کد خبر: ۱۰۹۷۸۸
تاریخ انتشار : ۱۳ مهر ۱۳۸۹ - ۱۶:۴۲

رییس بانک مرکزی چگونه تورم را یک رقمی کرد؟

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: در حالی که محمود بهمنی، رییس کل بانک مرکزی با شتابی فزاینده در حال پایین آوردن نرخ تورم در ایران است، گروهی از کارشناسان در یک بررسی جامع، بخشی از شگردهای تیم جدید بانک مرکزی را برای پایین نشان دادن نرخ تورم افشا کردند.

به گزارش “آینده” شیوه بانک مرکزی برای پایین نشان دادن نرخ تورم به شکل دستوری در حالی صورت می‌گیرد که به دلیل کسری بودجه هنگفت دولت، عدم افزایش قیمت نفت در دو سال اخیر و تشدید تحریم‌ها، سیر قیمت‌ها در ماه‌های اخیر به‌ویژه در سال جدید به شکل فزاینده ای افزایش یافته است.

بانک مرکزی در حالی در آخرین گزارش تفصیلی خود از نرخ تورم، این عدد را برای مردادماه ۹٫۶ درصد اعلام کرده و برای شهریور نیز بدون انتشار ارقام تفصیلی ۸٫۸ درصد اعلام کرده است که بررسی‌های کارشناسی نشان می‌دهد مسئولان بانک مرکزی بار کاهش تورم را بر گروه مسکن، سوخت و انرژی استوار کرده‌اند و در این گروه نیز با استفاده از برخی ترفندهای پیش پا افتاده، اقدام به پایین نمایی نرخ تورم می‌کنند.

بر اساس بررسی‌ها، کاهش شدید سهمیه بنزین به ۶۰ لیتر درماه مصرف بنزین آزاد را طی یک سال اخیر از ۲ میلیون لیتر به ۲۰ میلیون لیتر در روز رسانیده و عملا قیمت یک سوم بنزین مصرفی مردم را ۳۰۰ درصد افزایش داده یا به عبارت دیگر متوسط قیمت بنزین را ۱۰۰درصد افزایش داده است. همچنین بهای برق برخی نقاط نیز در تابستان به صورت غیر رسمی ۳۰۰ درصد افزایش یافته است، اما بانک مرکزی به دلیل عدم تغییر قیمت رسمی، شاخص قیمت سوخت و انرژی در مردادماه امسال نسبت به سال گذشته را صفر اعلام کرده است!

در گروه مسکن نیز با وجود آنکه مطابق با آمار رسمی وزارت مسکن و مرکز آمار، اجاره بهای مسکن نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد افزایش یافته است و در شرایطی که در سبد بانک مرکزی در بخش مسکن، شاخص اجاره بهای ملک غیرشخصی قرار دارد، مسئولان بانک مرکزی با تردستی و استفاده از رکود بازار مسکن، افزایش اجاره را تنها ۶ درصد اعلام کرده‌اند.

در گروه مواد خوراکی نیز بانک مرکزی در ادامه اعلام ارقام شگفت‌انگیز خود و با وجود افزایش قیمت برنج در دو ماه اخیر اعلام کرده است که برنج ایرانی در مهرماه امسال نسبت به سال گذشته نه تنها گرانتر نشده، بلکه ۳درصد ارزانتر نیز شده است.

در ارزیابی بانک مرکزی حمل ونقل نیز با وجود افزایش قیمت بلیط مترو و کرایه تاکسی و سفرهای بین شهری کماکان بدون تغییر مانده و تنها 3 درصد افزایش داشته است.

بانک مرکزی با وجود اعتراف به افزایش ۳۰ درصدی در قیمت گوشت، ۲۷درصدی در قند و شکر و ۳۱درصدی در سبزیجات معتقد است شاخص کل خوراکی‌ها تنها ده درصد افزایش یافته و در این راه از دو روش نادیده گرفتن افزایش شدید نانوایی‌های آزادپز مانند بنزین آزاد برای ثابت نگه داشتن قیمت نان و همچنین ارزان اعلام کردن قیمت سس وادویه استفاده کرده است. به نحوی که قیمت سس و ادویه جات از نظر بانک مرکزی در طول یک سال گذشته نه تنها گران نشده، بلکه ارزان نیز شده است. در حالیکه تمامی شرکت‌های تولیدکننده، قیمت محصولات خود در امسال را نسبت به سال گذشته ۱۰ تا۲۰درصد افزایش داده اند.

به نظر می‌رسد مسئولان بانک مرکزی به جای این فعالیت طاقت‌فرسا و بازی با اعداد برای نشان دادن ارزانی در کشور، بهتر است به مردم اعلام کنند از مغازه‌های منطقه مسکونی آنان که احتمالا اجناس را هروز ارزانتر از دیروز می‌فروشند، خرید کنند. البته در صورتی که آدرس محل سکونت آنان قابل اعلام باشد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین