کد خبر: ۱۱۶۴۸
تاریخ انتشار : ۱۳ شهريور ۱۳۸۴ - ۱۵:۵۷

استراتژی نگاه به شرق دولت احمدی نژاد

آفتاب‌‌نیوز : به واقع ترکیب شورای عالی امنیت ملی و وزارت امور خارجه به عنوان دو بال سیاست خارجی و ریاست دو همفکر سیاسی بر این دو دستگاه از ابتدای امر حکایت از آن می کرد که دولت احمدی نِژاد با پیش گیری سیاست " گسترش ظرفیت " نگاه را به سمت شرق هدف‌گذاري می کند.

مروری بر مواضع منوچهر متکی و علی لاریجانی وزیر امور خارجه و دبیر شورای امنیت ملی گویای پی گیری جدی این سیاست است .

﷼متوازن ساختن روابط خارجي جمهوري اسلامي ايران كه مستلزم تقويت نگاه به شرق و توسعه مناسبات با كشورهاي آسيايي مي‌باشد در دستور كار سياست خارجي دولت جديد قرار دارد و در اين ميان روابط دو كشور مي‌تواند بيش از پيش در كليه ابعاد گسترش و تعميق يابد.{ منوچهر متكي در دیدار با وزیر امور خارجه هند }

﷼سعي دارم در نگاه خود به شرق، روابط خارجي و اقتصادي را با قسمت‌هاي مختلف جغرافيايي متوازن كنم و در مناسبات بين‌المللي راهبردي كه تعريف شده راهبرد گفتمان‌مان، مبتني بر عدالت‌خواهي در روابط بين‌الملل باشد. {وزير امور خارجه در يازدهمين همايش كانون اسلامي فارغ‌التحصيلان شبه‌قاره هند}

گسترش روابط با همسايگان. جمهوري اسلامي ايران از معدود كشورهاي جهان است كه با 15 كشور در منطقه خود مرز مشترك دارد. اين مرزها بايد به عنوان مرزهاي دوستي و صلح و امنيت منطقه‌اي حفظ و تقويت شود. ارتقاي رايزني و همكاري‌هاي دوجانبه و منطقه‌اي و تبيين شفاف و صميمانه متقابل مواضع، كليد حل بسياري از مشكلات احتمالي خواهد بود. تاكيد بر تقويت ارتقا و جامع الاطراف نمودن روابط ديرينه بين سه كشور ايران، تركيه و پاكستان و زدودن تاثيرات منفي عوامل خارجي در اين روابط از عوامل ثبات و امنيت و توسعه در منطقه تلقي مي‌شود. رويكرد روشن و خيرخواهانه جمهوري اسلامي در دو بحران عراق و افغانستان مبتني بر بازگشت حاكميت كامل مردم بر سرنوشت خويش بايد براي همه طرف ها تبيين و با خروج نيروهاي خارجي و اشغالگر، زمينه استقرار صلح و آرامش پايدار فراهم آيد.{ برنامه‌ پيشنهادي منوچهر متكي درباره‌ وزارت امور خارجه در دولت نهم}.

تأکید دبیر شورای امنیت ملی نیز بر توسیع دامنه مذاکره کنندگان هسته ای و مذاکرات دیپلماتیک با الجزایر،هند و پاکستان بر مبنای همین استراتژی است .گرچه لاریجانی پیشتر گسترش همکاری های منطقه ای را جز اولویت های سیاست خارجی ایران عنوان کرده بود .

باید دید سیاست " گسترش ظرفیت " بدلیل ناامیدی از روند گفت گوها با غرب صورت می گیرد که در آن صورت باید نام دگرگونی
ظرفیت را بر آن نهاد و یا گفت گوها با غرب همراه با مذاکره با شرق برای اولین بار آرمان توسعه همکاری های متوازن را برای ایران محقق خواهد کرد ؟
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین