آفتابنیوز : آفتاب: اسفندیار رحیم مشایی، مشاور رئیسجمهوری گفت: سفر به اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل که مهمترین نشست بینالمللی در جهان به حساب میآید، یک فرصت بسیار ارزشمند بود تا با استفاده از آن اندیشهها، دیدگاهها و پیامهای ملت صلحطلب ایران، با فرهنگ و تاریخ ایرانی در دنیا مطرح شود.
همزمان با سفر محمود احمدینژاد به نیویورک و حضور و سخنرانی وی در شصت و پنجمین اجلاس سالیانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد، اسفندیار رحیم مشایی مشاور و رئیس دفتر رئیسجمهور در گفتو گویی با رادیو گفتو گو، تحرک در دیپلماسی بینالمللی اعم از دیپلماسی رسمی و عمومی را یکی از موضوعات مورد توجه رئیسجمهوری در دوران مسئولیتشان عنوان کرد و اظهار داشت: سفر به اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل که مهمترین نشست بینالمللی در جهان به حساب میآید، یک فرصت بسیار ارزشمند بود تا با استفاده از آن اندیشهها، دیدگاهها و پیامهای ملت صلحطلب ایران، با فرهنگ و تاریخ ایرانی در دنیا مطرح شود.
وی سفرهای احمدینژاد به مقر سازمان ملل و سخنرانیهای ایشان از آغاز دولت نهم تاکنون را موجبات تحول بسیار خوبی در عرصه سیاست ملی و بینالمللی برای ایران دانست و اضافه کرد: مهمترین مسئأله در طول این چند سفر و سخنرانیهایی که ایشان ارائه کردند، نقد مدیریت مثلث امروز دنیا است که نتوانسته صلح و ثبات و امنیت پایدار را به دنیا بدهد و بالعکس ما در دنیا شاهد جنگها و چالشهای جدی همچنان هستیم.
مشایی یا یادآوری نامگذاری اولین دهه هزاره جدید به نام صلح از سوی سازمان ملل تصریح کرد انتظار طبیعی ملتهای دنیا است که دنیا با صلح مواجه باشد. اما امسال که ما در واپسین ماههای دهه اول هستیم میبینیم بیشترین چالشها، نبردها و خشونتها در این 10 سال بهویژه در منطقه خاورمیانه که حساسترین منطقه جهان است اتفاق افتاده و ما شاهد صدها هزار کشته، مجروح و آواره هستیم. در این شرایط دکتر احمدینژاد مهمترین موضوع بحث را عدم توانایی و صلاحیت مدیریت امروز برای اداره امور دنیا دانسته و علت این امر را اشکال در ساختار مدیریت جهانی و عدم کارایی و کاربرد ساختار سازمان ملل می دانند. چراکه این سازمان راه برای اعمال فشار قدرتهای مسلط خصوصاً ایالت متحده آمریکا و سازمان ملل را باز گذاشته است.
مشاور رئیسجمهوری ضرورت بازگشت به ارزشهای والای الهی انسانی که در دعوت انبیاء مورد نظر است و مصلحان و اندیشمندان صالح در دنیا بر آن تأکید کردهاند را از نکات مورد تأکید احمدینژاد دانست و افزود: رئیسجمهور محترم در سخنانشان از اصلاح ساختار مدیریتی جهان سخن گفته و پیشنهاد کردند که دهه دوم هزاره به عنوان دهه مدیریت مشترک جهان مطرح شود. زیرا تنها راه تحول وضعیت ملتها در دنیا، مشارکت فعال همه ملتها در عرصه مدیریت جهانی است.
مشایی در بخش دیگری از سخنانش جا افتادن جایگاه ایران در عرصه مناسبات بینالمللی را مهمترین اثر سفرهای احمدینژاد طی دو دوره ریاست جمهوری ایشان دانست و در تشریح این مسأله بیان داشت: ما بعد از انقلاب تحت فشار بسیار سنگینی قرار گرفته بودیم که سعی میکردند ایران را منزوی نمایند و مانع از رساندن پیامهای انقلاب اسلامی ایران به دنیا شوند. اما این سفرها باعث شد که ایران در بالاترین سطح توجه افکار عمومی جهانی، محافل دیپلماتیکی و رسمی بینالمللی قرار گیرد.
وی با توجه به دو سخنرانی امروز اخمدینژاد و اوباما در سازمان ملل این امر را نشانه ارتقای جایگاه ایران و اثرگذاری آن در سطح بینالمللی دانست و گفت: امروز دنیا تغییر و ضرورت تغییر را پذیرفته و رئیسجمهور آمریکا از سال گذشته تغییر را پذیرفته است و همه دنیا و مردم امریکا هم منتظر تغییر هستند و امروز برای همه اندیشمندان سیاسی و جهانی کاملا روشن است که موضعگیریهای جمهوری اسلامی ایران و اندیشههای بلند انقلاب اسلامی ایران است که امروز دنیای مسلط را ناچار به تغییر میکند.
اگر سیاستهای ایران در این سالهای اخیر به این شکل نبود و ایران تسلیم فشارهای بینالمللی میشد، هرگز دولت امریکا به تغییر روی نمیآورد.
و اگر امروز تغییر در سیاستهای اعلامی در دنیا مطرح است؛ مهمترین عامل پدید آورندهی این تغییر را باید سیاستهای انقلاب اسلامی ایران در جمهوری اسلامی ایران دانست که روش مدیریتی دکتر احمدی نژاد و اندیشهها و بیانات ایشان در واقع ابدی و اجرا شده است.
مشاور رئیسجمهوری در امور خاورمیانه همچنین حضور احمدینژاد در عرصه بینالملل و گفتو گو با رسانهها و ملاقاتهایی که با اقشار مؤثر و نخبه و گروههای مرجع را وسیلهای جهت تبیین سیاستهای اسلامهراسی یا ایرانهراسی به عنوان سیاستهای استراتژیک مدیریت مسلط امروز دنیا و عوامل مؤثر صهیونیستی در نظام حاکمه امریکا دانست و افزود: افشاگری سیاستهای آمریکا و همدستانش عامل عمده نارضایتی از حضور رئیسجمهور در نیویورک است.
امسال با یک پدیده جدید هم مواجه بودیم که شهردار و مسئولین نیویورک یک نشستی داشتند و در آن نشست از حضور آقای احمدینژاد در نیویورک اظهار ناراحتی کردند و کاملاً خشم خودشان را از این حضور اعلام کردند.
این نشان میدهد که حضور احمدینژاد در امریکا و نیویورک را در این فرصتها بسیار به ضرر خودشان میدانند و فرصت را برای انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی ارزشمند میدانند و از این جهت ناراحت هستند و نتوانستند ناراحتی خودشان را مخفی نمایند و در اقدامی غیرمتعارف در یک نشست مطبوعاتی حضور پیدا کردند و آشکارا گفتند که ما از آمدن دکتر احمدی نژاد به نیویورک راضی نیستم و ایشان نباید چنین سفری را انجام میدادند.
همین مسأله یک سند میتواند برای ما باشد که این سیاست، سیاست کاملا درست و منطقی است و من امیدوار هستم که امسال بازتاب مجموعه برنامههای دکتر احمدینژاد در نیویورک که از سال گذشته یک مقدار پرحجمتر و گستردهتر و با کیفیت بالاتری هم است، بتواند انشاءالله در عرصه جهانی اثرگذاری بسیار کیفیتر و گستردهتری را داشته باشد.
مشایی در خاتمه پیرامون نقش رسانهها در معرفی اسلام و ایران به دنیا و تأثیرگذاری مصاحبه های احمدینژاد با رسانههای مختلف طی سفر چندروزه به نیویورک اظهار داشت: رسانههای امروز سازنده افکار جهانی هستند. نقش رسانهها بسیار مهم است.
امروز مهمترین رسانههای بینالمللی را صهیونیسمها در دنیا اداره مینمایند و معمولا صهیونیستها درجهت سیاستهای صهیونیست جهانی خبر سازی و خبر رسانی میکنند و با خبرهای جعلی، تحلیل با تفسیرهای نابجا و انحرافی، سعی میکنند افکار جهانی را تحت تأثیر قرار دهند. تقریبا می توانیم بگوئیم که یکی از مؤثرترین ابزاری که در طول پنج سال گذشته در این سفرها انجام شده است در دنیا و به ما کمک کرده است که ایران را در جایگاه برترش به دنیا معرفی کنیم و مانع از انزوای ایران شویم.
تقریبا بخاطر قوت درک و توان بالای دکتر احمدینژاد در ارائه مسئله، تحلیل مسائل در مچ گیری از عواملی که برای مصاحبه میآیند و قدرت اغناء مخاطب توانستهایم بهرههای بسیار خوبی ببریم. مسلما ما باید در زمینه رسانهها سرمایهگذاری را بیشتر نماییم.
باید کیفیت و کمیت برنامهها مورد بازنگری قرار گیرد و رسانههای بیشتری که در سطح بینالملل امکان گفت و گوی فنی، کارشناسی و حرفهای را با مردم دنیا داشته باشد، باید ایجاد نمائیم. اینها ابزار خیلی خوبی است که استفاده میشود و مسائل، دیدگاهها، چهره زیبا و انسانی ایران و پیامهای الهی مطرح میشود.
تقریبا میتوانیم بگوئیم که یکی از مؤثرترین ابزاری که در طول 5 سال گذشته در این سفرها انجام شده است در دنیا و به ما کمک کرده است که ایران را در جایگاه برترش به دنیا معرفی کنیم و مانع از انزوای ایران شویم. تقریبا بخاطر قوت درک و توان بالای دکتر احمدی نژاد در ارائه مسئله، تحلیل مسائل در مچ گیری از عواملی که برای مصاحبه می آیند و قدرت اغناء مخاطب توانستهایم بهرههای بسیار خوبی ببریم.
من که در پایان نظرم علامت (!) را نذاشته بودم.
اگر نظرم به مذاق شما خوش نیامد بهتر بود چاپ نشود تا اینکه آن را تحریف کنید.