کد خبر: ۱۱۷۹۲۰
تاریخ انتشار : ۱۱ دی ۱۳۸۹ - ۱۳:۰۶

گاف بزرگ کمیته‌ انضباطی درخصوص تکرار بازی مس و ذوب‌آهن

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: معاون حقوقی اتحادیه فوتبال باشگاه‌های کشور گفت: آخرین آیین نامه انضباطی فیفا 146 ماده دارد حالا چطور کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال به ماده 151 استناد کرده است جای سوال دارد. 

احمدرضا براتی در پاسخ به این پرسش که "آیا مجموع اقدامات صورت گرفته و تصمیمات اتخاذ شده در راستای تکرار مسابقه ذوب‌آهن و مس، صحیح و منطبق با قانون بوده است؟" گفت: به هرحال مقررات در این خصوص مجمل و ساکت است و ظاهراً فدراسیون جهانی فوتبال هم موضوع را به تصمیم‌گیرندگان داخلی محول نموده است. 

وی ادامه داد: بر اساس ماده 30 آیین‌نامه انضباطی کمیته انضباطی مکلف بوده است که از نظر هیأت کارشناسان و کمیته مسابقات اطاعت نموده و براساس آن انشاء رای نماید. 
خوشبختانه هیأت کارشناسی مذکور، متشکل از خبرگان و پیشکسوتان توانمندی نظیر آقایان عزیز‌الله محمدی، بهروان، تاج و نبی بوده که هریک در عرصه مدیریت و داوری صاحب اعتبار هستند بنابراین با توجه به سکوت آیین‌نامه و تجویز فیفا، این هیأت تصمیم بر تکرار مسابقه گرفته که مطمئنا این تصمیم متکی به دلایل و مدارکی بوده که هیأت را برای اتخاذ چنین تصمیمی قانع نموده است. قدر مسلم اینکه تکرار این مسابقه منع قانونی نداشته است و هیأت کارشناسی عمل خلاف قانونی را مرتکب نشده است. 

این مشاور حقوقی در ادامه خاطرنشان کرد: اما در این میان و بیش از آنکه اصل رای صادره جلب توجه نماید، نحوه صدور حکم توسط کمیته انضباطی و انتشار آن موجب شگفتی و تاسف است. در متن رای صادره توسط کمیته انضباطی اشاره شده است که رای مذکور مستنداً به ماده 151 آیین نامه انضباطی فیفا صادر شده است! حال آنکه آخرین آیین‌نامه انضباطی مصوب فیفا (2009) فقط 146 ماده دارد! حال سوال این است آیا کمیته انضباطی اشراف کامل و لازم بر مقررات داخلی و بین‌المللی و موازین قضایی و دادرسی را دارد؟ 

احمدرضا براتی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر با عنایت به بند 3 ماده 14 آیین‌نامه انضباطی فدراسیون فوتبال مشاهده می کنیم که آراء این کمیته صرفاً بعد از سپری شدن مهلت تجدیدنظرخواهی و پس از قطعیت یافتن قابل انتشار هستند. حال چگونه است که کمیته انضباطی با نقض مقررات فدراسیون، قبل از قطعیت یافتن حکم مذکور مبادرت به انتشار و اعلان عمومی آن کرده است؟ 

وی ادامه داد: متاسفانه این رویه خلاف قانون کمیته انضباطی است که تعداد زیادی از احکام را قبل از قطعیت یافتن، از طریق رسانه های عمومی یا سایت فدراسیون، منتشر می‌کند و نقض صریح آیین نامه است و هیچ دفاع قانونی برای این اقدام خلاف قانون وجود ندارد الا اینکه برخی در این کمیته بیش از حد معمول به رسانه و مصاحبه علاقه‌مند هستند؟ 

برای خاطرنشان کرد: بدیهی است که این اوضاع کمیته انضباطی موجبات مخدوش به نظر رسیدن تصمیمات و اقدامات سایر ارکان فدراسیون فوتبال را فراهم می نماید. امیدوارم که مدیران محترم فدراسیون فوتبال در راستای اعتلای فوتبال کشور، فکری هم به حال این بخش بسیار مهم و حیاتی فدراسیون کنند چرا که در صورت بررسی بیشتر متوجه خواهند شد که مشکلات موجود در رکن قضایی فدراسیون فوتبال منحصر به این دو موارد نیست.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین