آفتابنیوز : آفتاب: رئیس سازمان بازرسی کل کشور تاکید کرد: فرهنگ نظارتپذیری در فضای اداری و حتی عمومی کشور ما پائین آمده است.
حجتالاسلام پورمحمدی عصر امروز در اجلاس سراسری شورای دستگاههای نظارتی با بیان اینکه کار و خدمت کردن به ساختار، شاکله، قانونهای پیدرپی، بودجه آنچنانی و همایشهای مکرر نیاز ندارد و تنها ادبیات و فرهنگ خود را دارد، هدف از ایجاد ساختار شورای دستگاههای نظارتی را اعتماد سازی در افکار عمومی، ارتقاء کارآمدی و بهرهوری و کاهش فشار بر دستگاههای اجرائی عنوان کرد.
وی راهکار اصلی شورای دستگاههای نظارتی را همکاری و هماهنگی دانست و با تاکید بر اینکه یکی از دغدغههای جدی مدیریتی کشور ناهماهنگی است، گفت: جزیرهای، بخشی و منطقهای فکر کردن و عمل کردن یکی از مشکلات امروز ما در کشور است. در حالی که میتوانیم هماهنگتر با یکدیگر باشیم، بدون نیاز به قانون، بودجه و ساختارهای جدید. اصولاً مگر کارها را در کشور قانون انجام میدهد، چنانچه به قانونهایی که داریم خوب عمل کنیم، مشکلات ما حل میشود.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور اختیارات دستگاههای نظارتی را بسیار خوب ارزیابی کرد و گفت: با اختیاراتی که برای ما تعریف شده برای انجام وظایفمان نیازی به قانون جدید نداریم. بنابراین باید قدمهای خود را جدی برداشته تا در گام اول مقام معظم رهبری سپس مردم و در پایان خود از فعالیتمان راضی شویم.
وی ادامه داد: خوشبختانه اخیراً مجلس نیز قانونی وضع کرده مبنیبر ارتقاء سلامت سیستمهای اداری کشور؛ بر اساس این قانون که اختلافی در خصوص آن میان مجلس و شورای نگهبان وجود ندارد، وظایفی بر عهده ما گذاشته شده است.
پورمحمدی همچنین با اشاره به انعکاس فعالیتهای سازمانهای نظارتی در رسانهها اظهار داشت: نباید در خصوص جلسات و همایشهای ما اینگونه تصور شود که ما تنها به نقد، اختلاف، نظارت و بازرسی میپردازیم، زیرا وظیفه ما با عنوان دستگاه نظارتی همین امر است. بنابراین رسانهها نباید از این زاویه به نقلو قولهای ما توجه کنند.
وی با اشاره به برخی اشکالات در قوانین و آئیننامهها از جمله ابهام و منسوخ شدن و از دست دادن اثربخشی آنها به لحاظ گذشت زمان، اظهار داشت: دغدغه نسبت به قانون از جهات مذکور دغدغه مفیدی است که البته از مدتها پیش قبل از انقلاب و سال ۱۳۵۰ مطرح بوده که در همان زمان نزدیک به ۶ میلیون دلار بودجه برای آن اختصاص یافته بود. پس از انقلاب نیز دوره نخستوزیری و سپس دولتهای بعدی دنبال شد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: فرهنگ نظارتپذیری در فضای اداری و حتی عمومی کشور ما پائین آمده است.
وی گفت: البته ما نمیخواهیم مباحث خود را رسانهای کنیم. چرا که هماکنون در 5 دستگاه نظارتی ما پروندههای بسیاری وجود دارد که اگر ما بخواهیم این مسائل و پروندهها را رسانهای کنیم، تمام فضای رسانهها اشغال میشود.
پورمحمدی از مشکلات دیگر این سازمان را عدم وجود آمار منسجم و هماهنگ دانست و گفت: یکی از وظایف و کارهای مهم ما ارائه آمار منسجم و هماهنگ است. چرا که اگر بتوانیم آمارهای کلان و فراگیر خود را به صورت منسجم ارائه کنیم،بسیار راهگشا خواهد بود.
وی همچنین با تاکید بر تعریف نقش دادستانها در شورای دستگاههای نظارتی اظهار داشت: دادستانها نباید تنها به عنوان مدعو در جلسات حضور یابند، بلکه باید به عنوان عضو و با همان وظایف مدیریتی شرکت کنند. بنا شده است که در اولین شورای بعدی دادستانها دیگر از همان جایگاه همسنگ با سایر اعضا برخوردار شوند.
وی با اشاره به درخواست اعضا برای دیدار با رهبری گفت: هماهنگیهایی صورت گرفته و البته امیدواریهایی وجود دارد برای این دیدار و امیدواریم این دیدار در روز مبارزه با فساد ممکن شود.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر کوچکسازی دستگاهها به لحاظ نیروها گفت: نظام دولتی ما بیش از اندازه بزرگ، حجیم و کم تحرک است و ما باید پیش از آنکه این ساختار را بزرگتر کنیم ، از حداقل بودجهها و نیروهای موجود استفاده کنیم تا مجموعههای تحت امر وسیعتر نشود.
وی در پایان با اشاره به وجود ستاد موازی در دستگاههای دولتی گفت: ما خواهش داریم که کارهای موازی توسط برخی دستگاهها صورت نگیرد و اجازه دهید که فرهنگ جلوگیری از کار موازی و به هدر رفتن انرژیها جا بیفتد.