آفتابنیوز : آفتاب: آیتالله جوادی آملی گفت: زمانی که عمامه بر سر میگذاریم باید دنیا و مادیات و هر خیال باطلی را از سر بیرون کرد تا حقیقتا عمامه بر سر ما باشد.
به گزارش مرکز خبر حوزه، این استاد برجسته حوزه در مراسم عمامه گذاری جمعی از طلاب که در پژوهشگاه علوم وحیانی برگزار شد، اظهار داشت: عمامه بر سر گذاشتن و ملبس به لباس روحانیت شدن همراه با یک ادعا است، کسانی که این لباس مقدس را بر تن می کنند در حقیقت پیوند ناگسستنی با انبیا و اولیا انجام می دهند و می خواهند از وارثان انبیا باشند.
ایشان افزود: این سِمَت بسیار مهمی است که انسان شناسنامه و تولدی جدید نصیبش شود و پدرانی را انتخاب کند که می خواهد بهترین چیزها، یعنی علم و معرفت را از آنها ارث ببرد.
آیت الله جوادی آملی اضافه کرد: هرکسی یک شناسنامه و پدر و مادر طبیعی و معمولی دارد، اما انسان یک شناسنامه و پدر و مادر روحانی و ملکوتی نیز دارد که آن را فرزند انتخاب می کند .
وی سپس گفت: کسی که بخواهد در شب غدیر ملبس شود، معنایش این است که می خواهد فرزند علی و فاطمه شود و شناسنامه علوی و فاطمی انتخاب کند و این امر فخر عظیمی است.
این استاد حوزه اظهار داشت: اگر فرزند آنها شدیم ما را خواهند پذیرفت؛ البته ارث این افراد فدک نیست، چیز دیگری است.کسی که علی و فاطمه را به عنوان پدر معنوی و ملکوتی خود انتخاب می کند، ارث ملکوتی و معنوی می برد این ارث نیز تا زمانی که فرد به موت ارادی دست نیابد تحقق نمی یابد.
آیت الله جوادی افزود: علم و معرفت چیزی است که این افراد از علی و فاطمه ارث می برند و تا زمانی که فرد از غضب و شهوت نمیرد محقق نمی شود، یعنی باید از شر غضب و شهوت خود را راحت کند و به موت ارادی دست یابد تا بتواند ارث ببرد.
ایشان گفت: اولین شرط ارث بردن از ملکوت، مردن اختیاری است نه مردن طبیعی، باید غضب و شهوت را در وجود خود بمیراند تا بتواند از ملکوت ارث برد.
وی ادامه داد: زمانی که عمامه بر سر میگذاریم باید دنیا و مادیات و هر خیال باطلی را از سر بیرون کرد تا حقیقتا عمامه بر سر ما باشد.