آفتابنیوز : آفتاب: احمدینژاد در پیامی به دولت آمریکا و اوباما اظهار داشت: اولین قدم این است که رویکرد باید عوض شود و تا زمانی که دولت آمریکا بهدنبال سلطه بر ایران و خاورمیانه است مشکل حل نخواهد شد و نباید در امور خاورمیانه و ایران دخالت کنند.
احمدینژاد گفت: کسی نمیتواند با ایران درگیر شود درگیری با ایران زمینه، دلیل و توجیهی ندارد و کسی درگیر شود نتیجهاش معلوم است.
محمود احمدینژاد صبح امروز به وقت نیویورک در جمع سردبیران رسانههای آمریکایی، در خصوص حمله اسرائیل به ایران تصریح کرد: رژیم صهیونیستی خیلی کوچک است و در محاسبات ما جایی ندارد.
وی طرح اینگونه مسائل را بازی سیاسی و تبلیغاتی خواند و افزود: رژیم صهیونیستی اجازه دارد که بدون نظر مسئولان دولت آمریکا اقدام کند، مگر موجودیت مستقلی دارد.
احمدینژاد در پیامی به دولت آمریکا و اوباما اظهار داشت: اولین قدم این است که رویکرد باید عوض شود و تا زمانی که دولت آمریکا به دنبال سلطه بر ایران و خاورمیانه است مشکل حل نخواهد شد و نباید در امور خاورمیانه و ایران دخالت کنند.
به گفته وی دولت آمریکا باید منافع ملی ملت آمریکا را در نظر گرفته و به منافع سایر ملتها احترام بگذارد.
احمدینژاد افزود: سود مردم آمریکا در تعامل با ایران و مردم خاورمیانه است.
یکی از خبرنگاران از احمدینژاد پرسید آقای مشایی رئیسجمهور شود آیا شما حمایت میکنید؟
که احمدینژاد پاسخ داد: هنوز 3 سال به انتخابات ایران مانده است.
وی در خصوص گفتو گوها با 1+5 نیز گفت: ما همیشه آماده گفتو گو بودیم و الان هم آمادهایم احتمال میدهم گفتو گوها در آینده نزدیک آغاز شود.
به گفته وی زمانی گفتو گوها موثر خواهد بود که در فضای احترام و بر پایه عدالت انجام شود.
احمدینژاد در بخشی از سخنان خود بار دیگر بر به رسمیت شناختن حق حاکمیت ملی مردم فلسطین تأکید کرد و گفت: باید اجازه داده شود که ملت فلسطین خودش در رابطه با حق خود تصمیم بگیرد.
احمدینژاد در پاسخ به روزنامه نیویورکتایمز در خصوص چشمانداز آینده روابط ایران و آمریکا گفت: ما منتظریم رفتار آمریکا اصلاح شود و قدمهایی که از سوی آمریکا برداشته میشود از موضع برابر باشد.
وی در خصوص تحریمها علیه ایران نیز خاطرنشان کرد: 30 سال است ایران در تحریم قرار دارد اما امروز بسیار پیشرفتهتر، آبادتر و مقتدرتر است.
وی بار دیگر ادبیات تحریم را متعلق به گذشته دانست و افزود: این روش شکست خورده است.
احمدینژاد در پاسخ به سؤالی درباره زندانیان سیاسی در ایران که سؤال خبرنگار وال استریتژورنال بود، گفت: به نظرم شما ساختار قوه قضائیه ایران را نمیشناسید، هر اقدامی انجام شود زیر نظر قاضی است و کسی که بدون دستور قضایی در زندان باشد نداریم. قوه قضائیه ایران مستقل است و زیر نظر دولت نیست.
احمدینژاد ادامه داد: منتقدان دولت آزادند و رهبران آنها نیز آزاد هستند اما اینکه اگر کسی تخلفی کرده و با پلیس درگیر شده و آشوبی ایجاد کرده و دستگیر شده ارتباطی به دولت ندارد.
وی درباره رآکتور تهران و سوخت مورد نیاز این رآکتور نیز اظهارداشت: تاکنون به ما تضمینی داده نشده که مطمئن باشیم سوخت تامین میشود.
احمدینژاد در خصوص سانتریفیوژهای نطنز گفت: سانتریفیوژها نیز مثل هر کارخانه دیگری نیازمند تعمیر و نگهداری است. این سانتریفیوژها به کار خود ادامه میدهند و ما در حال توسعه دادن آنها هستیم.
وی گفت: اولین نیروگاه اتمی ایران در آستانه افتتاح است.
احمدینژاد موضوع هستهای ایران را سیاسی خواند و پرسید چرا جزئیات فعالیت هستهای ما باید در رسانهها باشد، آژانس طبق اساسنامه اجازه ندارد اسناد و اطلاعات هستهای کشورها را منتشر کند.
احمدینژاد گفت: تاکنون یک گرم اختلاف در محاسبات مواد هستهای ایران گزارش نشده است اما اینکه آژانس بخواهد خارج از قانون بازرسی کند به آن اجازه داده نمیشود و هیچ کشوری استقلال خود را تحویل آژانس و سیاستمداران نخواهد داد.
وی پرسید آیا آژانس جرأت دارد راجع به رژیم صهیونیستی حرف بزند؟
احمدینژاد خرید تسلیحات توسط کشورهای منطقه از آمریکا را برای ایران تهدید ندانست و گفت: این که کشورهای منطقه اسلحه بخرند ما مشکلی نداریم اما کسانی که این اسلحه را میفروشند باید توجه داشته باشند که این اسلحهها با چرخش سیاسی ممکن است در اختیار دیگران قرار گیرد.
احمدینژاد راهی را برای غرب جز گفتو گو با ایران ندانست و گفت: بهترین راه گفتو گو است. ما همیشه آماده گفتو گو در شرایط عادلانه و احترام بودیم.
احمدینژاد افزود: کسی نمیتواند با ایران درگیر شود درگیری با ایران زمینه، دلیل و توجیهی ندارد و کسی درگیر شود نتیجهاش معلوم است.
وی در خصوص آزادی سارا شورد و در پاسخ به این سؤال که چه کسی مسئول آزادی سارا شورد بود آیا عطوفت شخصی شما بود که وی پاسخ داد: هر دوی اینها بود، از دستگاه قضایی خواهش کردم حداکثر فرصت و تخفیف را بدهد و آنها بر اساس قوانین با قید ضمانت آزاد کردند و این کاری انسانی بود.