آفتابنیوز : آفتاب: ملت ایران به دنبال حل مشکل ایران نیست، بلکه رفع مشکلات جهان را پیگیری میکند. معتقدیم مشکلاتی که برای ایران ایجاد میشود، بخشی از مسائلی است که بر کل جهان تحمیل شده است و اگر عوامل آنها شناسایی شود، همه دنیا سود میبرند.
احمدینژاد در پاسخ به سؤالی درباره آخرین وضعیت 8 نفر ایرانی که در زندانهای آمریکا بهسر میبرند، اظهار داشت: این ایرانیان به اتهامات ناصحیح دستگیر شدهاند و عدهای از این افراد با ویزا در کشور ثالثی بهسر میبردند که توسط نیروهای آمریکایی دستگیر شده و در آمریکا زندانی شدهاند. این اقدام در حقیقت مصداق بارز آدمربایی است و با هیچ معیار حقوقی سازگاری ندارد چرا که این افراد با ویزای رسمی در کشور دیگری بهسر میبردند.
محمود احمدینژاد در مصاحبه با تلویزیون روسیه در پاسخ به اینکه در مجمع عمومی سازمان ملل چه پیام جدید و متفاوتی را مطرح خواهید کرد، اظهار داشت: در این اجلاس به مسائل روز اشاره خواهد شد، اما بیش از آن ریشه مسائل و مشکلات حاکم بر جهان ارائه میشود.
وی تصریح کرد: ملت ایران به دنبال حل مشکل ایران نیست، بلکه رفع مشکلات جهان را پیگیری میکند. معتقدیم مشکلاتی که برای ایران ایجاد میشود، بخشی از مشکلاتی است که بر کل جهان تحمیل شده است و اگر عوامل این مشکلات شناسایی و بررسی شود، همه دنیا و بشریت از آن سود خواهند برد.
وی خاطرنشان کرد: در مجمع عمومی سازمان ملل درباره تغییرات واقعی که باید در صحنه جهانی اتفاق بیفتد، صحبت خواهم کرد.
احمدینژاد در پاسخ به اینکه منظور از شرایط عادلانهای که ایران برای آغاز مذاکرات مطرح میکند چیست، خاطرنشان کرد: حداقل شرایط عادلانه این است که دو طرف با هم برابر باشند. اگر طرف مقابل در موضع قدرت قرار بگیرد و بهجای پذیرش منطق از زور استفاده کند، چنین شرایطی ناعادلانه است.
وی افزود: بعضی اوقات طرفهای گفتو گو اینچنین مطرح میکنند که منظورشان از روند گفتو گوها این است که طرف مقابل سخنان آنها را بدون هیچ کمو کاست بپذیرد. یعنی در واقع نتایج اینگونه مذاکرات را از قبل مشخص تعیین میکنند، در حالی که نتیجه باید از کانال گفتو گو حاصل شود. البته عدهای هم از روند گفتو گوها به دنبال اتخاذ موضع سیاسی خاصی هستند.
احمدینژاد با تأکید بر اینکه گفتو گو و مذاکره باید برای کشف حقیقت و تفاهم باشد، اظهار داشت: عدهای چنین میگویند که هدف آنها از صدور قطعنامه این بوده است که در مذاکرات دست بالا و برتر را داشته باشند. اینگونه مسائل شرایط مذاکره را غیرعادلانه میکند و اگر واقعاً به دنبال مذاکره هستند باید بپذیرند که دو طرف از حقوق مساوی و برابر برخوردار باشند و ایران آماده است در شرایط عادلانه گفتو گو مذاکره کند.
احمدینژاد در پاسخ به سؤالی درباره سخنان رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا مبنیبر حمله نظامی به ایران و اینکه جمهوری اسلامی ایران چقدر چنین حملهای را جدی میگیرد، اظهار داشت: اینگونه سخنان به نوعی ادبیات آمریکایی است که به جای منطق از زور استفاده میکند. البته معلوم است که هیچ دلیل و توجیهی برای درگیری نظامی با ایران وجود ندارد و شرایط خاورمیانه اجازه جنگ جدیدی را نمیدهد. ضمن اینکه آمریکا توان این کار را ندارد و البته جمهوری اسلامی ایران همیشه آماده و قادر است به خوبی از خود دفاع کند، اما فکر نمیکنیم اتفاق خاصی در این خصوص بیفتد.
احمدینژاد در پاسخ به سؤالی مبنیبر اینکه آیا از سرگیری مذاکرات صلح خاورمیانه نمایش جدیدی است، اظهار داشت: همین سؤال شما را میتوان به عنوان پاسخ تلقی کرد. همین که یک خبرنگار این تلقی را دارد که ممکن است این جریان یک نمایشنامه باشد، نشاندهنده وضعیت موجود است. البته تاکنون گفتو گوهای زیادی درباره خاورمیانه انجام شده و طرحهای مختلفی ارائه گردیده است، اما همه آنها با شکست مواجه شدهاند. بدیهی است که برای ارائه طرح جدید باید علت شکست طرحهای قبلی بررسی شود و در این زمینه دو علت روشن وجود دارد؛ یکی نادیده گرفتن آوارگان فلسطینی و علت دوم بیتوجهی به حق حاکمیت ملی مردم فلسطین است.
وی خاطرنشان کرد: در روند مذاکرات صلح چه کسی با چه کسی مذاکره میکند و ملت فسلطین چه نقش و جایگاهی در این مذاکرات دارند و چه کسی از طرف آنها به عنوان نماینده در مذاکرات حضور دارد؟ آیا در این مذاکرات درباره حق ملت فلسطین، بازگشت آوارگان و رفع اشغالگری صحبت میشود؟
احمدینژاد افزود: طرحهایی که تاکنون درباره فلسطین ارائه شده است، بیش از اینکه به دنبال حل مشکل مردم فلسطین باشد، در پی تثبیت رژیم صهیونیستی بوده است، به همین خاطر همیشه شکست خورده است. در مذاکرات اخیر نیز تغییری نسبت به مذاکرات گذشته مشاهده نمیشود.
وی تصریح کرد: ایران علاقهمند است خاورمیانه سرشار از صلح و امنیت باشد اما بدون توجه به ریشههای ناامنی، ایجاد امنیت دور از ذهن است و در این زمینه متهم کردن دیگران هم بیفایده است.
رییسجمهور در پاسخ به اینکه آیا از طرح دو کشوری برای مسأله فلسطین حمایت میکنید، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران در امور مربوط به ملت فلسطین دخالت نمیکند و این حق ملت فلسطین است که درباره سرنوشت خود تصمیم بگیرد. تعجبآور است که چرا دیگران به راحتی درباره سرنوشت فلسطین تصمیم میگیرند. باید همگان اجازه دهند خود مردم فلسطین درباره حاکمیت ملی و سرنوشت خود تصمیم بگیرند و هر تصمیمی که آنها گرفتند مورد حمایت قرار بگیرد.
وی در پاسخ به اینکه آیا احتمال میدهید اسرائیل بتواند به ایران حمله کند، تصریح کرد: نخیر! رژیم صهیونیستی که جای خود دارد، هیچکس نمیتواند به چنین کاری دست بزند. رژیم صهیونیستی بسیار کوچک و حقیر است و اصلاً در محاسبات ملت ایران قرار ندارد و ناتوانتر از آن است که بتواند به ایران بزرگ حمله کند. خودشان هم میدانند که اگر به چنین کاری دست بزنند به منزله متلاشی شدنشان است.
احمدینژاد در پاسخ به اینکه با توجه به اینکه در اطراف مرزهای ایران جنگ و درگیری وجود دارد، مهمترین مسأله بینالمللی که ممکن است برای ایران چالشهای امنیتی ایجاد کند چیست، خاطرنشان کرد: ایران نگران چالشهای امنیتی نیست، ضمن اینکه 10 سال است که اطراف ایران جنگ وجود دارد.
وی ادامه داد: اما کسانی که جنگ ایجاد کردهاند اکنون در چه وضعیتی قرار دارند؟ امروز ایران از وضعیت حاکم بر جهان نگران است و مهمترین مشکل دنیا را مدیریت حاکم بر جهان میداند. شرایط اقتصادی و سیاسی و حتی امنیتی جهان قابل قبول نیست و بهجای تقویت دوستیها، واگرایی، تروریسم، افراطگرایی و مواد مخدر رو به گسترش است.
احمدینژاد تصریح کرد: در حالی که روزانه تعداد زیادی از مردم جهان کشته میشوند، مدیریت حاکم قادر نیست این شرایط را کنترل کند و چشمانداز روشنی برای آینده نیز تصور نمیشود.
احمدینژاد خاطرنشان کرد: امروز یکجانبهگرایی همه دنیا را با چالش مواجه کرده است و به مسابقه تسلیحاتی دامن زده میشود و تمام این مشکلات به خاطر مدیریت حاکم بر جهان است که باید اصلاح شود و اصلاح هم خواهد شد.
احمدینژاد در پاسخ به سؤالی درباره اینکه آیا مدیر فعلی جهان آمریکا است، اظهار داشت: بخشی از این مدیریت مربوط به آمریکا و بخشی فرهنگ آمریکایی و مناسبات حاکم بر جهان است که باید تغییر و اصلاح شود و البته در ضرورت این تغییر ایران تنها نیست و تقریبا اکثر دولتها و ملتها از وضع موجود ناراضی بوده و اگر سخنرانیهای سال گذشته آنان در مجمع عمومی سازمان ملل مرور شود، نشان میدهد که همه دنبال تغییر هستند.
وی در پاسخ به سؤالی درباره حادثه آتش زدن قرآن و اینکه عدهای آن را حادثهای بینظیر عنوان کردهاند، اظهار داشت: در تاریخ کتابسوزی، پیغمبرکشی و پیام پیغمبرکشی زیاد اتفاق افتاده است. بسیاری مخالف آگاهی ملتها بودهاند. البته توهین به قرآن موضوع جدیدی نیست و باید بررسی کرد که چرا عدهای از قرآن ناراحت هستند، قرآنی که کتاب آسمانی است و در آن همه پیامبران الهی مورد تأیید قرار گرفتهاند.
احمدینژاد افزود: قرآن کریم همگان را به برادری، پاکی، صداقت، عشق و محبت، جلوگیری از ظلم و ستم و به کمال معنوی و علم و تفکر دعوت میکند. کسانی که قرآن را آتش میزنند در حقیقت میخواهند این حقایق را آتش بزنند، در حالی که این حقایق زندهاند و با آتش زدن قرآن از بین نخواهند رفت.
احمدینژاد تصریح کرد: البته معتقدیم قرآنسوزی نشاندهنده عمق کینه عده قلیلی است که از خدا، قرآن و پیامبران و انسانیت عصبانی هستند.
وی در پاسخ به سؤالی درباره آخرین وضعیت 8 نفر ایرانی که در زندانهای آمریکا بهسر میبرند، اظهار داشت: این ایرانیان به اتهامات ناصحیح دستگیر شدهاند و عدهای از این افراد با ویزا در کشور ثالثی بهسر میبردند که توسط نیروهای آمریکایی دستگیر شده و در آمریکا زندانی شدهاند. این اقدام در حقیقت مصداق بارز آدمربایی است و با هیچ معیار حقوقی سازگاری ندارد چرا که این افراد با ویزای رسمی در کشور دیگری بهسر میبردند.
احمدینژاد تصریح کرد: باید قوانین بینالمللی محترم شمرده شوند چرا که در غیر این صورت هیچکس در امان نخواهد بود و معتقدیم دولت آمریکا باید در این موضوع تجدیدنظر کند و اجازه دهد که ایرانیان به خانوادههای خود بازگردند و در عین حال تعهد دهد که مقررات جهانی را نقض نکند.
احمدینژاد در پاسخ به اینکه آیا آزادی 2 تبعه دیگر آمریکایی منوط به آزادی این 8نفر ایرانی است، افزود: پرونده این 2 تبعه که به صورت غیرقانونی وارد مرزهای ایران شدهاند مسیر قضایی خود را طی میکند و صرفاً از بیان وضعیت هشت ایرانی خواستم اعلام کنم که ایرانیان بیگناهی در آمریکا زندانی هستند که اگر مسئولان آمریکایی واقعاً به دنبال حقوق بشر میباشند، حسن نیت خود را نشان دهند.
احمدینژاد افزود: البته نمیخواهم درباره مردم آمریکا که در زندان بهسر میبرند، سخنی بگویم. امروز به نسبت جمعیت، بیشترین زندانی در آمریکا است، بیشترین آواره بیخانمان و تبعیض نیز در آمریکا وجود دارد و فکر میکنیم بهتر است مسئولان آمریکایی بیشتر به وضعیت مردم آمریکا توجه داشته باشند و بهجای اینکه در کشورهای دیگر اتباع دیگران را به منظور فشار سیاسی بازداشت کنند، به وضعیت مردم خود برسند و پولهایی که در افغانستان، عراق و سایر نقاط دنیا هزینه میکنند را صرف رفاه، امنیت و آسایش مردم آمریکا بکنند.