آفتابنیوز :
آفتاب: سخنگوی دستگاه دیپلماسی با اشاره به تلاشهایی که برای جلوگیری از شروع به کار نیروگاه هستهای بوشهر از سوی غربیها انجام میشود، گفت: مسائلی که باعث تاخیر شروع به کار این نیروگاه شده مسائل فنی بوده و طبق وعده داده شده نیروگاه در آذرماه برق هستهای را وارد مدار کشور میکند.
رامین مهمانپرست در نشست خبری صبح امروز درباره دیدار وزرای ایران و هند در حاشیه اجلاس سازمان ملل و نشست سه جانبه با حضور افغانستان اظهار داشت: درباره وضعیت افغانستان و افزایش همکاریهای منطقهای اجلاسهای مختلفی برگزار شده از جمله اجلاس میان ایران، افغانستان و پاکستان و در حال حاضر اجلاس ایران، هند و افغانستان نیز در دست بررسی و مقدمات آن در حال پیگیری است.
مهمانپرست درباره اجلاس همسایگان افغانستان که قرار است در تهران برگزار شود، گفت: مقدمات این اجلاس در حال پیگیری است.
وی درباره پرواز مستقیم میان تهران، قاهره ، گفت: توافق کلی بین شرکتهای هواپیمایی صورت گرفته اما هنوز مسیر زیادی برای محقق شدن آن وجود دارد و ما از اصل این اقدام استقبال میکنیم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره سفر احمدینژاد به جنوب لبنان و تهدید رژیم صهیونیستی به ترور احمدینژاد، گفت: برنامههای این سفر در دست بررسی است و اظهارات رژیم صهیونیستی و رسانههای وابسته به آن در جهت تهدید این سفر تاثیر نخواهد داشت.
مهمانپرست با بیان این که این تهدیدات ماهیت واقعی این رژیم را نشان میدهد درباره ادعای یکی از نمایندگان مجلس که گفته بود اتباع کشورهای اروپایی تا فرودگاه تهران بدون ویزا سفر میکنند، اظهار داشت: توافقات در این باره پیرو موافقتهای کنسولی است، ما با خیلی از کشورها قرارداد لغو روادید داریم و در رابطه با قشرهای مختلف بر اساس تصمیمات کنسولی عمل میکنیم.
مهمانپرست درباره اظهارات اخیر وزیر خارجه آمریکا درباره اینکه جمهوری اسلامی از مذاکرات استقبال نمیکند، این اظهارات را نادرست دانست و اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران اهل مذاکره است و حاضر نیست از حقوق خود عقب نشینی کند.
وی افزود: مذاکراتی که منجر به رسمیت شناختن شدن حقوق ما شود حتما مورد تایید ماست.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی مبنیبر ادعای رادیو فردا که گفته بود مذاکرات محرمانه میان ایران و آمریکا در جریان است این ادعا را نادرست خواند و گفت: همانطور که رئیسجمهور هم قبلا گفتهاند، چنین مسألهای صحت ندارد.
دستیار وزیرامور خارجه اقدام مقامات آمریکایی در تحریم 8 نفر از مقامات ایرانی را بیمعنا و تبلیغاتی خواند که نشاندهنده عصبی بودن طرف مقابل است که به اهداف خود دست نیافته است.
مهمانپرست درپاسخ خبرنگار روزنامه شیمبون از ژاپن که درباره وضعیت 3 دیپلمات ایرانی که درخواست پناهندگی کردهاند سوال کرده بود، اظهار داشت: این اقدامات را سیاسی تلقی نمیکنیم و همانطور که گفتهایم کسی که در پی اقدام سیاسی است بعد از اتمام کامل ماموریت خود و دریافت کامل حقوق و مزایا اقدام به چنین کاری نمیکند، اما اینکه این مساله برای ژاپنیها مهم شده در نوع خود جالب است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره قرآن سوزی اخیر صهیونیستها در یکی از مساجد بیتلحم، اظهار داشت: همین اقدام نشان میدهد پشت سر این توطئه مقامات صهیونیست قرار دارند و نیز نشان دهنده این است که آنها به دنبال جنگهای مذهبی هستند، این اقدام شیطانی است و تنها منافع کسانی را تامین میکند که با اصل دیانت مخالفند و ادامه دادن چنین اقداماتی واکنشهای غیرقابل کنترلی را از سوی پیروان ادیان مختلف به دنبال خواهد داشت.
مهمانپرست درباره اقدام حقوقی ایران برای لغو یک طرفه قرارداد موشکهای اس 300 از طرف روسیه گفت: این قرار داد کامل است و همه پیشبینیهای حقوقی و تعهد طرفین در آن لحاظ شده و دستگاه دیپلماسی براساس آن عمل خواهد کرد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوالی مبنی بر انگشت نگاری زائران ایرانی در بدو ورود به کشور عراق شرایط این کشور را حساس خواند و ابراز امیدواری کرد با مستقر شدن دولت مردمی مباحثی که جمهوری اسلامی در نظر دارد در راستای روابط دو طرف به صورت جدی مطرح شود.
وی با اشاره به اشتیاق مردم ایران برای زیارت عتبات عالیات خواستار آن شد که شئون زائران ایرانی رعایت شده و در آینده شاهد چنین اقدامی نباشیم.
مهمانپرست درباره تاخیر شروع به کار نیروگاه بوشهر اظهار داشت: این برای غربیها بسیار گران تمام میشود که فعالیتهای هستهای ما طبق برنامهریزی در حال انجام شدن است و به همین دلیل تلاش میکنند جلوی این فعالیتهای صلحآمیز را بگیرند و این را در اظهارات و عمل خود نیز نشان دادند ما به هیچ وجه دست از حقوق خود بر نخواهیم داشت و تاخیر در مسائل نیروگاه صرفا به دلیل مباحث فنی است طبق وعده داده شده این نیروگاه در آذرماه برق هستهای را وارد مدار کشور میکند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره مذاکرات ایران با برزیل این کشور را درگیر رقابتهای انتخاباتی خود دانست و اضافه کرد: انتخابات در برزیل مانع از انجام مذاکرات ما نخواهد شد.
مهمانپرست با بیان اینکه ما منتظر اعلام آمادگی گروه وین هستیم تا مذاکرات را براساس بیانیه تهران دنبال کنیم، تاکید کرد: هنوز زمانی برای مذاکرات اعلام نشده است.
سخنگوی وزارت امورخارجه در پاسخ به سوالی مبنیبر اینکه دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس دولت ایران را دعوت کرده که موضوع جزایر سهگانه را به دادگاههای بینالمللی ارجاع دهد این موضوع را تکراری خواند و ادامه داد: دخالت دیگران هیچ تاثیری در حل این موضوع نخواهد داشت و کسانی که خواستار ثبات و آرامش در منطقه هستند، بهتر است وارد این موضوع نشده تهدیدات منطقه را از سوی رژیم صهیونیستی دنبال کنند و به بحثهای انحرافی نپردازند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره بحران اخیر مهاجران در برخی کشورهای اروپایی ادامه داد: یکی از دلایل این وضعیت اوضاع بد اقتصادی است که اصل آن توسط کشور آمریکا طراحی شده و اروپاییها تاوان اشتباه برنامهریزی آمریکاییها را میدهند. اروپا با بیان اینکه آنها در زمینه حقوق اقلیتها دچار مشکل شدهاند و تحمل اعتراضات را ندارند.
مهمانپرست درباره مسائل حقوق بشر، به بحران کولیها در فرانسه اشاره کرد و به اروپاییها توصیه کرد به ریشههای بحران حقوق بشری خود پرداخته و به جای دخالت در امور کشورهای دیگر به مسائل خود بپردازند تا شاهد ناآرامیهای کمتر در این کشورها باشیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره لغو مجوز شرکتهای امنیتی در افغانستان توسط حامد کرزی، اظهار داشت: طبق توافقات انجام شده به زودی باید شاهد به دست گرفتن قدرت توسط خود افغانها باشیم و امیدواریم در سالهای آینده شاهد برطرف شدن ناامنی در افغانستان باشیم.
وی با اشاره به حضور بیگانگان در افغانستان ادامه داد: حضور این نیروگاه که معلوم نیست با چه اهدافی در این کشور هستند میتواند ایجاد امنیت در افغانستان را به تاخیر بیندازد.
مهمانپرست در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شرکت نفتی ژاپن مدعی شده از سهم 10 درصدی خود در حوزه نفتی آزادگان کنارهگیری میکند، اظهار داشت: شرکت ژاپنی تحت فشارهای آمریکا سهم 70 درصدی خود را به 10 درصد کاهش داد و همچنان تحت فشار است تا این 10 درصد را نیز واگذار کند. اما به نظر میرسد دولت ژاپن با توجه به برنامههای بلند مدت اقتصادی خود،حاضر به ترک منطقه آزادگان نمیباشد.
مهمانپرست اضافه کرد: ژاپنیها تحت فشار شدید قرار دارند اما میدانند با از دست دادن سهم خود در این حوزه، این سهم را کشورها و شرکتهای دیگر اشغال میکنند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اظهارات وزیرخارجه بلژیک که از احتمال لغو تحریمها در صورت انجام مذاکرات خبر داده بود،گفت: قبل از مجمع عمومی سازمان ملل بحثهای مختلفی درباره مبادله سوخت با 1+5 صورت میگرفت و در حاشیه این اجلاس و ملاقات انجام شده جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را اعلام کرد تا این مذاکرات حتی در حضور ریاستجمهوری ایران انجام شود، اما ظاهرا کشورهای مقابل آمادگی لازم را نداشتند و بعد از اینکه مشخص شد آنها آمادگی مذاکرات را ندارند اظهارات مختلفی را از طرف خانم اشتون یا وزیر خارجه بلژیک و یا کشورهای 1+5 شاهد هستیم و در هر صورت ما آمادگی خود را برای این مذاکرات اعلام کردیم.
دستیار وزیرخارجه درباره سفر مقامات ایران به مصر و پیششرطهای حسنی مبارک برای برقراری روابط سیاسی میان دو کشور اظهار داشت: ما قبلا به این مسأله پاسخ دادیم شرایط داخلی مصر حساس است و دستگاه سیاست خارجی مصر هنوز به آن آمادگی لازم برای انجام مذاکرات نرسیده بنابراین این نوع روابط در دستور کار ما نیز قرار ندارد، اما مانع از آن نمیشود که روابط فرهنگی بین این دو کشور وجود نداشته باشد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی ایران از نخست وزیری نوری مالکی در عراق حمایت میکند و اینکه آیا برای ایران به نخست وزیری رسیدن مالکی و دیگران فرقی میکند یا خیر،گفت: مسائل انتخابات عراق موضوع داخلی این کشور است و گروههای سیاسی در عراق به بلوغ سیاسی لازم رسیدهاند و امیدواریم هرچه زودتر شاهد دولتی مردمی و باثبات در عراق باشیم. جمهوری اسلامی ایران به هر گروهی که خواهان مشورتهای سیاسی برای برقراری ثبات باشد، مشورت خواهد داد.