آفتابنیوز : آفتاب: به گفته پژوهشگران در سوئیس داروهایی که برای معالجه سرطان سینه به کار میرود همچنین ممکن است در مقابله با سرطان ریه موثر باشد.
این مطالعه که نتایج آن در نشریه "کنسر جورنال" چاپ شده است نشان داد که "ضداستروژنها" باعث کاهش مرگ در اثر بیماری سرطان ریه میشود.
نویسندگان این مقاله گفتند که اگر این یافتهها در مطالعات بعدی مورد تایید قرار گیرد، میتواند تاثیر قابل توجهی بر شیوههای رایج درمانی داشته باشد.
مرکز تحقیقات سرطان بریتانیا اخطار داد که پیش از هرگونه نتیجهگیری در این زمینه، مطالعات بالینی در سطح وسیع ضروری است.
هورمونها همواره به بعضی از انواع سرطانها ارتباط داده شدهاند.
تاموکسیفن، که هورمون جنسی استروژن را خنثی میکند، اولین بار بیش از 40 سال قبل برای معالجه سرطان سینه به کار گرفته شد.
بعضی مطالعات نشان داده است که افزایش میزان استروژن در بدن، از طریق جایگزینی هورمونی، خطر سرطان ریه را افزایش میدهد.
محققان در دانشگاه ژنو پرسیدند که اگر افزایش استروژن باعث افزایش خطر مرگ میشود، آیا کاهش استروژن تاثیر معکوس خواهد داشت.
معالجات رایج
آنها دادههای ۶۶۵۵ زن که در فاصله سالهای ۱۹۸۰ تا ۲۰۰۳ مبتلا به سرطان سینه بودند را تحلیل کردند. برای کمتر از نیمی از آنها آنتی استروژن تجویز شده بود.
کسانی که آنتی استروژن مصرف میکردند کمتر با خطر مرگ روبهرو بودند.
دکتر الیزابتا راپیتی که این مطالعه در مرکز ثبت سرطان ژنو را هدایت کرده است گفت: "نتایج ما تقویت کننده این نظریه است که هورمون بر سرطان ریه اثر دارد، موضوعی که در یافتههای دیگر مثل حضور دریافت کنندههای استروژن و پروژسترون در بخش قابل توجهی از سرطانهای ریه دیده شده بود."
او گفت: "اگر مطالعات آتی نتایج ما را تایید کند، و دریابد که عوامل آنتی استروژن بر بهبود وضع بیمار در سرطان ریه موثر است، میتواند عواقب گستردهای برای معالجات معمول کلینیکی داشته باشد."
سرطان ریه دومین سرطان شایع در بریتانیاست و رابطهای قوی با کشیدن سیگار دارد.
اولیور چایلدز، از مرکز تحقیقات سرطان بریتانیا، گفت: "امکان دارد که داروهای سرطان سینه مثل تاموکسیفن بر سرطان ریه هم موثر باشد، اما فقط با تکیه بر یک مطالعه نمیتوانیم دست به نتیجه گیری قاطعانه بزنیم - شمار زنانی که مبتلا به سرطان ریه شدند کم بود."
"پیش از استفاده از این داروها به عنوان معالجهای جدید برای مبتلایان به سرطان ریه، به شواهدی استوار بر آزمایشهای گسترده کلینیکی نیاز داریم."