آفتابنیوز : آفتاب: دیلما روسف، با تائید کمیسیون انتخابات برزیل، رئیسجمهور منتخب برزیل شد تا در ماه ژانویه سال آینده جای لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا را بگیرد.
به گزارش بیبیسی، خانم روسف که 62 سال دارد و پیش از این هرگز از طریق انتخابات عهدهدار سمتی نشده بود، اولین رئیسجمهور زن کشورش شده است.
او قول داده اعتمادی را که برزیلیها به او داشتهاند پاس بدارد و برای از بین بردن فقر تلاش کند.
خانم روسف در این انتخابات از حمایت لولا برخوردار بود که برای مدت دو دوره با محبوبیت فراوان عهدهدار این سمت بوده است.
هزاران نفر از حامیان حزب حاکم "کارگر" در سراسر برزیل به خیابانهای ریختند تا پیروزی خانم روسف را جشن بگیرند.
اگر چه رای دادن در برزیل اجباری است اما میزان عدم مشارکت بالا بود و به 21.5 درصد رسید.
انتخابات هنگامی به دور دوم کشیده شد که خانم روسف در رایگیری 3 اکتبر نتوانست حداقل 50 درصد از آرا را به دست آورد.
او در نطق پیروزی خود گفت که اولین اولویت او خارج کردن 20 میلیون برزیلی از چنگال فقر خواهد بود.
او گفت: "من بر قول بنیادین خود یعنی ریشهکنی فقر تصریح میکنم. تا هنگامی که برزیلیها گرسنهاند، نباید از پا بنشینیم."
دیلما روسف گفت که انتخاب او به عنوان اولین رهبر زن کشور نشانهای از پیشرفت مردمسالاری در برزیل است. او افزود که اکنون اولویتش این است که مطمئن شود که برابری زنان و مردان در کلیه سطوح تبدیل به یک هنجار شود.
او گفت: "میخواهم اکنون والدینی که دختر دارند، در چشمانشان نگاه کنند و بگویند :بله ،یک زن از عهدهاش برمیآید."
انتظار میرود خانم روسف که اول ژانویه سال آینده سوگند یاد خواهد کرد، ادامه دهنده سیاستهای چپگرایانه آقای لولا با تاکید بر افزایش کارایی دولتی و بسط تسلط دولت مرکزی بر بخشهایی نظیر صنعت و معدن و نیز ارتقاء زیرساختهای فرسوده و ضعیف کشور باشد.
او همچنین مدیریت توسعه صنعت نفت برزیل را به عهده خواهد گرفت، صنعتی که در پی کشف میادین بزرگ نفتی در فلات قاره این کشور، برزیل را به یکی از ده صادر کننده عمده نفت در دنیا تبدیل خواهد کرد.
او میتواند برای تسهیل فرآیند تصویب قوانینی که در دستور کار دولت ائتلافی قرار دارند، روی اکثریت پرقدرت نمایندگان در مجالس نمایندگان و کنگره حساب کند.
تاثیر لولا
پیروزی خانم روسف تا حد زیادی وامدار محبوبیت خارقالعاده رئیس جمهور لولا است، کسی که از ابتدای مبارزات انتخاباتی، از او برای جانشینی خود حمایت کرد.
لولا که پس از خاتمه دو دوره پی در پی ریاستجمهوری، این مسند را به خانم روسف میسپارد گفته که در دولت او دخالتی نخواهد کرد.
او گفته است: "خانم روسف باید دولتی تشکیل دهد که بر گرفته از تصویر و عقاید خودش باشد. من تنها امیدوارم که او به بیش از آنچه من دست یافتهام، دست یابد."
خانم روسف با ادای احترام به سلف و معلم خود گفته است: "من (برای گرفتن کمک )گاه و بیگاه بر در او خواهم کوبید، دری که میدانم همیشه به روی من گشوده خواهد شد.
مسلما جانشینی لولا کاری مشکل و چالش برانگیز خواهد بود، با این وجود میدانم که چگونه میراث او را پاس بدارم. میدانم چگونه از دستاوردهای او حفاظت کرده و آنها را بهبود ببخشم."
خانم روسف که به علت مبارزه با حکومت نظامی در سالهای 1970 تا 1972 به عنوان یک شورشی مارکسیست زندانی و شکنجه شده بود، بعدها اقتصاددان شد و راه ترقی خود را تا مدارج بالا در دولتهای محلی و فدرال طی کرد.
او در سالهای 2003 تا 2005 به عنوان وزیر انرژی به کابینه لولا پیوست و بعدا رئیس دفتر او شد.
پس از شکست خوزه سرا در مقابل لولا در سال 2002، این دومین بار بود که او در انتخابات ریاست جمهوری، این بار در مقابل خانم روسف شکست میخورد.
او با تبریک پیروزی خانم روسف گفته است امیدوار است که او به کشورش خدمت کند.
او گفت: "من (در میدان انتخابات ) با افتخار با رئیس جمهور مبارزه کردهام. آنهایی که فکر میکنند ما شکست خوردهایم بدانند که ما تازه مبارزه واقعی را شروع کردهایم."