آفتابنیوز : آفتاب: بستگان زنانی که به سرطان سینه دچار شدهاند، بیش از دیگران در خطر ابتلا به انواع دیگری از این بیماری هستند.
دانشمندان معتقدند ممکن است کل خانواده دارای ژنهای معیوب باشند و به همین دلیل آنها تا 7 برابر بیش از دیگران در خطر دچار شدن به سرطانهای خاص باشند.
تحقیقات قبلی نشان داده بود که برخی از انواع سرطان سینه به دلیل ژنهای معیوب ایجاد میشوند که ممکن است از مادر به دختر منتقل شود. انواع دیگری از سرطان هم هستند که توسط گروهی از ژنهای معیوب که به ارث رسیدهاند منتقل میشوند.
محققان متوجه شدند اگر یک زن قبل از سن 35 سالگی به سرطان سینه دچار شود، مادر و خواهران او بیشتر در معرض ابتلا به سرطان سینه تخمدان، ریه، مثانه و مغز هستند.
این تحقیقات نشان میدهد که پدران و برادران زنانی که در سنین پایین به سرطان سینه دچار شدهاند با احتمال 6.5 برابر بیشتر در خطر ابتلا به سرطان پروستات قرار دارند.
همچنین تمام اعضای خانواده این زنان با احتمال 4 برابر بیش تر در معرض خطر ابتلا به سرطان مثانه، 3 برابر بیشتر در خطر ابتلا به سرطان مغز و 7 برابر بیشتر در خطر ابتلا به سرطان ریه هستند.
مادر و خواهران یک زن مبتلا به سرطان نیز با احتمال 2.5 برابر بیشتر ممکن است به سرطان تخمدان و 3 برابر بیشتر به سرطان سینه دچار شوند.
در تحقیق دانشگاه ملبورن با انجام تحقیقاتی روی 2 هزار و 200 پدر و مادر، خواهر و برادر و 500 زن مبتلا به سرطان سینه انجام شده است.
دانشمندان امیدوارند بتوانند ژنهای اصلی را که در بروز هر نوع خاص از سرطان نقش دارند شناسایی کنند و به این ترتیب بتوانند در سالهای اولیه زندگی هر شخص خطر ابتلا به انواع سرطانها را در او شناسایی کنند.