کد خبر: ۱۱۳۱۳۲
تاریخ انتشار : ۱۸ آبان ۱۳۸۹ - ۲۱:۱۱

فرود هواپیمای حامل عبدالمالک ریگی چگونه انجام گرفت؟

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: با توجه به این‌که از دبی تا بندرعباس، نیم ساعت فاصله بود و فرصتی برای دخالت بیگانگان و همچنین احتمال این‌که با خبردار شدن خلبان ممکن بود او هواپیما را برگرداند، وجود نداشت و همچنین فرودگاه بندرعباس در کنار پایگاه هوایی با قدرت عملیات بالا وجود دارد، این گزینه انتخاب شد. 

«در چنگال عقاب» (گزارش واقعی و مستند از نحوه رهگیری و فرود هواپیمای حامل عبدالمالک ریگی) به کوشش سیدحکمت قاضی میرسعید منتشر می‌شود.

سیدحکمت قاضی میرسعید درباره این کتاب گفت: «در چنگال عقاب» روایت مستند از نقش نیروی هوایی ارتش در دستگیری عبدالمالک ریگی و نحوه رهگیری و دستگیری او توسط نیروی هوایی است.

او افزود: درست است که کار اطلاعاتی را وزارت اطلاعات انجام داد؛ اما کار اصلی را که در آسمان اتفاق افتاد و کاری بسیار سخت و طاقت‌فرسا بود، خلبانان نیروی هوایی انجام دادند.

این نویسنده ادامه داد: نحوه عملیات به این‌گونه بود که ساعت 10 شب از طریق خبری که از فرودگاه دبی به وزارت اطلاعات داده شد، مسئولان درصدد برآمدند که فورا برای دستگیری ریگی اقدام کنند.

به گزارش سوره مهر، وی گفت: به محض ارسال این خبر، گزارش آن به فرماندهی کل ارتش، سرلشکر صالحی، داده شد و او از طریق معاونت اطلاعاتی وارد عمل شد و فرماندهی عملیات به نیروی هوایی ارتش سپرده شد. سرتیپ شاه صفی، فرمانده نیروی هوایی، هم با توجه به این‌که تنها یک ساعت و نیم زمان وجود داشت، سریعا با دیگر فرماندهان نیرو، نحوه عملیات را طرح‌ریزی کردند.

او افزود: چندین گزینه برای نحوه عملیات وجود داشت؛ اما بهترین گزینه، فرود هواپیمای مسافربری در فرودگاه بندرعباس بود. با توجه به این‌که از دبی تا بندرعباس، نیم ساعت فاصله بود و فرصتی برای دخالت بیگانگان و همچنین احتمال این‌که با خبردار شدن خلبان ممکن بود او هواپیما را برگرداند، وجود نداشت و همچنین فرودگاه بندرعباس در کنار پایگاه هوایی با قدرت عملیات بالا وجود دارد، این گزینه انتخاب شد.

قاضی میرسعید همچنین گفت: عین عملیاتی که برای دستگیری عبدالمالک توسط نیروی هوایی صورت گرفت، در این کتاب به صورت مستند آمده که با فرماندهی این عملیات، فرماندهی پایگاه و خلبانان پایگاه شکاری مصاحبه شد.

او در ادامه عنوان کرد: دقیقا به صورت واقعی از لحظه ارسال خبر حضور عبدالمالک ریگی در هواپیمای مسافربری، نحوه رهگیری، انجام عملیات و همچنین فرضیاتی که در خصوص عدم تمکین خلبان به فرود وجود داشت، در این کتاب آمده است.

قاضی میرسعید افزود: این کتاب که تولید دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری است، حدود 200 صفحه دارد و در پایان کتاب، عکس‌ها و انعکاس آن در خبرگزاری‌ها و مطبوعات جهان آمده است.

«در چنگال عقاب» هم‌اکنون مراحل آماده‌سازی فنی را طی می‌کند و به‌زودی توسط انتشارات سوره مهر منتشر خواهد شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین