آفتابنیوز : آفتاب: در چارچوب تحریمهای شورای امنیت، روسیه نیز محدودیتهای بازرگانی زیادی علیه کشورمان برقرار کرد.
این تحریمها بهطور عمده شامل جنگافزارهای نظامی هستند.
همچنین وزیر دفاع به مسکو بهخاطر عدم تحویل موشک اس۳۰۰ اعتراض کرده است.
دمیتری مدودف، رئیس جمهوری روسیه واگذاری سیستمهای اس ۳۰۰، تجهیزات زرهی و هوایی، بالگردها و ناوهای جنگی به ایران را ممنوع کرد.
به گزارش دویچهوله، کاخ کرملین روز چهارشنبه (۲۲ سپتامبر / ۳۱ شهریور) اعلام کرد که بر اساس فرمان رئیسجمهوری روسیه واگذاری سیستمهای اس ۳۰۰، تجهیزات زرهی و هوایی، بالگردها و ناوهای جنگی به ایران ممنوع شده است. این تدابیر در چارچوب اجرای قطعنامهی ۱۹۲۹ شورای امنیت سازمان ملل صورت گرفته است.
شورای امنیت روز ۹ ژوئن ۲۰۱۰ با تصویب قطعنامهی ۱۹۲۹ تحریمهای را علیه ایران وضع کرد.
اعتراض به عدم تحویل اس۳۰۰ یک روز پس از اعلام خودداری روسیه از تحویل تجهیزات پدافند هوایی به ایران، سردار احمد وحیدی، وزیر دفاع کشورمان، مقامهای مسکو را به خاطر این تصمیم مورد انتقاد قرار داد.
وی روز پنجشنبه (۲۳ سپتامبر / اول مهر) گفت که دولت دیمیتری مدودف باید به قراردادی که در سال ۲۰۰۷ منعقد شده است، پایبند بماند.
نیکلای ماکاروف، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح روسیه روز چهارشنبه (۲۲ سپتامبر) ضمن اعلام خودداری روسیه از تحویل سامانهی موشکی اس۳۰۰ به ایران، تاکید کرد: «موشکهای اس۳۰۰ بدون تردید شامل تحریمهای بینالمللی میشوند و روسیه این موشکها را به ایران تحویل نخواهد داد.»
به گزارش خبرگزاری ریانووستی به نقل از منابع کرملین فهرست جنگافزارهایی را که فروش و ارسال آنها به ایران ممنوع شده به شرح زیر اعلام داشته است: «طبق فرمان از جمله انتقال ترانزیتی هر نوع تانک، ماشینهای رزمی زرهی، سیستمهای توپخانهای دارای کالیبر بزرگ، هواپیماهای جنگی، بالگردهای جنگی، کشتیهای جنگی، موشکها یا سیستمهای موشکی طوری که آنها برای اهداف فهرست تسلیحات متعارف سازمان ملل متحد تعریف میشوند، سیستمهای موشکی پدافند هوایی یا وسایل مادی مربوط به تسلیحات ذکر شده از جمله لوازم یدکی از طریق خاک روسیه (از جمله با وسایل نقلیه هوایی)، رساندن این تسلیحات به ایران از خاک روسیه و همچنین انتقال آنها به ایران خارج از مرزهای روسیه یا استفاده از کشتیها و هواپیماهای دارای پرچم دولتی روسیه ممنوع میشود.»
خبرگزاری ریانووستی میافزاید که این تحریمهای روسیه ارائهی خدمات بیمه به طرف ایرانی را نیز شامل میشود.
افزون بر این، آندسته از مجتمعها و گروههای صنعتی ایران که در کار خریداری تجهیزات قابل استفاده برای تحقیقات اتمی هستند نیز در فهرست تحریم روسیه جایگرفتهاند.
تعدادی از شرکتهای تحت کنترل سازمان صنایع دفاعی ایران یا متعلق به سازمان صنایع هوا ـ فضای ایران و شرکت فناوریهای معاصر که مسئولیت طراحی و احداث رآکتور آب سنگین در شهر اراک واقع در جنوب تهران را بر عهده دارند نیز شامل این تحریمها شدهاند.
مرکز نظامی فنی و تحقیقات علمی ایران و شرکتهایی متعلق به سپاه پاسداران نیز در فهرست تحریم روسیه گنجانده شدهاند.
به نوشتهی یک روزنامهی روسی، فسخ یکجانبهی قرارداد فروش موشک اس۳۰۰ از سوی روسیه، احتمالا این کشور را به متعهد به پرداخت غرامت به ایران خواهد کرد.
احتمال داده میشود که در صورت فسخ قرارداد روسیه مجبور خواهد شد حدود ۴۰۰ میلیون دلار به عنوان جریمه به کشورمان بپردازد.