کد خبر: ۱۱۵۷۹۹
تاریخ انتشار : ۱۶ آذر ۱۳۸۹ - ۱۴:۱۰
مهمان‌پرست، سخنگوی دستگاه دیپلماسی:

اظهارات کلینتون درباره چرخه سوخت در ایران می‌تواند قدمی مثبت تلقی شود

کسی نشنیده است که اتهام 2 آلمانی جاسوسی باشد
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان گفت: با رویکردی کاملا مثبت و سازنده وارد گفت‌وگو با کشورهای ‌1+5 شدیم. انتظار ما این است که کشورهای ‌1+5 نیز با تغییر جهت و رویکرد خود فضای مثبت و سازنده‌یی ایجاد کنند. 

رامین مهمان‌پرست ـ سخنگوی وزارت امور خارجه‌ کشورمان ـ که صبح سه‌شنبه در نشست هفتگی خود با خبرنگاران سخن می‌گفت، خاطرنشان کرد: رفتار کشورهای ‌1+5 می‌تواند تعیین‌کننده‌ی نتیجه‌ی مذاکرات باشد. امیدواریم بر اساس محترم شمرده شدن حقوق ملت‌ها و حقوق ملت بزرگ ایران بتوانیم نسبت به نتیجه‌بخش بودن این مذاکرات امیدواری بیش‌تری پیدا کنیم. 

وی افزود: ما این فرصت را در اختیار این کشورها قرار دادیم تا فضای جدیدی در دنیای امروز حاکم شود و رفتار جدیدی که حاکی از برقراری عدالت، کنار گذاشتن رفتار تبعیض‌آمیز و استانداردهای دوگانه در دستور کارشان قرار گیرد. 

مهمان‌پرست در مورد دستور مذاکرات نیز گفت: دستور کار مذاکرات بر اساس نامه‌ جلیلی بود و به موضوعات مختلف بین‌المللی و جهانی که باید در مورد آن‌ها رایزنی و مشورت شود تاکید و اشاره شد. این‌که در مورد فعالیت‌های هسته‌‌ای در دنیای امروز بر اساس قواعد بین‌المللی و آن‌چه که با عنوان مقررات آژانس بین‌المللی و معاهده‌ی ان‌پی‌تی باشد صحبت شود، می‌تواند کمک کند که همه‌ی کشورها به تعهدات خود عمل کنند. 

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: آن‌چه که برای افکار عمومی مردم دنیا اهمیت زیادی دارد تعهد همه‌ی کشورها نسبت به خلع سلاح و منع اشاعه و حق همه‌ی کشورها برای برخورداری از این دانش برای مصارف صلح‌آمیز است. 

قرار دادن اسامی دانشمندان هسته‌‌ای ما در قطعنامه‌ها بسیار نگران‌کننده است 

او در ادامه در مورد سکوت کشورهای غربی نسبت به ترور دو استاد هسته‌یی کشورمان نیز گفت: کشورهای غربی باید پاسخگو باشند که به چه دلیل برای متوقف کردن حرکت صلح‌آمیز مردم کشور ما برای دسترسی به دانش پیشرفته و ایجاد جامعه‌ای که از رفاه مناسب با استفاده از این دانش می‌تواند برخوردار باشد دست به ترور افراد و دانشمندان می‌زنند. چرا از این گروه‌های تروریستی حمایت می‌کنند؟ و چرا آن‌ها را محکوم نمی‌کنند؟ چرا به آن‌ها در کشورهای خود پناه می‌دهند و نام آن‌ها را از فهرست گروه‌های تروریستی خارج می‌کنند؟ افکار عمومی مردم ما نسبت به عملکرد کشورهای غربی بسیار حساس بوده و معتقد است قرار دادن اسامی دانشمندان هسته‌یی ما در فهرست قطعنامه‌ها می‌تواند علامت بسیار نگران‌کننده‌یی باشد.
تخلف‌ دو تبعه آلمانی محرز است 

درخواست دیدار 2 تبعه آلمانی با خانواده‌های‌شان در حال بررسی است 

مهمان‌پرست هم‌چنین در مورد وضعیت دو تبعه‌ آلمانی که در ایران بازداشت شده‌اند نیز گفت: قوه‌ی قضاییه در حال رسیدگی به پرونده‌ی آنان است. تخلف‌شان محرز است. خودشان نیز پذیرفته‌اند اما باید دادگاه به تخلف آن‌ها رسیدگی کند. ما منتظر اعلام نظر مقامات قضایی هستیم. نظر مقامات قضایی تعیین کننده وضعیت آنان خواهد بود. در راستای اهداف انسانی دولت، دسترسی‌ به آنان با وجود این که در دوران بازداشت بودند برای سفارت آلمان فراهم شده است. آن‌ها درخواست جدیدی داشتند که با توجه به ایام سال نو میلادی امکان ملاقات با خانواده‌های‌شان را داشته باشند که این درخواست در حال بررسی است. 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در ادامه در مورد ارسال نامه‌ای از سوی وزیر امور خارجه به رییسان کشورهای اروپایی در مورد انتقاد به سکوت آن‌ها نسبت به ترور دو استاد هسته‌یی کشورمان گفت: این اقدام صورت خواهد گرفت و مقامات رسمی کشورهای غربی باید موضع خود را در این رابطه اعلام کنند. جلیلی نیز در ملاقات روز گذشته خود این مسأله را مطرح کرد و سکوت کشورهای غربی در قبال این جنایت، موجب تعجب مردم ماست. 

امیدواریم چارچوب مذاکرات ایران و 1+5 به سمت مشارکت همه کشورهای مستقل پیش رود
او در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا، در مورد این که کشورهای عربی نیز خواسته‌اند در مذاکرات ایران با کشورهای 1+5 حضور داشته باشند، گفت: مذاکراتی که معتقدیم برای حل مسائل جهانی و مشکلاتی که دنیای امروز گرفتار آن است باید دنبال شود حتما در آینده نیاز به مشارکت همه کشورهای مستقل خواهد داشت. رییس‌جمهور کشورمان نیز در سازمان ملل تاکید کرد که نیاز دنیای امروز مشارکت همه کشورها در مدیریت جهانی است. 

وی افزود: این که دستور کار مذاکرات مربوط به همه بحران‌های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و تنش‌های بین کشورهای مختلف جهان باشد در آینده می‌تواند به سمتی رود که با حضور کشورهای مستقل تاثیر مشارکت و رایزنی آن‌ها را در حل این بحران‌ها شاهد باشد. 

مهمان‌پرست تاکید کرد: امیدواریم چارچوب مذاکرات به این سمت پیش رود. 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در پاسخ به پرسش دیگر ایسنا، در مورد ملاقات‌هایی که هیات ایرانی با مقامات کشورها در حاشیه نشست با 1+5 داشته‌اند و نپذیرفتن درخواست ملاقات با کشوری که این درخواست را داشته است گفت: چند هیات شرکت‌ کننده درخواست ملاقات داشته‌اند که متناسب با زمان و سطح درخواست ملاقات، ملاقات‌هایی انجام شده است. این ملاقات‌ها می‌تواند به تبیین نقطه‌نظرات طرف‌ها کمک کند. 

او در پاسخ به این پرسش که خودکفایی ایران در تولید کیک زرد چه تاثیری در تغییر رویکرد غرب نسبت به مذاکرات با ایران دارد؟ گفت: این موضوع بستگی به کشورهای غربی دارد که تا چه زمانی بخواهند راه اشتباه قبلی خود را ادامه دهند. آن چه که برای ملت ما اهمیت دارد این است که برنامه هسته‌یی صلح‌آمیز کشورمان به صورت کاملا بومی در یک چرخه کامل در حال انجام و پیگیری است. این حق طبیعی و مسلم کشور ماست و براساس معاده ‌ان.‌پی.‌تی حق داریم از این دانش برخوردار باشیم و همه زمینه‌های مختلف مربوط به چرخه سوخت را در کشور ایجاد کنیم. این مسیر ادامه پیدا خواهد کرد و البته همه این فعالیت‌ها با همکاری‌ آژانس و با نظارت ان انجام می‌شود و هیچ موردی خارج از تعهدات ما نخواهد بود. 

اظهارات کلینتون درباره چرخه سوخت در ایران می‌تواند قدمی مثبت تلقی شود 

خبرنگاری واکنش وزارت امور خارجه را نسبت به اظهارات وزیر خارجه آمریکا در مورد این که ایران حق برخورداری از چرخه سوخت را دارد پرسید که مهمان‌پرست گفت:‌ این‌گونه اظهارات می‌تواند قدم مثبت تلقی شود. آن چه که مهم است این است که در عمل همه کشورهایی که طرف مذاکره ما هستند این حق را بپذیرند و به آن عمل کنند. پذیرش حق ملت ما در داشتن چرخه سوخت می‌تواند آغازی برای همکاری‌های گسترده بین کشورهای مختلف در زمینه فعالیت‌های هسته‌یی صلح‌آمیز باشد و رویکرد جدیدی را حاکم کند. 

وی افزود: معتقدیم این تصمیم نیاز به شجاعتی توسط این کشورها در این مقطع زمانی دارد تا یک بار هم که شده حق ملت‌ها را به رسمیت بشناسند و سعی نکنند منافع خود را به منافع سایر کشورها ترجیح دهند و یا نقطه‌نظرات‌شان را تحمیل کنند. 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در ادامه در مورد توافقاتی که در نشست سران کشورهای حاشیه دریای خزر در مورد مسائل امنیتی این دریا گرفته شده است نیز گفت: در دومین نشست سران کشورهای ساحلی خزر در تهران، غیرنظامی اعلام کردن دریای خزر یکی از مهم‌ترین توافقاتی بود که به تصویب سران رسید. این موضوع در اجلاس سوم هم با عنوان موافقت‌نامه امنیتی مورد تاکید قرار گرفت. 

او توضیح داد: در این رابطه هیچ نکته مبهمی وجود ندارد. 

خبرنگاری پرسید مقامات برخی‌ کشورها گفته‌اند که مذاکرات ایران با 1+5 به نتیجه نمی‌رسد پس چرا در این مذاکرات شرکت کردید؟ که مهمان‌پرست گفت: برخی از رسانه‌های غربی به نقل از مقامات خود نسبت به مذاکرات ابراز بدبینی می‌کنند که اگر این گونه اظهارات‌نظرات ادامه یابد شاید این شائبه را ایجاد کند که اساسا طرف‌های مذاکره‌کننده به دنبال مذاکرات واقعی نباشند. 
معتقدیم در عمل مقامات کشورهای طرف مذاکره باید نشان دهند که این گونه اظهارنظرهای رسانه‌ها برداشت اشتباهی است که آن‌ها پیدا کرده‌اند و در عمل با یک رویکرد جدید فضای جدیدی که می‌تواند همکاری‌های میان کشورهای مستقل دنیا را با چند کشور پیشرفته به لحاظ صنعتی ایجاد کند را آماده کند. 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان توضیح داد: آن چه که مهم است تفاهم براساس اصول و منطقی است که می‌تواند مباحث میان طرف ایرانی و هیات‌های مذاکره کننده از کشورهای دیگر را در آینده به نتیجه مثبتی برساند. اگر این چارچوب طراحی شود و طرف‌ها به این توافق برسند که براساس منطق و اصول بین‌المللی و احترام به حقوق ملت‌ها می‌توانند مذاکراتی در آینده دنبال کنند این حرکت بسیار مثبتی می‌تواند باشد. ما نیز امیدواریم مذاکرات به این سمت پیش رود. 

وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که گفته شده است که مقامات روسیه در حال گفت‌وگو با ایران هستند تا پول قراداد سامانه اس ـ‌ 300 را به ایران برگردانند، گفت: موضوع مربوط به تعهداتی که روسیه نسبت به ایران در مورد قراردادهای تسلیحاتی از جمله اس ـ ‌300 داشته است براساس مواد تصریح شده در قرارداد دنبال خواهد شد. 

دستیار ویژه وزیر امور خارجه کشورمان ادامه داد: اگر به قراردادی عمل شود براساس جزییات عمل خواهد شد و اگر به هر دلیلی به قراردادها عمل نشود باید نسبت به پرداخت وجوه یا خسارات متعهد بود. مشکلی در این زمینه پیش نخواهد آمد. ما مدتهاست که گفته‌ایم در این زمینه در حال گفت‌وگو هستیم. 

کسی نشنیده است که اتهام 2 آلمانی جاسوسی باشد 

خبرنگاری پرسید گفته شده اسفندیار رحیم مشایی اعلام کرده است که 2 آلمانی دستگیر شده جرم‌شان جاسوسی نیست که مهمان‌پرست پاسخ داد: دادگاه و مقامات قضایی باید اتهام افراد را بررسی کنند و نظر نهایی را بدهند. 

وی با اشاره به اظهارات سخنگوی قوه قضاییه در مورد جرم این دو تبعه آلمانی گفت:‌ کسی نشنیده است که اتهام آن‌ها جاسوسی باشد. باید کمی صبور باشیم. اتهامی که این افراد دارند توسط دستگاه قضایی بررسی می‌شود و هر آن چه آن‌ها اعلام کنند مبنای کار ما خواهد بود. 

وی در مورد طرح موضوع سرنوشت چهار دیپلمات ایرانی مفقود شده در لبنان در اجلاس کمک به اسرای در چنگال اشغالگران در الجزایر نیز گفت: هر اقدامی که در هر نقطه از جهان صورت گیرد تا نسبت به بررسی جنایات رژیم صهیونیستی و اقداماتی که علیه مردم سایر کشورها به ویژه کشورهای اسلامی منطقه صورت می‌دهند پیگیری‌هایی انجام شود، مورد استقبال ماست. 
حضور هیأت ایرانی در این نشست نشان دهنده اهمیت آن برای ماست. معتقدیم باید این نشست‌ها تقویت شود و مشارکت کشورها در آن افزایش یابد و توجه افکار عمومی مردم دنیا نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی بیش‌تر شود. قطعا پیگیری سرنوشت چهار دیپلمات کشورمان همواره در دستور کار وزارت خارجه بوده است ما در همه مذاکرات چه دو جانبه و یا مجامع بین‌المللی این مسأله را پیگیری کرده‌ایم شواهد نشان دهنده این است که رژیم صهیونیستی باید پاسخگوی سرنوشت این 4 دیپلمات ایرانی باشد و هیچ نشانه دیگری از این که شخص دیگری نیت سویی نسبت به دیپلمات‌های کشورهای ما داشته باشد وجود ندارد. رژیم صهیونیستی متهم اصلی ربوده شدن این چهار نفر است و ما این مسأله را به صورت جدی پیگیری می‌کنیم.
در اجلاس منامه دیدگاه‌های‌مان را مطرح کردیم 

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد دستاوردهای شرکت ایران در نشست امنیتی منامه نیز گفت: در این نشست با حضور قوی، دیدگاه‌های خود را ارائه کردیم و پیشنهادات مشخصی داشتیم. در نشست امسال نیز برای امنیت منطقه پیش‌برنامه مشخصی ارائه کردیم و تاکید کردیم باید بین کشورهای فرامنطقه‌یی و کشورهایی که تا کنون نظرات خود را به تنهایی به سایر کشورها تحمیل می‌کردند حساس بود و به نقطه‌نظرهای کشورهای منطقه در حل بحران‌ها توجه کرد. باید مشارکت کشورهای منطقه‌یی بیش‌تر شود. اگر کشورهای منطقه با همکاری و مشارکت یکدیگر فضای ایجاد ثبات و امنیت را دنبال کنند بسیار توفیق بیش‌تری خواهیم داشت تا این که کشورهای دیگری با شیوه‌های نظامی‌گری وارد منطقه شوند و امنیت منطقه را به خطر اندازند. ما سعی کردیم از فرصت اجلاس منامه استفاده کنیم و دیدگاه‌های خود را مطرح کنیم ضمن این که در حاشیه اجلاس دیدارهای مهمی نیز صورت گرفت. 

انتخابات پارلمانی مص مسأله داخلی این کشور است 

وی در مورد برگزاری انتخابات پارلمانی در مصر نیز گفت: این مساله داخلی کشور مصر است. امیدواریم همه کشورهای اسلامی با حضور موثر خود در دنیای امروز بتوانند نقش تعیین کننده‌ای داشته باشند. اگر هم مسائلی مربوط به انتخابات می‌شود مساله داخلی است که باید آن را در همان محدوده بررسی کرد. 

مهمان‌پرست در ابتدای این نشست ضمن گرامی‌داشت روز دانشجو، ایام محرم و درگذشت دو خبرنگار در روزهای اخیر را تسلیت گفت.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین