کد خبر: ۱۰۹۷۸۷
تاریخ انتشار : ۱۳ مهر ۱۳۸۹ - ۱۶:۵۰

افروغ: نیازمند مناظره‌های واقعی هستیم

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: عماد افروغ با تاکید بر این که ما به شدت نیازمند برگزاری مناظره‌های واقعی هستیم، تصریح کرد: مناظره باید میان سلایق مختلف باشد و این‌طور نباشد که صرفا طرفداران یک سلیقه با هم گفت‌و گو کنند؛ چرا که معمولا چنین گفت‌و گویی به تعارف برگزار می‌شود و به نقد سوری و تصنعی اکتفا می‌شود.

این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی، با بیان این مطلب و یادآوری این که ترجیح است طرفین مناظره برابر و پایبند به روش گفت‌و گو و مناظره باشند، افزود: ممکن است افراد در برابر باشند، اما یک طرف رو به مباحث هیجانی آورد و طرف دیگر عطف به پای‌بندی به قاعده بحث علمی پیش رود.

به‌طور مثال در مناظرات مختلفی که داشتیم، گاهی اوقات می‌دیدیم، طرف مقابل به جای آنکه بنویسد مار، مار می‌کشد و مار کشیدن برای مخالف نسبتا ناآگاه به عمق برخی مسائل راحت‌تر فهم می‌شود و ممکن است با کف‌و سوت همراه باشد که این جفا به بحث خوب است.

افروغ خاطر نشان کرد: طرفین مناظره باید برابر و ملتزم به قاعده بحث و گفت‌و گو باشند و هدف‌شان از مناظره ارتقای بینش و معرفت مخاطب باشد.

وی همچنین هم‌سطح نبودن طرفین مناظره را از مضرات گفت‌و گوی خوب دانست و تصریح کرد: وقتی یک طرف، بحث عملی، قاعده‌مند و منضبط مطرح می‌کند، اما دیگری جاروجنجال راه می‌اندازد، بستگی دارد، مناظره کجا برگزار می‌شود، اگر میان توده باشد می‌توان از قبل پیش‌بینی کرد چه کسی برنده و چه کسی بازنده است.

وی در ادامه باتصریح بر تلاش در جهت برگزاری مناظره‌های واقعی، علمی، قاعده‌مند و روش‌مند، افزود: طرفین مناظره باید معرف سلایق و دیدگاه‌های جاری و چالش‌برانگیز جامعه باشند.

این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان این که یک مناظره خوب، منطق ویژه و خاص خود را دارد، تصریح کرد: باید منطق و موضوعات گفت‌و گو در یک مناظره روشن و شفاف باشد و از قبل محورها تعیین شده باشد و افراد به لحاظ ورود در بحث از برابری نسبی برخوردار باشند.

افروغ در ادامه با بیان این که در انتقال مباحث مناظره و نتایج گفت‌و گو باید اصل بی‌طرفی رعایت شود، تصریح کرد: این‌طور نباشد مطلبی توسط رسانه‌ای به نفع یکی از طرفین مناظره القا شود، به‌خصوص آنکه رسانه دولتی و ملی باشد و با توجه به اینکه انواع و اقسام القائات رسانه ای از جمله نورپردازی، سکته در بحث و شیوه پردازش خاص و متمایل به یکی از طرفین مناظره و علیه طرف دیگر را داریم، این موضوع از شروط اصلی مناظره خوب است.

افروغ در پایان بایادآوری این که باید دیدگاه‌های مختلف در یک مناظره پوشش داده شود، و افراد یک گروه یا جریان سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، واجد نباشند، گفت: برخی اوقات شاهد مناظره‌های خوب بوده و هستیم، امابرخی اوقات به نام مناظره به شعور عمومی ملت توهین می‌کنند و هم مخاطب خاص و نخبه را نادیده می‌گیرند و هم می‌کوشند تا مطلبی را القا کنند، انگار حقیقت به میزان اقناع وابسته است و نه، به میزان انطباق یک ذهنیت با واقع امر.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین