعال حقوق بشر مکزیکی اهدا میکند.
جایزه نویسنده شجاع به نویسندهای تعلق میگیرد که اعتقاداتش را به شکل عمومی و با شجاعت بیان کرده باشد.
کاچو ستوننویس روزنامه مکزیکی «ال یونیورسال» است که پس از انتشار کتابی درمورد زنجیره فیلمسازی و سوءاستفاده جنسی از کودکان در سال 2005 به زندان افتاد و مورد شکنجه و آزار قرار گرفت. با اینکه او از اتهام افترا مبرا شد اما هنوز پیامهای تهدید به مرگ دریافت میکند.
«صمیمت» از جمله رمانهای معروف قریشی است که در سال 2001 به فیلمی سینمایی به کارگردانی پاتریس شرو درآمد، این رمان با نام «نزدیکی» به ترجمه نیکی کریمی به فارسی منتشر شده است. «جسد» دیگر رمان مشهور این نویسنده، با ترجمه کیومرث پارسای به فارسی منتشر شده است.
اولین برنده جایزه یک هزار پوندی «پن پینتر»، تونی هریسون شاعر و نمایشنامهنویس بود.