کد خبر: ۱۱۰۲۵۸
تاریخ انتشار : ۱۸ مهر ۱۳۸۹ - ۱۹:۰۱
لاریجانی، در جمع ایرانیان مقیم قزاقستان:

عاملی که سبب شد به فناوری هسته‌ای برسیم، ولایت فقیه بود

توسعه روابط اقتصادی برای رسیدن به روابط پایدار سیاسی
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: سیاست ایران در قبال کشورهای همسایه و کشورهای منطقه، توسعه هر چه بیشتر روابط اقتصادی، برای دست‌یافتن به روابط سیاسی پایدار است. 

به گزارش خبرنگار خانه ملت، رئیس مجلس شورای اسلامی در جمع ایرانیان مقیم قزاقستان با ابراز خرسندی از فعال بودن ایرانیان حاضر در این کشور در عرصه‌های مختلف، اظهار داشت: در ارتباط میان ایران و قزاقستان مسیر کار هموار است و نگاه مثبت ما به عنوان دو کشور مفید منطقه می‌تواند نقش مهمی در حل و فصل مسائل منطقه ایجاد کند. 

لاریجانی با اشاره به ظرفیت‌های فرهنگی، سیاسی و اقتصادی دو کشور تصریح کرد: اگر نگاه دو کشور در ایجاد ارتباط و استفاده از این ظرفیت‌ها نگاهی تکمیلی باشد ارتباط این دو کشور مهم منطقه سازنده خواهد بود. 

وی با اشاره به سابقه کهن تمدن ایران تصریح کرد: حضور شما ایرانیان در این کشور باید نشاندهنده شادابی و عمق تمدن ایرانی باشد، به‌ویژه بعد از انقلاب تفکر اسلامی نیز به ابعاد دیگر این تمدن اضافه شد که باید مورد توجه قرار گیرد و در زندگی شما که در این کشور زندگی می‌کنید ظهور داشته باشد. 

لاریجانی تاکید کرد: رعایت این دو بعد برای ایرانیان که همواره در تولید نقش‌آفرین بودند و از سابقه درخشانی برخوردار هستند بسیار مهم است. 

رئیس مجلس کشورمان ضمن تاکید بر اهمیت روابط بین دو کشور قزاقستان و ایران گفت: قزاقستان و ایران از ظرفیت‌های فراوانی برخوردار هستند که باید از سوی دو طرف مورد توجه قرار گیرد. 

وی با بیان اینکه برخی از مذاکرات در مورد همکاری های مشترک اقتصادی می‌تواند عامل همکاری های سیاسی پایدار باشد گفت: نمی‌توان و نباید از مولفه‌های اقتصادی به سادگی گذشت. 

لاریجانی یادآور شد:سیاست ایران در قبال کشورهای همسایه و کشورهای منطقه، توسعه روابط هر چه بیشتر اقتصادی برای دست یافتن به روابط سیاسی پایدار است. 

وی با تاکید بر اینکه یکی از ظرفیت‌های مهم جمهوری اسلامی ایران در ایجاد ارتباط با سایر کشورها ارائه خدمات مهندسی است گفت: ایران با توجه به تعداد زیاد دانشگاه‌ها و پرورش نیروهای متخصص توانایی زیادی در ارائه خدمات مهندسی به سایر کشورها دارد و این یکی از اولویت‌های مهم کاری ما است. 

لاریجانی تصریح کرد: ما می‌توانیم به وسیله ارائه خدمات مهندسی معدنی، نیروهای خلاق خود را به کشورهای مختلف اعزام کرده تا ضمن کسب منافع اقتصادی، روابط مطلوبی با آن کشورها ایجاد کنیم. 

وی در ادامه صحبت‌های خود با تاکید بر اینکه ما همچنان پیگیر استفاده بیشتر از ظرفیت نیروهای انسانی خود هستیم، گفت: خوشبختانه پس از انقلاب گام‌های خوبی در جهت دانش‌های نو برداشته شد و نتایج خوبی به‌دست آمد که می‌تواند چه در حوزه‌های پزشکی و چه در بخش صنعت مورد استفاده دیگران قرار گیرد. 

لاریجانی توسعه علوم مختلف را جریانی خواند که در طول دوره‌های مختلف صورت گرفته است و گفت: نقطه اتکای این امر را باید حضرت آیت‌الله خامنه‌ای دانست که غالباً در مذاکرات خود با دولت‌ها بر این نکته تاکید می‌کردند که با تمرکز بر فناوری‌های پیشرفته سبب‌ساز رشد و توان اقتصادی شوند. 

وی در همین راستا به پیشرفت‌های هسته‌ای اشاره کرد و گفت: عامل پایداری که سبب شد ما 20 سال درگیر دست‌یابی به فناوری هسته‌ای شویم و دراین درگیری نیز به پیروزی برسیم ولایت فقیه بود. رهبر معظم انقلاب در مواقعی هم که امکان داشت در این مسیر مانعی ایجاد شود اجازه چنین کاری را نمی‌دادند. 

رئیس قوه مقننه تاکید کرد: این نعمت بزرگی است که کشور ما از یک ناخدای خردمند و واقع به امور کشور برخوردار است. 

وی در بخش دیگری از سخنان خود به تاکیدات مقام معظم رهبری در تدوین سند چشم‌انداز اشاره کرد و گفت: این سند افق جدیدی را برای کشور ترسیم کرد تا فرزندان ما که بخواهند آینده خود را پیش‌بینی کنند بتوانند از این سند بهره بگیرند. 

لاریجانی سند چشم‌انداز را مرجع مهمی برای مدیران اجرایی دانست و گفت: سند چشم‌انداز باید برای مدیران اجرایی همچون کتاب دعایی باشد که مستمراً به آن رجوع می‌کنند. باید توجه به آن داشته باشیم که برنامه‌های توسعه 5ساله و بودجه سالیانه در چارچوب این سند تدوین شوند. 

رئیس مجلس در ادامه با تاکید بر اینکه زیربنای کشور برای توسعه در حال آماده شدن است افزود: باید از همه پتانسیل خود در فناوری علم استفاده کنیم و با یک مجاهدت زمینه توسعه کشور را فراهم آوریم و این موضوع را به نسل آینده نیز انتقال دهیم. 

لاریجانی در بخش پایانی سخنان خود با ابراز خرسندی از اینکه ایرانیان مشکلی برای زندگی در قزاقستان ندارند گفت: گاهاً ایرانیان مقیم خارج کشور بامشکلاتی مواجه‌اند اما خوشبختانه در این کشور این مشکلات وجود ندارد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین