آفتابنیوز : آفتاب: رئیس دفتر رئیسجمهوری گفت: نظام جمهوری اسلامی یک نظام دینی است كه باید بداند و انشاءالله كه میداند بدون توسعه علم، دینی باقی نمیماند.
اسفندیار رحیم مشایی رئیس دفتر رئیسجمهوری صبح امروز صبح امروز در مراسم افتتاحیه سومین جشنواره فناوری نانو، گفت: هماكنون در تلاش برای ارتقاء بهرهبرداری از ظرفیتهای عظیم علم و دانش در مقوله نانو هستیم و حركتی بزرگ است و دریچهای بهسوی جهان بزرگ است.
وی ادامه داد: دولت نیز وظیفه دارد تا حمایتهای لازم را در هر مرحله از این علم داشته باشد تا گشایشهای بیشتری انجام شود و كارها باید حمایتهای لازم را خودشان كسب كنند.
مشایی افزود: ما باید برای حركت در این عرصه برنامههای خود را ارائه كنیم و البته موتور محركه قطعا زمینههای لازم را برای حركت پرشتاب و پرقدرت فراهم میكند و ما باید بتوانیم با ورود به این عرصه مهم دستاوردها و نتایج سرمایهگذاری را در جامعه تدوین كنیم.
وی گفت: پدیدهشناسی و شناخت پدیدهها باید در بین جوانان اتفاق بیفتد و این دغدغه كه در بخش محدودی در نخبگان دیده میشود باید دامن جامعه را فرا بگیرد و باید در سطح عموم جامعه توسعه پیدا كند.
وی ادامه داد: باید ضرورتهای سرمایهگذاری در این بخشها را بفهمانیم و من فكر میكنم جهان با همه ظرفیتهایی كه دارد و در آفرینش حكیمانه الهی كه خداوند با یک تیر صدها نشانه را میزند، نكات دقیقی وجود دارد.
مشایی گفت: یكی از برهانهایی كه خداوند و وحدانیت آن را احساس میكنیم برهان نظم است.
برهان نظم بر این حقیقت دلالت دارد همه چیز در عالم در مبنای حساب و كتاب است و این نظام نشان میدهد كه خلقت و جهان لازم دارد.
رئیس دفتر رئیسجمهوری گفت: در عنصر زیباشناسی نظم یک جایگاهی دارد. آرایش موجودات عالم در خلقت به صورت منفرد و جمعی لازم است. بهطوری كه قرار گرفتن پدیدهها در كنار هم و اجزای مختلف در یک پدیده یک مسأله جالب و لذتبخش است كه تفكر در آن انسان را غنی میسازد.
وی تأكید كرد: تفكر در آفرینش فقط به این معنا نیست كه فقط از آفرینش به آفریدگار پی ببریم زیرا كه پی بردن به آفریدگان امری فطری است و تفكر در آفرینش این موضوع فطری را به ما یادآوری میكند كه كدام آفریدگار و با چه كیفیتی جهان را افریده است.
وی اضافه كرد: كیفیت در آفرینش هر چه برتر باشد به جایگاه برتری در مورد خداوند میرسیم و هیچ تردیدی وجود ندارد كه خداوند در منظر اهل علم شناخته میشود و انسانهای اهل علم خداشناس میشوند.
وی گفت: توجه به پدیدهها درسآموزی بسیار دارد و دریافتهای انسانها با توجه به علم آنها از آفرینش متفاوت است.
وی با اشاره به اینكه آرایش موجودات خیلی مهم است گفت: این آرایش به صورت پدیدهای منفرد و همچنین پدیدهای در جمع باید در نظر گرفته شود و خداوند وقتی در مورد عظمت خودش سخن میگوید در مورد انسان حرف میزند و زیبایی در ادبیات انسانی جزء گرایشهای فطری است بهطوری كه این زیبایی هم میتواند در چهره، ادبیات، سیرت و سخن باشد و حتی در سفره غذایی كه ظاهر زیبایی كه دارد نسبت به غذاهای دیگر ارجحتر است.
وی گفت: آرایش موجودات بسیار مهم است كه یک بخش این آرایش زیبایی است و یک بخش آن تنوع در زیبایی و تفاوت در عالم پذیرفته شده است و بین تفاوت و تبعیض فرق زیادی وجود دارد اگر تفاوت را در عالم برداریم عالم قابل خلقت نیست. خلقت بر مبنای تفاوت استوار است. در این تفاوت است كه جلوهها، سطوح، كیفیتها، كمیتها، جایگیریها، ابعاد، رنگ، حجم وزن معنا پیدا میكند.
وی با اشاره به آرایش مولكولها گفت: در آرایش مولكولها میبینیم كه فاصله زیادی بین مولكولها وجود دارد و ما اجسام را به صورت پر میبینیم برای مثال گوشتی را میبینیم كه قصاب آن را میبرد بین مولكولهای این گوشت فضاهای خالی وجود دارد و این گوشت از بیرون پر دیده میشود در حالی است كه آن پر از خالی. جهان براساس خالی استوار شده است یعنی به نوعی جهان یک خالیبندی بزرگ است؛ یعنی فضای جهان پر شده از خالی.
مشاور رئیس جمهوری با اشاره به این روایت كه علم و دین توأم هستند علم از دین جدا نیست به محض اینكه بین علم و دین تفریق ایجاد كنیم این دو میسوزند دین منهای علم نیست و علم منهای دین هم نیست علم دریافت واقعهای حقیقت است بهطوری كه پیامبر دعا میكردند خدایا به من موجودات را آنچنان كه هست بنمایان و دریافت درست علم این است و هر جا كه بر حقیقت منطبق باشد دین است علم هم هست.
وی گفت: انسان باید برای شناخت عالم عالم باشد و مأموریت اصلی انسان از آفرینش دانستن است و ارزش انسان به داشتهها و فهم اوست بدون فهم كسی ارزشی ندارد.
وی گفت: نظام جمهوری اسلامی یک نظام دینی است كه باید بداند و انشاءالله كه میداند بدون توسعه علم دینی باقی نمیماند. در جامعهای عدالت جاری میشود كه توسعه علم وجود داشته باشد، عدالت بدون علم نمیشود و نمیشود كسی عادل باشد ولی عالم نباشد. نظام عالم به عدالت حساستر است و ما نظامهای دیگر را به خاطر عدالت آنها نقد میكنیم و باید جامعهای ایجاد كنیم كه در آن رونق و رفاه وجود داشته باشد و فقر و محرومیت در آن دیده نشود.
وی تأكید كرد: تولید و توسعه علم جزء تكالیف مسلم نظام است و این دولت نگاه ویژهای به حوزه علم و فناوری دارد و شخص رئیسجمهور نیز انسانی عالم، فاضل و دوستدار علم است و خود ایشان توجه ویژهای به علم دارند و حتی امام زمان نیز زمانی میآیند كه علم به بیشترین حد خود رسیده باشد زیرا كه میخواهد كارهای بزرگی انجام دهد و كارهای بزرگ بدون علم انجام شدنی نیست.
وی گفت: من همیشه از كوروش و منشور او و تاریخ غنی ایران صحبت میكنم كه خیلیها میگویند این را نگو اما كسانی كه از این موضوع خوشش نمیآید مشكل خودشان است اگر امروز سمت و سوی گذشته پرافتخار را نداشته باشیم لذتبخش نیست و این ما را اذیت میكند.
ملت بزرگ ایران اسلام ناب را انتخاب كرده است و باید بزرگی خودمان را یادآوری كنیم و در این یادآوری وظایف خودمان را به خودمان یادآوری كنیم.
وی گفت: باید تاریخ ملت ایران تكریم شود زیرا زمانی كه در كشور ما حمام ساخته شده بود مردم كشورهای پیشرفته خود را در رودخانه میشستند.
مشایی گفت: اگر میخواهیم به شایستگیهای ملت ایران دست پیدا كنیم باید توسعه علم یا مدنظر قرار دهیم و نیازی نیست علم را از نقطه صفر شروع كنیم. زیرا بشریت در پیشرفت علم با هم هماهنگ هستند و باید از دانشهای به دست آمده در هر نقطه جهان بهرهببریم و علم را از هر كس در هر جایی بیاموزیم.
وی گفت: باید نظام بودجه كشور را دانش بنیان كنیم و نوع نگاه مدیریت و برنامهریزیهای كشور باید علم محور باشد. زیرا كه كارآمدی نظام در گرو علم و فناوری است و دانش بنیان یعنی دین بنیان.