رسانه های غربی در بخش دیگری از گزارشات و تحلیل های خود به نقل از این کارشناسان میگویند جمهوری اسلامی بیش از اندازه روی حمایت روسیه و چین و جهان سوم حساب میکند، در حالیکه روسیه مایل نیست قدرت اتمی درمنطقه به وجود بیاید و چین مایل نیست نظام حقوقی منع گسترش با اقدامات ایران لطمه ببیند. کشورهای غیرمتعهد مثل برزیل هم ظاهرا حاضر نیستند حق آنها برای تولید صلحآمیز اورانیوم غنیشده، به خاطر اقدمات جمهوری اسلامی زیر سئوال برود.
خبرگزاری فرانسه در گزارشی تحلیلی با بهره گیری از دیدگاه های کارشناسان و دیپلماتها، به چشم انداز رفتن پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت سازمان ملل می پردازد. براساس این گزارش ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت دشوار است و ایران هم شاید بیش از اندازه روی حمایت های روسیه و چین حساب باز کرده است.
یک دیپلمات اروپائی به خبرگزاری فرانسه گفت اینک صحنه این رویاروئی نیویورک خواهد بود. اشاره او به نشست شهریورماه سازمان ملل در شهر نیویورک است، جائی که قرار است محمود احمدینژاد طرحهای جدید جمهوری اسلامی را ارائه دهد تا به جامعه بینالملل تضمین کند که ایران در صدد تولید سلاحهای هستهای نیست.
از سرگیری فعالیتهای مربوط به تبدیل اورانیوم در این ماه، که ایران هفته گذشته آن را به حال تعلیق در آورد، باعث لغو مذاکرات کنونی میان ایران و اتحادیه اروپا شده است، و امکان دارد منجر به ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل برای اعمال تحریمهای احتمالی بشود.
ایالات متحده کوشش میکرد پس از آنکه گزارش محمد البرادعی ارائه شد، نشست اضطراری شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی را تشکیل دهد اما تلاشهای آمریکا با مخالفت روسیه ودیگر کشورهای غیرمتعهد عضو شورای حکام مواجه شد.
روسیه میخواهد شانسی هم به ثمربخشی مذاکراتی بدهد که قرار است محمود احمدینژاد با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه انجام دهد و همینطور با مذاکرات دو جانبهای که قرار است بین آقای احمدینژاد و کوفی عنان، دبیر کل سازمان ملل صورت گیرد.