آفتابنیوز : آفتاب: به عنوان زنی که به این مقام انتخاب شده است، اگر عليه سنگسار موضعی نگیرم احساس ناراحتی خواهم کرد. با شروع دوران ریاستجمهوری، موضع من عوض نخواهد شد. من با روشی که برزيل رای داد موافق نيستم، اين روش، موضع من نيست.
خانم دیلما روسف رییسجمهوری منتخب برزیل که تا چند هفته دیگر جانشین لوییس ایناسیو لولا داسیلوا رییسجمهور محبوب برزیل میشود در مصاحبه با یک روزنامه آمریکایی درباره مناسبات آینده کشورش با ایران اظهار نظر کرد.
خانم روسف که پیش از این رییس دفتر داسیلوا بود و از ژانویه سال 2011 ( کمتر از 4 هفته دیگر) جانشین رییسجمهوری فعلی این کشور میشود در مصاحبه با روزنامه واشنگتن پست آمریکا به صراحت مخالفت خود را با "رای مخالف کشورش به قطعنامه محکومیت حقوق بشر در ایران" اعلام کرد.
خانم روسف که با شیطنت خبرنگار واشنگتن پست از زاویه مسایل حقوق بشری به موضوع ایران هدایت شد در پاسخ به سوالی درباره دلایل رای مخالف برزیل به قطعنامه حقوق بشری سازمان ملل در محکومیت وضعیت حقوق بشر در ایران گفت: " من هنوز رسما رئيس جمهور برزيل نيستم، ولی به عنوان زنی که به این مقام انتخاب شده است، اگرعليه سنگسار موضعی نگیرم ، احساس ناراحتی خواهم کرد. با شروع دوران ریاستجمهوری، موضع من عوض نخواهد شد. من با روشی که برزيل رای داد موافق نيستم. اين روش، موضع من نيست."
وی درباره تعهد خود به دفاع از زندانیان سیاسی و عقیدتی در سرتاسر جهان با اشاره به تجربه شخصی خود گفت: "من خود از وضعیت یک زندانی سیاسی تجربه دارم و احساس می کنم در برابر کسانی که صرفا به خاطر ابراز عقايد شخصی يا عمومی شان زندانی شدهاند، تعهدی تاریخی دارم".
روسف افزود: " به گمان من ضروری است هنگامی که ما به ايران اشاره میکنيم تفاوتی قائل شويم که چه منظوری داريم. از نظر من ايجاد صلح در خاورميانه بسیار مهم است. هم اکنون آنچه ما در خاورميانه میبينيم ورشکستگی سياست جنگ (آمریکا) است. ما راجع به افغانستان و فاجعه ناشی از حمله به عراق صحبت میکنیم. ما در تامین صلح در این منطقه شکست خوردهایم و نتوانستهایم از عهده برطرف ساختن مشکلات عراق بر آییم. عراق امروز درگير یک جنگ داخلی است و هر روز نظامیانی از هر دو طرف کشته میشوند. بهترين راه احتراز از جنگ و تلاش برای ایجاد صلح است. اما من سنگسار را تائيد نمیکنم و در اين مورد حاضر به هيچگونه سازشی نيستم."
روسف در پاسخ به سوالی درباره تفاوتهای احتمالی سیاستهای خود در قبال ایران با دوران لولا داسیلوا گفت: "لولا کارنامه خاص خودش را دارد. او رئيسجمهوری است که از حقوق بشر دفاع کرده و همواره مدافع ايجاد صلح بوده است."
رییسجمهوری منتخب برزیل همچنین درباره آینده مناسبات کشورش با دولت ایالات متحده آمریکا گفت: "من مناسبات با آمريکا را برای برزيل بسيار مهم میدانم و سعی به ايجاد مناسباتی نزديکتر با آمريکا خواهم کرد."
وی افزود: "انتخاب اوباما برای من مايه تحسين بزرگی بود. از نظر من، آمريکا در آن هنگام با ظرفيتی فوقالعاده نشان داد که کشوری با عظمت است، و جهان را به شگفتی کشاند. انتخاب رئيسجمهوری سياهپوست برای آمريکا میتواند به همان اندازه دشوار باشد که انتخاب يک رئيسجمهوری زن در برزيل."
گفتنی است دولت برزیل در هفته جاری با حمایت از تشکیل کشور مستقل فلسطینی در مرزهای سال 1967 انتقاد گسترده آمریکا و اسراییل را سبب شد. وزارت خارجه برزیل با ارسال نامهای به تشکلات خودگردان فلسطینی اعلام کرد که دولت برزیل کشور مستقل فلسطینی را بهطور رسمی مورد شناسایی قرار میدهد.