کد خبر: ۱۱۹۱۳
تاریخ انتشار : ۱۵ شهريور ۱۳۸۴ - ۱۰:۴۳

ايران با سلاح هسته ای «سال ها فاصله»دارد

آفتاب‌‌نیوز : اين پژوهش می گويد اما مواجهه سياسی ايران با اتحاديه اروپا و ايالات متحده ممکن است غيرقابل اجتناب باشد. به اعتقاد نويسنگان اين گزارش خويشتنداری سياسی که ايران تا اين مرحله نشان داده ممکن است به پايان برسد.

"برنامه سلاح های استراتژيک ايران-يک بررسی جامع" تحقيقی در مورد توانائی های تسليحاتی ايران است. اين گزارش هرچند سابقه تاريخی پيشرفت برنامه هسته ای ايران از زمان شروعش در پايان دهه ٥٠ ميلادی در زمان سلطنت محمدرضا پهلوی را مورد بررسی قرار می دهد؛ اما به ارزيابی خواست های سياسی فعلی ايران نمی پردازد.

آنچه برای کارشناسان کنترل تسليحاتی اهميت دارد ميزان پيشرفت ايران در تحقق تمايلش برای توليد و فراوری اورانيوم است. البته ايران می گويد هدفش از اين برنامه توليد سوخت برای رآکتورهای هسته ای برق است.

اما همين فناوری می تواند امکان توليد مواد لازم برای ساخت سلاح هسته ای را فراهم کند. اين گزارش می گويد ايران اذعان کرده است که تاريخی طولانی از فعاليت های پنهان هسته ای با سابقه ای نزديک به بيست سال را در پشت سر دارد و همين نحوه عمل است که که خواسته اتحاديه اروپا و ايالات متحده برای قطع داوطلبانه برنامه های فراوری اورانيوم از جانب ايران را توجيه می کند.

تا به حال ايران به دلائل سياسی بعضی محدوديت های موقت در برنامه هايش را پذيرفته است اما نويسنگان اين گزارش به ادامه اين سياست از جانب ايران خوشبين نيستند.

تصميم اخير ايران به از سرگيری فراوری اورانيوم، خطر ارجاع ايران به شورای امنيت سازمان ملل متحد و احتمال تحريم های اقتصادی بر عليه اين کشور را مطرح کرده است.

گزارش می گويد ايران هنوز سال ها با داشتن سلاح هسته ای فاصله دارد و دو مانع اصلي بر سر راه ايران را يکی توليد ميزان کافی از سوخت هسته ای و ديگری ساختن کلاهک موشکی قابل استفاده می داند.

با اين وجود نويسندگان گزارش معتقدند يک مواجهه سياسی در روابط ايران و غرب اجتناب ناپذير به نظر می رسد. گزارش در مورد توانائی های بالقوه ايران در زمينه سلاح های شيميائی و بيولوژيکی اطلاعات اندکی فراهم کرده است.

اما برنامه توليد موشک های دوربرد ايران را با دقت توضيح می دهد و می گويد ايران در سال های اخير در اين زمينه پيشرفت چشمگيری داشته است.

بنظر می رسد ايران تأکيدش را بر ساخت موشک های از نوع شهاب-٣ گذاشته است که شکلی از موشک های ساخت کره شمالی است و می تواند اسرائيل و بخش عمده ای از ترکيه و جنوب روسيه را هدف بگيرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین