آفتابنیوز : آفتاب – فیروزه علوی: اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران، پارلمان بخش خصوصی، در حالی هفته گذشته یک صد و بیست و هفتمین سال تاسیس خود را گرامی داشت که علیرغم انتقاداتی که در داخل با آن مواجه است، به واسطه حضور فعال خود در جهت اهداف و وظایف قانونیاش، در چند سال اخیر، نقش ویژهای را در داخل و خارج از کشور بر عهده گرفته است.
با وجود پاسخهای عملی و کم حاشیه اتاق در چند سال اخیر به منتقدان، با شروع تحریمهای اقتصادی علیه ایران، از پارلمان بخش خصوصی انتظار میرفت تا با تواناییهای بالقوه و بالفعل خود، تدابیری را برای کاهش آسیبهای ناشی از تحریمها برای بخش خصوصی بیاندیشد. اقدامی که در عین ممکن بودن، با توجه به واقعیات اقتصاد دولت محور کشور و ضعف بخش خصوصی، امری سخت و دشوار مینماید.
با وجود چنین دشواریها، اتاق توانست با حضور فعال بینالمللی خود، در این راه، نقش خود را تا حد زیادی با موفقیت ایفا نماید.
دو دستاورد اخیر اتاق ایران، اول، انتخاب رئیس اتاق ایران به عنوان رئیس اتاق بازرگانی و صنعت اکو برای مدت 3 سال، منصبی که سالها در اختیار ترکیه بود، و دوم، انتخاب محمد نهاوندیان، به عنوان عضو شورای عمومی فدراسیون اتاقهای بازرگانی بینالمللی، هر دو محصول تلاش های اتاق در عرصه بینالمللی در جهت تسهیل بازرگانی و در جهت حل معضلات اقتصاد ایران است.
این دو دستاورد، در کنار سایر دستاوردهای بزرگ بخش خصوصی کشور در سالهای اخیر، به ویژه ایفای دیپلماسی عمومی فعال و گسترش روابط با اتاقهای مختلف در سراسر دنیا، میتواند گام بلندی برای توانمند سازی بخش خصوصی و کم کردن آسیبهای ناشی از تحولات سیاسی و بینالمللی، باشد.
فارغ از تبعات مثبت اقتصادی چنین دستاوردهایی، بازگشت اعتماد به نفس به بخش خصوصی برای بازیابی هویت مستقل خود، از پیامدهای ماندگار چنین تلاشهایی است؛ صمن آن که اقتصاد دولت محور ما، کمکم باید به وجود محورهای دیگری نیز عادت کند. قطعا اعتماد به بخش خصوصی واقعی، نتایجی نیکو و پایدار برای کشور به همراه خواهد داشت؛ ادعایی که اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران در 127 سال تلاش بی وقفهاش اثبات نموده است.