آفتابنیوز : 
رئيس جمهور شناخت گذشته را بهترين عامل براي شناسايي درست در مسير آينده و حركت رو به كمال توصيف كرد و افزود:در كشور ما سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري تنها سازماني است كه موظف به شناخت گذشته ميباشد و گرچه هنوز بخشهاي بزرگي از ميراث فرهنگي ما براي خودمان پوشيده است،ولي همه ما بايد به ميراث چندين هزار ساله كشور در بخشهاي مختلف آگاهي يابيم و بپذيريم كاوشها هر چه بيشتر ميشود عمر اين ميراث بينظير نيز افزايش مييابد كه بايد در معرض جهانيان واقع گردد.
احمدينژاد همكاري سازمان ميراث فرهنگي را با بخشهاي مختلف به پلي ميان گذشته و آينده توصيف كرد و افزود:هر چه اين نقش درستتر ايفا شود كارهاي ما با موفقيت بهتري انجام ميگيرد.
رئيس جمهور گفت:ما بنا نداريم سابقه تاريخي خود را با ديگر ملتها به مسابقه بگذاريم كه اين به خودي خود هيچ ارزشي ندارد و زماني ارزش مييابد كه گذشته ما به آينده ما مرتبط شود،چرا كه ما بناي زندگي در گذشته خويش را ندايم،بلكه شناخت گذشته زمينه ساخت آينده و حركت رو به كمال است و توقف در هيچ نقطهاي قابل قبول نيست.
احمدي نژاد با تاكيد بر حفظ ميراث فرهنگي كشور گفت: ميراث فرهنگيمان افتخار ماست كه بايد بيش از پيش به دنيا معرفي شود ولي نقطه اصلي در اين رويكرد،آن ملت و هنرمنداني هستند كه خالق آثار و ميراث امروز ما ميباشند.
وي با اشاره به ويژگيها، استعدادها و توانمندي هاي هنرمندان، فرهيختگان و انديشمندان گذشته سرزمينمان، آنان را فراتر از خود آثار به جاي مانده دانست و گفت:بايد براي انتقال و تداوم اين خلاقيتها تلاش كنيم تا آفرينش، پيشرفت و هنر آفريني نيز تداوم يابد و در گذشته ما متوقف نشود.
وي كشف ويژگيهاي خالقان آثار ماندگار گذشته را يكي از مسئوليتهاي مهم سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري دانست و افزود:زنده بودن يك ملت نه به ميراث گذشته كه به استمرار خلاقيتها و هنرآفرينيها در حال و آينده است.
رئيس جمهور با بيان اينكه گذشته ما بايد سكوي رسيدن به جايگاه ارزشمند آينده باشد،خاطرنشان كرد:ملت ما در تمامي عرصههاي بزرگ فرهنگي و هنري جايگاه ويژهاي دارد و شخصيتهاي بزرگي را به جهان معرفي كرده كه اگر آنان را براي نسل امروز به درستي معرفي نكنيم، آينده روشني را در پيش رو نخواهيم داشت.
وي با اشاره به ظرفيتها و توانمنديهاي بالاي گردشگري كشور گفت: جاذبههاي تاريخي و سياسي ايران نيازمند توسعه صنعت گردشگري است كه در اولين گام بايد ابتدا ايران را به خود ايرانيان معرفي كرد.
رئيس جمهور با انتقاد از هزينههاي بالاي گردشگري در ايران گفت: بايد اين هزينهها براي بخشهايي از جامعه مانند دانش آموزان و دانشجويان كاهش يابد و هر جوان ايراني بايد ايران را با همه چيزش، نقاط ضعف و قوتش و نقاط محروم و غنياش بشناسد.
احمدي نژاد با تاكيد بر ضرورت سهولت در تردد گردشگران خارجي به ايران سرمايه گذاري در صنعت گردشگري را امري ضروري خواند و گفت: بايد براي توسعه گردشگري از حداقلها شروع كرد چرا كه نبود امكانات اوليه از مهمترين موانع توسعه گردشگري در ايران است.
رئيس جمهوري با بيان اين كه ميراث فرهنگي بيش از هر رويكردي امري فرهنگي است، افزود: نبايد به ميراث فرهنگي نگاهي اقتصادي شود چرا كه اگر بزرگي و ويژگي هاي فرهنگي ما به درستي به ديگر ملتها و نسلها منتقل شود ارزشمندي اش با هيچ سود اقتصادي و مالي قابل مقايسه نيست.
احمدي نژاد با بيان اين كه ايرانگردي عليرغم ويژگيهاي اقتصادي نيازمند يك نگرش فرهنگي است، گفت: نگاه صرف اقتصادي در تعامل فرهنگي با دنيا براي ملت فرهنگ ساز ايران مناسب نيست چرا كه ما ميخواهيم با تمام دنيا تعامل فرهنگي داشته باشيم و تلاش در اين بخش بايد رويكرد فرهنگي داشته باشد.
وي بروز خصلتهاي اصيل ايراني و اسلامي را در رويكردهاي فرهنگي مردم كشورمان امري ضروري دانست و گفت: هر كس كه وارد اين سرزمين ميشود ميهمان ماست و ميزباني ما بايد تجلي برجستگيهاي فرهنگي ما باشد.
رئيس جمهور خاطرنشان كرد:اگر در بخش ميراث فرهنگي برنامه ريزيها مبنايي فرهنگي داشته باشد،بيشك منافع اقتصادي آن نيز به دست خواهد آمد.
پيش از سخنان رئيس جمهور حسين مرعشي رئيس سابق سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري به ارائه گزارشي از مديريت 14 ماهه خويش از زمان تشكيل اين سازمان پرداخت و از توجه ويژه به بخش ميراث فرهنگي و گردشگري در برنامه چهارم توسعه كشور ستايش كرد.
همچنين اسفنديار رحيم مشايي معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري با تاكيد بر اين كه ما به گذشته خود بدهكار هستيم،متعهد شد تا در دوران مسئوليت خويش تمام اهداف عالي نظام،منويات رهبر معظم انقلاب و عظمت تاريخي ايران را بيش از پيش توسعه بخشد.
در پايان اين آيين رئيس جمهور با اهدا لوح خدمت از تلاشهاي حسين مرعشي اولين رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري كشور تقدير كرد.