کد خبر: ۱۰۹۵۱۷
تاریخ انتشار : ۱۰ مهر ۱۳۸۹ - ۱۲:۳۱
قاسمی، معاون زمین‌شناسی سازمان زمین‌شناسی و اكتشافات معدنی:

چرا مدعيان، زلزله‌های اخير را پيش‌بينی نكردند

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: معاون زمین‌شناسی سازمان زمین‌شناسی و اكتشافات معدنی كشور، در رابطه با ادعاهای مطرح شده در زمینه پیش‌بینی زلزله در كشور گفت: ادعای پیش‌بینی زلزله عملا در دنیا مردود بوده و با توجه به اینكه بررسی پیش نشانگرهای موجود می‌تواند با خطای بسیار زیاد احتمال وقوع زمین لرزه در مكانی نامعلوم را نشان دهد، ادعاهای مطرح شده از سوی برخی افراد در كشور نمی‌تواند درست باشد.

دکتر محمدرضا قاسمی، با بیان این كه از طریق این پیش نشانگرها می‌توان ویژگی‌های فیزیكی و شیمیایی زمین و تغییرات موجود در اتمسفر را بررسی كرد، اظهار كرد: تاكنون این پیش نشانگرها تنها در دو مورد خاص در كشورهای چین و آ‌مریكا و به صورت كاملا اتفاقی دانشمندان را به رویداد زلزله‌ای رهنمون كرده كه این خود دلیل عدم امكان‌پذیری پیش‌بینی زلزله را ثابت می‌كند. از طرف دیگر اگر ادعاهای مطرح شده در كشور درست باشد، عدم اعلام پیش‌بینی زلزله‌های اخیر از سوی مدعیان، خیانت بزرگی محسوب می‌شود.

دماوند، فعال‌ترین و مهمترین آتشفشان ایران است؛

معاون زمین‌شناسی سازمان زمین‌شناسی و اكتشافات معدنی همچنین درباره وضعیت آتشفشان‌های كشور تصریح كرد: از میان تمام آتشفشان‌های خاموش و نیمه خاموش كشور، تفتان و بزمان، آتشفشان‌های شمال غربی كشور در آذربایجان و دماوند با توجه به سابقه فعالیتشان بیشترین احتمال رویداد آتشفشان را دارند.

قاسمی با بیان اینكه بیشترین توجهات و مطالعه‌های صورت گرفته در خصوص فعال شدن احتمالی آتشفشان‌ها به دماوند اختصاص دارد، اضافه كرد: آتشفشان كواترنری دماوند آخرین فعالیت خود را حدود هفت هزار سال پیش نشان داده كه با توجه به بزرگی و نزدیكی آن به مراكز جمعیتی متعدد در شمال و جنوب دامنه‌های البرز، در صورت فعال شدن آن احتمال خطر بزرگی وجود دارد.

وی با بیان این كه در صورت وجود امكانات و دستگاه‌های لازم در نزدیكی آتشفشان‌ها امكان پیش‌بینی این رویداد وجود دارد، تصریح كرد: سازمان زمین‌شناسی مطالعات خود را از حدود هفت سال پیش تاكنون برای اندازه‌گیری منظم چشمه‌های آب گرم پیرامون دماوند، بررسی و نظارت بر ویژگی‌های فیزیكی در حال تغییر دماوند و ... انجام داده چرا كه این عوامل می‌تواند برای پیش بینی وقوع آتشفشان بسیار موثر باشد تا قبل از رویداد آتفشفان مناطق خطر را از سكنه خالی كرده و قبل از وقوع آن هشدارهای لازم را اعلام كنیم.

تنها راه حل مشكل دریاچه ارومیه مشاركت گسترده تصمیم گیران با دانشگاهیان است؛

معاون زمین‌شناسی سازمان زمین‌شناسی و اكتشافات معدنی در رابطه با عوامل موثر بر كاهش سطح آب دریاچه ارومیه خاطرنشان كرد: بخشی از این تغییر سطح آب به تغییرات اقلیمی مانند خشكسالی كه در طول دهه گذشته شاهد آ‌ن بوده‌ایم مرتبط بوده كه بر روی دریاچه‌های بختگان و پریشان هم موثر بوده و بخش دیگری به دستكاری‌هایی كه انسان بر روی سرچشمه‌های آب دریاچه و سدهایی كه بر روی رودخانه‌های زرین‌رود و سیمینه رود برای مصارف كشاورزی و آب آشامیدنی ساخته شده و نهایتا ساخت و سازهایی كه برای میان گذر دریاچه ارومیه صورت گرفته بر می‌گردد.

قاسمی در پایان گفت: برای حل مشكل دریاچه ارومیه باید بین دانشگاه‌ها و تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان كشور مشاركت گسترده‌ای صورت گیرد تا این تغییر سطح مهار شود.

دریاچه ارومیه دارای شگفتی‌های زیبایی است و سالانه گردشگران بسیاری را به خود جلب می‌كند كه این مشاركت می‌تواند حاوی مطالعات همه جانبه‌ای در زمینه تغییرات موجود در رشته كواترنری و مطالعات مهندسی كنترل كننده جریان رسوب‌گذاری پس از ساخت میان گذر بوده و در رفع مشكل به وجود آمده موثر باشد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین