آفتابنیوز : 
ایران اعلام کرده که گزارش مدیر کل آژانس دو پهلو بوده و دارای ایرادات متعدد حقوقی است. در این باره یک مقام آگاه مرتبط با پرونده هسته ای ایران می گوید تهران نسبت به ایرادات متعدد حقوقی و غیر واقعی بودن گزارش البرادعی معترض بوده و خود را مقید می داند همکاری هایش را با آژانس بین المللی انرژی اتمی در چارچوب قوانین حقوقی بین المللی؛ تنظیم کند و با شفافیت پیش ببرد؛ اما در عین حال به هیچ عنوان در خواستها و رویکردهای غیر حقوقی که نشانگر تاثیر پذیری آژانس از فشارهای سیاسی است را نمی پذیرد.
این مقام آگاه ایرانی ضمن بیان این مساله که برخی از بندهای گزارش البرادعی کاملا خلاف واقع و دروغ است اعلام می دارد گنجانیدن این بندها در گزارش نشان می دهد که افرادی در بخش های بازرسی آژانس مطالبی را غیر واقعی و به طور هدفمند به مدیر کل منتقل کرده اند که موضوع در اعتراضیه ایران مورد تاکید قرار گرفته است.
در کنار تمامی مخالفتها و موافقتها، دیدگاه مسکو توجه ها را به خود جلب كرده است. مسكو ضمن مخالفت با مقوله شورای امنیت به تایید گزارش البرادعی پرداخته و وزارت خارجه روسیه در بیانیه ای صراحتا اعلام می کند که این گزارش پایه و اساس خوبی برای ادامه کارهای حرفه ای و غیر سیاسی در حل مساله اتمی ایران در چارچوب مقررات آژانس است. این بیانیه در ادامه برهمکاری کامل و مبتکرانه ایران و اجرای مفاد قطعنامه اخیر شورای حکام آژانس تاکید کرده که خواستار ادامه تعلیق برنامه غنی سازی اورانیوم و تعطیلی مجدد تاسیسات اصفهان شده است.
منتقدان تيم هسته اي پيشين مي گويند كه دست اندر کاران برنامه هسته ای ایران درسال های گذشته که آژانس و تعدادی از کشورها از جمله امریکا و متحدان اروپاییش به انتقاد از این فعالیت ها پرداخته و تهران را متهم به تلاش جهت دستیابی به سلاح های اتمی و کشتار جمعی کرده اند همواره مواضعی تدافعی داشته و متاسفانه تصور کرده اند که مي توانند به آساني دیدگاه جهانی و آژانس را تغییر دهند. مخالفان تيم هسته اي پيشين مي گويند این روش، آثار منفی بر جای گذارده و نتوانسته حقانیت ایران را اثبات نماید. از نظر آنها، هم چنین اظهار نظر و دخالت اخير برخی افراد و عناصر فاقد صلاحیت، به آشفته شدن اوضاع منجر شده و نه تنها هیچ کمکی به حل ماجرا نکرده بلکه تشتت و ابهام از سوی تهران را آشکار ساخته است.
چه با منتقدان تيم هسته اي پيشين موافق باشيم يا نباشيم، این یک واقعیت انکار ناپذیر است که بهره برداری ایران از انرژی اتمی در زمینه های صلح آمیز نه تنها حق مسلم این کشور است بلکه در اساسنامه آژانس و NPT نیز به آن تاکید شده است؛ اما بحث برسر این نیست که ایران نمی تواند از این انرژی در زمینه ها صلح آمیز بهره مند شود بلکه موضوع این است که آژانس و کشورهای ذی نفوذ در آن نظیر امریکا و اتحاديه اروپا، هنوز به این باور نرسیده اند که فعالیت های ایران صلح آمیز بوده و در چارچوب آژانس و NPT صورت می گیرد.
البته علاوه بر بعضی اظهار نظرهاي ناشيانه اخير و مواضع شبهه آمیز داخلی ظرف يكي دوما گذشته نباید نقش اپوزیسیون براندازگراي خارج از کشور را در این جوسازی ها نادیده گرفت. با اين حال، آنچه مهم است آن است كه ایران برای تحقق خواسته هایش نیاز به اعتماد سازی داشته و باید تلاش کند این باور را در میان اعضای آژانس قوت بخشد که آنچه اپوزیسیون عنوان می کند مغرضانه بوده و فاقد دلیل و برهان است.
اگر تهران موفق به اعتماد سازی شود موانع از سر راه برداشته شده و زمینه برای ادامه فعالیت ها هموار خواهد شد در غیر این صورت این روند ادامه داشته و به صورت تحريم يا انزوا، منافع ملي ما را بيش از پيش تهديد خواهد كرد.