کد خبر: ۱۱۶۴۱۵
تاریخ انتشار : ۲۳ آذر ۱۳۸۹ - ۱۴:۲۴

کشف جدید پژوهشگران درباره آلزایمر

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: بررسی جدید محققان علوم پزشکی نشان می‌دهد، با افزایش سطح یک پروتئین در خون می‌توان روند کند شدن حافظه را در آلزایمر مهار کرد. 

پژوهشگران دانشگاه تکزاس در سن آنتونیو در شماره اخیر نشریه آکادمی ملی علوم اعلام کردند،بالا بودن پروتئینی به نام سی بی پی CREB-binding protein در موش، روند تثبیت آلزایمر و کندی حافظه را مهار می‌کند.

این پژوهشگران معتقدند که با این روش قادرند، روند کندی حافظه و یادگیری را در مبتلایان به آلزایمر، متوقف کنند.

هر 7 ثانیه یک نفر در جهان به آلزایمر مبتلا می‌شوند.

در ایران نیز تعداد مبتلایان به بیماری آلزایمر در حالی به بیش از 650 تا 700 هزار نفر و سن ابتلا به آن به زیر 60 سال رسیده است که کارشناسان از ابتلای بیش از یک میلیون نفر از جمعیت سالمندان کشور به این بیماری در سه دهه آینده خبر می‌دهند.

فضای خالی میان سلول‌های عصبی مغز با ماده "سروتونین" مترشحه از خود مغز، پر می‌شود.

با افزایش سن و پیر شدن سلول‌ها، ترشح این ماده شیمیایی کاهش می‌یابد و ارتباط بین‌سلولی و انتقال اطلاعات دچار مشکل می‌شود.

این مشکل بیشتر از همه در بخش حافظه و خاطرات خود را نشان می‌دهد. به همین علت با افزایش سن و کم شدن ترشح سروتونین در مغز، خاطره‌ها کمرنگ یا فراموش می‌شوند.

در بیماری آلزایمر كه به آن بیماری قرن نسبت داده‌اند، ترشح سروتونین به شدت کاهش می‌یابد اما این مسأله همیشه به علت پیر شدن سلول‌ها نیست. آلزایمر با از دست دادن حافظه کوتاه‌مدت، فراموش کردن آدرس‌ها و اسم‌ها آغاز می‌شود و کم کم تا آنجا پیش می‌رود که فرد حتی راه بازگشت به خانه را فراموش می‌کند.

علائم اولیه ابتلا به آلزایمر: 

1) از دست دادن حافظه كوتاه مدت
2) مشکل در انجام امور زندگی و کارهای روزانه بدون فكر كردن3
3) مشکلات زبانی به دنبال فراموش كردن كلمات ساده
4) سردرگمی زمانی و مکانی
5) کاهش قوه قضاوت6
6) قرار دادن اشیا» در جای غلط
8) تغییر در رفتار و خلق و خو
9) تغییر شخصیتی
10) از دست دادن قوه ابتکار و نوآوری

شیوه‌های پیشگیری از آلزایمر 

1) تمرینات فکری
2) تمرینات بدنی
3) نوشیدن مایعات به اندازه کافی و پرهیز از نوشیدنی های الكلی
4) اگاهی پزشک از داروهای مصرفی
5) رژیم غذایی سالم با مصرف روزانه حداقل 5 نوع میوه و سبزی تازه

محققان تاكید می‌كنند رژیم غذایی شامل روغن زیتون، انواع مغزها به خصوص گردو و فندق، ماهی و بعضی از میوه‌های خاص و سبزی می‌تواند تاثیر فوق العاده‌ای در پیشگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر یا كاهش سرعت پیشرفت آن داشته باشد.

پژوهشگران همچنین بر این باورند،استفاده نكردن از بعضی مواد غذایی مانند اسیدهای چرب اشباع شده در گوشت قرمز و کره می‌تواند به طور جدی و موثر برای مقابله با آلزایمر مفید باشد و درعین حال مصرف مواد دیگری مانند اسیدهای چرب امگا 3 ، امگا 6 ، ویتامین‌های E و B12 برای مغز مفید هستند.

افزایش فشار خون و کلسترول،استرس،تغذیه نامناسب،كمبود ویتامینها و سابقه فامیلی یا در كل عوامل خطر ابتلا به بیماری های قلبی از مهمترین علل ابتلا به آلزایمر است.

بیماری آلزایمر متاسفانه درمانی ندارد اما می‌توان از پیشرفت آن جلوگیری کرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین