آفتابنیوز : در حالي كه آمريكا و اسرائيل، ايران را متهم به در اختيار داشتن تسليحات هسته اي مي كنند، روحاني در مصاحبه با رويترز تأكيد كرد: توانايي ايران براي توليد قطعات هسته اي، ايران را از حالت آسيب پذيري در مقابل حملات احتمالي خارج مي كند زيرا ايران مي تواند قطعات نابود شده را دوباره بسازد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی مي افزايد: اگر چنين حمله اي رخ دهد ما مقابله به مثل خواهيم كرد و مسلماً فعاليت هاي خود را براي تكميل چرخه سوخت و توليد سوخت هسته اي سرعت خواهيم بخشيد.»
در عين حال روحاني معتقد است كه «آمريكا به چنين ريسكي تن نمي دهد زيرا آنها از توانايي هاي ما براي مقابله با چنين حملاتي آگاه هستند.»
وي مي افزايد: حتي پيشنهاد برداشتن تحريم هاي آمريكا يا ارائه تضمين هاي امنيتي از سوي واشنگتن، براي متقاعد كردن ايران در صرف نظر از برنامه غني سازي اش كافي نخواهد بود زيرا «براساس ماده چهارم NPT، غني سازي اورانيوم حق ايران است... من فكر نمي كنم هيچ كس در ايران، اين حق را با هيچ چيز ديگري عوض كند.»
دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران همچنين مي گويد: مذاكرات با اروپا كه قرار است از اين هفته در ژنو برگزار شود هنوز تا نتيجه نهايي راه زيادي دارد.
وي مي افزايد: «انتظارات ما بيشتر است. ما معتقديم كه اروپاييان بايد جدي تر باشند.»
روحاني در عين حال گفت: ايران پيشرفت در اين مذاكرات را در اواسط ماه مارس و پيش از اتخاذ هر تصميمي مبني بر از سرگيري يا توقف غني سازي اورانيوم مورد توجه قرار خواهد داد.
«اگر ما پيشرفت قابل توجهي را در مذاكرات ببينيم، صبرمان بيشتر خواهد شد. اگر پيشرفتي را شاهد نباشيم، صبر ما هم كم خواهد شد.»
اين اظهارات در حالي مطرح مي شود كه ايران پذيرفته است تمام فعاليت هاي غني سازي خود را در زمان مذاكره با بريتانيا، فرانسه و آلمان متوقف كند. آمريكا در اين مذاكرات شركت نكرده و خواهان ارجاع پرونده هسته اي ايران به شوراي امنيت سازمان ملل و اعمال تحريم ها بر ايران است.