آفتابنیوز : آفتاب: رییس دفتر رئیسجمهوری با بیان اینکه امروز جهان با بحران مواجه است و اندیشهای که فردا را رقم بزند و انگیزه ایجاد کند نیز وجود ندارد، اظهار کرد: در این شرایط نباید انتظار داشته باشیم که بحرانها حل شود.
وی گفت: در آینده یک جبههبندی بزرگ درجهان اتفاق میافتد که در هر طرف این جبهه بیشترین انسانها قرار میگیرند.
اسفندیار رحیم مشایی، عصر روز دوشنبه ١۹ مهرماه ۸۹، در مراسم اختتامیه چهارمین همایش سراسری "مشاوران جوان ریاستجمهوری"، با بیان اینکه در اینجا میخواهم بحثی را در مورد نگاه آرمانی و جهانبینی در موضوع جهانی داشته باشم و طرح مسأله کنم، گفت: قبلا بحثهای مختلفی را در این ارتباط از من شنیدهاید و تلاش من در این بحثها این بوده که یک مسأله خیلی مهمی را که امروز مردم جهان با آن مواجه هستند، به خوبی ببینید و با دیدن خوب آن را به نحوی به دنیا و مردم نشان دهیم و پس از آن یک ارزیابی داشته باشیم که جهان امروز چگونه جهانی است و با توجه به این ارزیابی بتوانیم جهان بهتر، زیباتر و درخشانتر را ترسیم کنیم. شوق و انگیزه ایجاد کنیم که مردم در دنیا برای تحقق جامعه برتر حرکت کنند.
مشایی با بیان اینکه امروز جامعه جهانی با مشکلات بزرگی مواجه است، تصریح کرد: امروز بحرانهایی که در جهان وجود دارد، نسبت به گذشته تفاوت دارد و بحران نیز مانند سایر مسائل جهانی است چون ارتباطات جهانی وجود دارد و امروز بحرانهایی که در جهان وجود دارد، قابل مقایسه با گذشته نیست.
رییس دفتر رئیسجمهوری با تاکید بر اینکه در عمل، اجرا و اقدام جامعه جهانی از زوایای مختلف با بحران روبرو شده است، افزود: بحرانهای مختلفی را شاهد هستیم از جمله بحران اقتصادی که آن نیز بزرگ جلوه کرده است که تبعات آن رکود اقتصادی و از بین رفتن فرصتهای شغلی است و مسائلی که روزمره مردم با آن روبهرو هستند، ولی بالاتر از بحران اقتصادی، بحران در نگاهی است که در دنیاست.
وی ادامه داد: بحران در نقاشی و تصویرسازی است و ارائه یک الگوی بهتر که در آن اشکالات و گرفتاریها نباشد. ما امروز در دنیا یک تحیر فلسفی بسیار سنگینی را احساس میکنیم، اندیشهای که فردا را رقم بزند و و انگیزه ایجاد کند، نیست و در واقع شرق و غرب هر دو با هم به نحوی متوقف شدهاند. ایده برای فردا ندارند و با توجه به آن نباید انتظار داشته باشیم که بحرانها حل شود.
مشایی ادامه داد امروز بحران در دنیا شایع و فراگیر است و ما از طرف دیگر نیز شاهد تحقق جهانی شدن هستیم و علم ماموریت یافته که همه جا را روشن کند، تاریکی را از بین ببرد، در کنار این توسعه علم، انسانهای توسعهطلب و زیادهخواه نیز هستند که فکر میکنند فرصت خوبی گیرشان آمده که جهان را با استفاده از علم و تکنولوژی در اختیار خود بگیرند و ظاهر آن شدنی است. وقتی اینترنت آمد این تصور به وجود آمد که جهان را با اینترنت فتح میکنند، خیال خامی بود و خودشان فهمیدند که فتح نمیشود و این تازه اول کار است و بعد متوجه میشوند که همین اینترنت و تکنولوژی باعث پیروزی ملتها میشود.
مشایی با بیان اینکه جهانی شدن یعنی هویت جهانی و این موضوع در حال بروز و ظهور است، گفت: همه به هم فکر میکنند، ولی زورگویان میخواهند در این عرصه زور بگویند و این باعث ایجاد بحران میشود.
وی به سخنان احمدینژاد در سازمان ملل نیز اشاره کرد و گفت: وی در آن جلسه گفت که موضوع مدیریت جهانی است و در واقع مشکل در مدیریت جهانی است و سازمان ملل که محل بروز و ظهور ملتهاست، منویات ملتها را در این ارتباط بروز و ظهور نداده و این خواسته محقق نشده است و ایشان بعد از آن پیشنهاد مدیریت مشترک جهانی را مطرح کردند.
وی تصریح کرد: در آینده یک جبههبندی بزرگ اتفاق میافتد که در هر طرف این جبهه بیشترین انسانها قرار میگیرند، جبههبندی آینده یک جبههبندی جهانی و در یک طرف انسانهایی قرار میگیرند که آسایش، امنیت، سعادت و زندگی خوب را برای همه میخواهند و در طرف مقابل کسانی قرار میگیرند که همه اینها را فقط برای یک عده محدود میخواهند.
مشایی تصریح کرد : چنانچه فردا مرزها برداشته شود و ملتها برای سفر به اقصی نقاط دنیا ویزا نخواهند، دیگر سخن از برتری یک ملت معنی ندارد. زیبایی ملت بزرگ ایران به این است که جهانیان را به یک انتخاب دعوت میکند، این کار حرکت در مسیر آب است.
وی ادامه داد: ایران آینده به هیچ وجه قابل مقایسه با ایران امروز نخواهد بود، چون فرزندان امروز ما نسبت به قبل متفاوت هستند. امروز بچههای ما در دبیرستانها سخن از ساخت موشکها و ماهوارهها میشنوند، در حالی که پیشتر چنین نبود. اگر برنامه خبری امشب خبری منتشر کند که بگوید یک موفقیت بزرگ و منحصر به فرد نصیب ایرانیان شده است، هیچ کس به صحت آن شک نمیکند.